Καλύτερα που δεν έβαλε 4 στην Τούμπα!

Καλύτερα που δεν έβαλε 4 στην Τούμπα!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί μέσα από το blog του στο Gazzetta κάποια πράγματα για το χθεσινό ντέρμπι και γενικότερα για το φετινό πρωτάθλημα.

Όλοι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού ευχαριστήθηκαν το χθεσινό διπλό στην Τούμπα. Αλλά και την πολύ πειστική εικόνα της ομάδας στα πρώτα 35 λεπτά.

Πολλοί, όμως, θα ήθελαν να ρίξει ο Ολυμπιακός κι άλλα γκολ στον ΠΑΟΚ, με το λογικό επιχείρημα, «όταν είσαι 2-0 στο 35’, μπορείς να τους ρίξεις τέσσερα γκολ εκεί μέσα, να γράψεις ένα ιστορικό αποτέλεσμα». Ειδικά δε μετά το 70’, χρειάζονταν απλά δύο καλές αντεπιθέσεις για να έκανε την τεσσάρα ο Ολυμπιακός.

Από την άλλη, το σκέφτεσαι κι αλλιώς. Εντάξει, δεν το ξέρεις ότι μπορούσε να του βάλει τέσσερα του ΠΑΟΚ, αλλά ίσως να ήταν και καλύτερα που δεν έριξε καμιά τεσσάρα ο Ολυμπιακός χθες στον ΠΑΟΚ! Κατ΄ αρχάς δεν μπορείς να ξέρεις και την αντίδραση της εξέδρας. Θα σηκωνόντουσαν να φύγουν από το γήπεδο από το 80’ η, θα μπούκαραν μέσα; Και μία διακοπή αγώνα ποτέ δεν είναι η καλύτερη εξέλιξη. Ακόμη και για το νικητή! Καλύτερα είναι να έχεις κερδίσει με το ματς να έχει ολοκληρωθεί. Ήταν δε κατά κοινή ομολογία ωραίο όλο το σκηνικό στο χθεσινό ντέρμπι. Ποδοσφαιρικός πολιτισμός από την αρχή (κατάθεση των λουλουδιών από τους ερυθρόλευκους για τα χαμένα παιδιά του ΠΑΟΚ) ως το τέλος (αποδοχή της ήττας με κόσμιο τρόπο από την εξέδρα). Έτσι πρέπει να διοργανώνονται τα ντέρμπι.

Κι αν το δούμε και λίγο…μεσομακροπρόθεσμα, ποιος είναι ο επόμενος αντίπαλος του ΠΑΟΚ στην Τούμπα; Ο Παναθηναϊκός. Άμα είχε φάει τέσσερα χθες ο ΠΑΟΚ, θα είχε διαλύσει. Γιατί να παίξει ο Παναθηναϊκός στην Τούμπα με ένα διαλυμένο ΠΑΟΚ; Και πιθανόν και σε μία τιμωρημένη Τούμπα; Ήδη, ο ΠΑΟΚ σε εκείνο το ντέρμπι θα έχει ντεζαβαντάζ, διότι θα έχει τρεις ημέρες νωρίτερα καθοριστικό ευρωπαϊκό αγώνα, με την Κράσνονταρ μέσα στη Θεσσαλονίκη…

Διότι ο Ολυμπιακός έχει κάνει ένα τέλειο ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά από την 6η αγωνιστική πρωτάθλημα δεν πήρε κανείς. Και το μεγαλύτερο μειονέκτημα του Ολυμπιακού στη μάχη του φετινού τίτλου, είναι ότι την ώρα που ο ίδιος δίνει ομηρικές, επικές μάχες στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Παναθηναϊκός κι η ΑΕΚ παίζουν ξεκούραστοι κι έχουν να ασχοληθούν μόνο με το παιχνίδι που δίνουν κάθε Κυριακή στο πρωτάθλημα. Όπως δε φαίνεται, μετά το διπλό στο Λονδίνο, ο Ολυμπιακός το πιθανότερο είναι να συνεχίσει στην Ευρώπη, είτε στη μία διοργάνωση, είτε στην άλλη, και μετά το Δεκέμβρη, άρα και στο β΄ γύρο του πρωταθλήματος θα έχει το ίδιο ντεζαβαντάζ.

Κι απ΄ ότι έχουμε δει μέχρι στιγμής τουλάχιστον κι οι άλλες μεγάλες ομάδες κουτσά στραβά παίρνουν τα τρίποντα, έστω με τα χίλια ζόρια. Στο 90’ ο ΠΑΟΚ στο Περιστέρι. Στο 89’ η ΑΕΚ στη Βέροια και στο 83’ χθες με τον Ατρόμητο. Στο 83’ ο Παναθηναϊκός στην Ξάνθη. Τέσσερις νίκες μετά το 80’!!! Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να συνεχιστεί αυτό το πράγμα, αλλά δεν βλέπω και πολλές ομάδες για να κόψουν βαθμούς. Η Ξάνθη πάει μόνο για το 0-0, ο Ατρόμητος μοιάζει ερωτηματικό, ο ΠΑΣ είναι πεσμένος, ο Παναιτωλικός «πεθαμένος», τι μένει; Ο Αστέρας-και καθίστε να τον δούμε κι αυτόν.

Όσο λοιπόν παίρνουν τα τρίποντα κι οι άλλοι, έστω οριακά, αυτό σημαίνει ότι ίσως φέτος το πρωτάθλημα κριθεί περισσότερο από κάθε άλλη φορά στα ντέρμπι. Κι όλοι ξέρουμε πως τα ντέρμπι έχουν τους δικούς τους νόμους κι ότι δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος και πιο ποιοτικός, όπως είχαμε χθες στην Τούμπα που η ανωτερότητα έφερε και τη νίκη. Έχοντας όλα τα ντέρμπι αμέσως πριν η, αμέσως μετά από ευρωπαϊκά παιχνίδια του, η μοναδική σοφή επιλογή του Ολυμπιακού είναι να συνεχίσει να κάνει ό,τι μέχρι τώρα: να πηγαίνει παιχνίδι με παιχνίδι και να κοιτάζει να παίρνει το μάξιμουμ από το καθένα.

Ήδη, την αμέσως επόμενη αγωνιστική παίζει με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη και τρεις ημέρες μετά πάει στην Κροατία για ένα παιχνίδι-τελικό με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Και λίγο μετά, πριν πάει στο Μόναχο να παίξει με την Μπάγερν, έχει να παίξει στη Λεωφόρο. Κι εγώ νομίζω πως οι άλλοι διεκδικητές δεν θα τα παρατήσουν εύκολα, παρότι βλέπουν και καταλαβαίνουν την ανωτερότητα του Ολυμπιακού. Θα το παλέψουν όσο μπορούν. Και δεν είναι δυνατόν να εξακολουθήσει να παίζει τόσο χάλια ο Παναθηναϊκός. Η δε ΑΕΚ με τον Τζιμπούρ πίσω, θα δυναμώσει επιθετικά. Έχει ψωμιά ακόμη.

Όλα τα άλλα εγώ τα ακούω βερεσέ. Πρωταθλητή από τώρα τον Ολυμπιακό τον έχουν βγάλει περισσότερο οι αντίπαλοί του, παρά οι φίλοι του! Οι αντίπαλοί του, που θέλουν να τον κοιμίσουν πολύ απλά γιατί βλέπουν ότι αυτή είναι η μοναδική ελπίδα τους για φέτος: να πιστέψει ότι το πήρε από τώρα και να κοιμηθεί ο Ολυμπιακός…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.