Θα έβαζες τον Σάντσεθ αμυντικό χαφ;

Θα έβαζες τον Σάντσεθ αμυντικό χαφ;

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Θα έβαζες τον Σάντσεθ αμυντικό χαφ;

bet365

Ο Τελάντερ συνέθεσε ένα αποδοτικό δίδυμο με τον Ταυλαρίδη στο κέντρο της άμυνας και ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Σάντσεθ και το αν θα μπορούσε να γίνει... Εσιέν!

Το καλοκαιρινό πλάνο ήταν απλό και ξεκάθαρο, τουλάχιστον στην θεωρία γιατί πάντα στο ποδόσφαιρο σίγουρο και δεδομένο δεν είναι τίποτα. Ταυλαρίδης και Σάντσεθ οι ''βασικοί'' στόπερ, Κουτρουμπής, Τελάντερ, Τριανταφυλλόπουλος οι εναλλακτικές τους. Στα αμυντικά χαφ: Εσιέν, Λαγός, Κουτρουμπής, Δώνης.

Η... ζωή τα έφερε έτσι, ώστε, αυτή την στιγμή ο Τελάντερ να έχει γίνει βασικός δίπλα στον «ironman» Ταυλαρίδη, έχοντας συνθέσει ένα πολύ «δυνατό» δίδυμο με εξαιρετική λειτουργία και με μηδέν παθητικό σε τρεις αναμετρήσεις. Άργησε να «μπει» ο Δανός λόγω τραυματισμού αλλά όταν πήρε την ευκαιρία την έπιασε από τα μαλλιά.

Ο Σάντσεθ που διαθέτει το δεύτερο μεγαλύτερο συμβόλαιο στον φετινό Παναθηναϊκό(πάγιες απολαβές κοντά στα 900 χιλιάρικα, ο Εσιέν είναι στα 600+600 αν παίξει στο 65% των αναμετρήσεων) έχασε έδαφος με την κόκκινη κόντρα στην Μπριζ και τον μυϊκό τραυματισμό που έβγαλε στο τέλος Αυγούστου ενώ ο Γκανέζος χαφ παραμένει στα... pits, γεμίζοντας με προβληματισμό όσους πίστεψαν στην μεταγραφή του. Κουτρουμπής και Λαγός έχουν ικανοποιητικά καλύψει την θέση του αμυντικού χαφ μέχρι στιγμής.

Μετά την αμυντική εικόνα απέναντι σε Λεβαδειακό, Πλατανιά, Ξάνθη, το γκολ «χρυσάφι» στα Πηγάδια και την συνεργασία με τον Ταυλαρίδη, ο Τελάντερ φαντάζει απίθανο να χάσει την θέση του στην ενδεκάδα. Ο 25χρονος στόπερ είναι δουλευταράς, παιδί χαμηλών τόνων και τα πρώτα δείγματα είναι αξιόπιστα. Από την στιγμή που δεν «σπάει» αυτό το δίδυμο, καθώς η άμυνα έχει «δέσει», θα μπορούσε να ξεκινήσει μια συζήτηση με το εξής ερώτημα: ''Πως αξιοποιείς τον Σάντσεθ; Θα τον έβαζες αμυντικό χαφ'';

Ποια είναι τα στοιχεία του Ισπανού, βάσει της παρουσίας του στην Πριμέρα και στα πρώτα εν Ελλάδι παιχνίδια, που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στον άξονα από τον Γιάννη Αναστασίου;

1)Διαθέτει εξαιρετική τεχνική για στόπερ, ανάλογη ενός μέσου. Έχει την πρώτη πάσα που θα προωθήσει σωστά το παιχνίδι και θα ξεκινήσει το «χτίσιμο» του παιχνιδιού από τον άξονα.

2)«Βλέπει» γήπεδο και απέναντι στις «κλειστές» άμυνες των μικρών ομάδων οι 30άρες διαγώνιες μπαλιές που αποτελούν σήμα κατατεθέν του, μπορούν να δώσουν λύσεις.

3) Είναι aggresive στα μαρκαρίσματά του, «έχει» την επιθετική άμυνα και μπορεί εκτός από δημιουργική ποιότητα, να βάλει και σκληράδα στο ανασταλτικό κομμάτι και ειδικά στην πίεση του αντιπάλου θα ήταν καθοριστικός.

4) Διαθέτει το ύψος και την ικανότητα στον αέρα, στοιχεία σημαντικά για την «πρώτη» μπάλα, για την ανάκτηση της κατοχής στην μεσαία γραμμή.

Σε γενικές γραμμές έχει το πακετό ενός «deep lying playmaker», δηλαδή του αμυντικού μέσου που θα οργανώσει το παιχνίδι μπροστά από τα στόπερ και που φυσικά θα είναι άρτιος στα αμυντικά του καθήκοντα. Μπορεί να «κουμπώσει» τόσο στο 4-4-2 σε ρόμβο, παίζοντας στην «βάση» του ρόμβου είτε στο 4-2-3-1 ως ένας από τους δύο αμυντικούς μέσους.

Η ποιότητα του Ισπανού είναι δεδομένη, όπως και η ηγετική του φυσιογνωμία. Οπότε δεν θα προκαλούσε έκπληξη αν ο Αναστασίου έψαχνε τρόπο να τον αξιοποιήσει σε άλλη θέση, αντί να τον αφήνει στον πάγκο εξαιτίας του πολύ καλού Τελάντερ. Εξάλλου, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πότε θα είναι «κομπλέ» ο Εσιέν και πότε θα είναι σε θέση να δείξει πράγματα πάνω στο χορτάρι.

Εσείς τι λέτε; Θα βάζατε τον Σάντσεθ αμυντικό χαφ;

Υ.Γ1: Κρίνοντας από το 1/5 του φετινού πρωταθλήματος, θα ήταν επιτυχία για τον Παναθηναϊκό να έχει τις μέχρι στιγμής διαιτησίες του ΠΑΟΚ ή εκείνες της ΑΕΚ που προφανώς κάτι κάνουν καλύτερα για να έχουν τις περισσότερες φορές «50-50», το οποίο είναι και το ζητούμενο για το «τριφύλλι» που έζησε το «100-0» του Βοσκάκη στα Πηγάδια! Ο Ολυμπιακός ανήκει σε άλλη κατηγορία, εκτός συναγωνισμού και επειδή διαβάζουμε φοβερά πράγματα για τον Γιάχο και το πως σφύριξε στην Τούμπα, την χερούκλα του Μανιάτη που έκρινε έναν τίτλο και ο εν λόγω ρέφερι την έκανε... γαργάρα στον τελικό Κυπέλλου με τον Αστέρα, την έχετε ξεχάσει;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.