Τούντορ: «Εγώ και ο Μπερμπάτοφ»

Τούντορ: «Εγώ και ο Μπερμπάτοφ»

Τούντορ: «Εγώ και ο Μπερμπάτοφ»

bet365

Ο Ιγκόρ Τούντορ είναι από τους λίγους Κροάτες προπονητές, έστω και μόλις στα 37 του χρόνια, που έχει δουλειά σε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ μίλησε για την ομάδα του, τον Ολυμπιακό, την κατάσταση στο ελληνικό και στο κροατικό ποδόσφαιρο και τις σχέσεις του με τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Nove TV, μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, ο Τούντορ υποδέχθηκε τον συμπατριώτη του δημοσιογράφο, Στίπε Σλαντόλιεφ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με τη θέα από το μπαλκόνι και τα νερά του Θερμαϊκού μπροστά τους να κάνει πιο ευχάριστη την συζήτηση. Ακόμη κι όταν αυτή αναπόφευκτα πάει στον Ολυμπιακό και στον Μπερμπάτοφ...

Ο Κροάτης προπονητής αναφέρθηκε για πρώτη φορά στη σχέση του με τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ: «Εγώ και ο Ντίμιταρ βρεθήκαμε δύο φορές αντίπαλοι. Μοιάζει περίεργο, αυτό, όμως, είναι μέρος της, ας πούμε, προπονητικής δουλειάς. Ειδικά για νεότερους προπονητές, οι οποίοι αργά ή γρήγορα πρέπει να έρθουν σε επαφή με έναν παίκτη που πριν λίγα χρόνια έπαιζαν μαζί ποδόσφαιρο. Αυτό είναι ένα κομμάτι μιας ιδιαίτερης σχέσης, η οποία πρέπει να βασίζεται κυρίως σε ένα αμοιβαίο σεβασμό, ανάμεσα σε παίκτη-προπονητή».

Στο ΠΑΟΚ ο Τούντορ βρέθηκε αντιμέτωπος με την ίδια κατάσταση, όπως και στην Χάιντουκ. Οι δύο ομάδες προσπαθούν εδώ και πολλά χρόνια να κοντράρουν τις κυρίαρχες ομάδες στα πρωταθλήματα των χωρών τους. Το θετικό για την πρώην ομάδα του, τη Χάιντουκ, είναι πως ο αντικαταστάτης του, Νταμίρ Μπούριτς, μέχρι τώρα τα πηγαίνει πολύ καλά.

«Θέλω να συγχαίρω τον Μπούριτς. Δεν είναι εύκολο το έργο του, γνωρίζω πολύ καλά ότι στην Χάιντουκ θεωρούν και θέλουν να είναι κοντά στην Ντιναμό. Πρέπει να έχει την καρδιά να υπομένει. Με τον δεύτερο γύρο να είναι πολύ κοντά ή αν το θέλει ο Θεός, πιστεύω ότι θα του δωθούν κάποιες ευκαιρίες ακόμη και για τον τίτλο, κάτι που θα είναι το ωραιότερο πράγμα για όλους μας».

Σχολιάζοντας την απόδοση του Ολυμπιακού μ’ αυτή της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ενόψει των δύο αναμετρήσεων στο Τσάμπιονς Λιγκ, είπε: «Ο Ολυμπιακός είναι μια γυμνασμένη ομάδα, με πολύ καλή φυσική κατάσταση, ενώ υπάρχουν παίκτες που μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο. Αν συγκρίνω τον Ολυμπιακό, γνωρίζοντας την Ντιναμό, μπορώ να πω ότι ίσως ο Ολυμπιακός να έχει παίκτες ποιότητας, αλλά όχι τόσο πολύ καλύτερους από την Ντιναμό που μπορεί να έχει κάποιες επιπλέον πιθανότητες απέναντι στον Ολυμπιακό».

Ο 37χρονος προπονητής παραδέχθηκε ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά στην εθνική ομάδα της χώρας του παρατηρώντας, ότι το 99% του κόσμου συμφωνεί με την επιτακτική ανάγκη αλλαγών στη φιλοσοφία και στη διαχείριση. «Πρέπει να υπάρξει πολιτική βούληση και να έχουν τη θέση για να τα αλλάξουν», είπε ο Tudor.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα