Μάκης, διπλό στον Πειραιά και κάρτα φιλάθλου!

Μάκης, διπλό στον Πειραιά και κάρτα φιλάθλου!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Μάκης, διπλό στον Πειραιά και κάρτα φιλάθλου!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την ΑΕΚ που έκανε τα εύκολα δύσκολα, το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός και το ντέρμπι που έρχεται στο Φάληρο…

Η νίκη της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο ήρθε αδίκως με αγχωτικό τρόπο και έδωσε όμως ουσία στην επικράτηση της ομάδας του Τραϊανού Δέλλα μία εβδομάδα νωρίτερα στην Ημαθία επί της Βέροιας στο πρώτο διπλό των «κιτρινόμαυρων» το οποίο αποκτά μεγαλύτερη αξία μετά τη νίκη της ομάδας του Γεωργιάδη μακριά από την έδρα της…

Η Ένωση κατάφερε και πάλι να βάλει δύσκολα στον εαυτό της. Θα μπορούσε στο πρώτο 45λεπτο να έχει φτάσει σε δυο ακόμη και τρία τέρματα απέναντι στον Ατρόμητο αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ διότι και πάλι υπήρξε αστοχία στην τελική προσπάθεια και σε ανεπανάληπτα τετ α τετ όπως αυτό του Βάργκας στην αρχή του ματς.

Η ΑΕΚ των 15 τελικών (9 εξ αυτών στην εστία) προσπαθειών στο ματς με τον Ατρόμητο (και όχι με τον Πλατανιά για να αντιλαμβανόμαστε πως υπάρχει διαφορετικός βαθμός δυσκολίας του κάθε αγώνα) σκόραρε μία μόλις φορά και της έφτανε για το τρίποντο. Ωστόσο αυτό είναι ένα στοιχείο που πρέπει να θορυβήσει την ομάδα και τον προπονητή της ενόψει της συνέχειας. Εννοείται πως από τους προπονητές του καφενείου, έπειτα της εξέδρας και του καναπέ και τώρα στη νέα εποχή τους κόουτς του διαδικτύου είχαμε ξανά και ξανά τις ποδοσφαιρικές αναλύσεις και την γκρίνια στον προπονητή της ομάδας κάτι που έχει αρχίσει λόγω της άμπαλης (επί σειρά ετών) στα όρια της κωμικής ποδοσφαιρικής ανάλυσης ορισμένων «συναδέλφων» μου…

Ξεκινήσαμε με το «να τους χωρέσει μαζί τους Βάργκας, Μάνταλο και Μπουονανότε», για να πάμε στο «πήγε στην Βέροια και έβαλε τρία δεκάρια, δεν μπορεί το παλικάρι» και να το εξελίξουμε «μα δεν ξεκίνησε τον Μπουονανότε, είναι δυνατόν;», μιλάμε για την απόλυτη ποδοσφαιρική αούα. Αλλά ο οπαδός – φίλαθλος έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει, αυτό του αρέσει, αυτό κάνει. Εμείς;;; Τουλάχιστον αστείο… Στο ποδόσφαιρο είναι όλα πιο απλά και εύκολα προς ανάλυση. Αν η ΑΕΚ σκόραρε στην έναρξη του ματς με τον Βάργκας και είχε κάνει ένα ακόμη γκολ τις φάσεις που δημιούργησε -στο πρώτο 45λεπτο που έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο- με σημαντικότερη το δοκάρι του Μάνταλου, δεν θα υπήρχε καμία αναφορά σε όσα διαβάσατε παραπάνω.

Έπειτα υπάρχει η ατάκα – ανάλυση πως ο Μάνταλος κακώς τοποθετήθηκε δίπλα στον Γιόχανσον και πως χάθηκε εκεί και δεν ήταν απειλητικός. Τραγικά αστείο έως παιδικό σχόλιο. Ο Μάνταλος ήταν υπέρ-δημιουργικός σε αντίθεση με τον Σιμόες εκεί. Το ‘χουμε πει πολλές φορές ότι ο Δέλλας το σκέφτεται αυτό για τις ομάδες που θα έρχονται στο ΟΑΚΑ να παίξουν για τον βαθμό, το ‘χει πει και ο ίδιος, όμως πρέπει να βρούμε κάτι ρε παιδί μου, δεν γίνεται… Πάμε στο δια ταύτα: η ΑΕΚ επικράτησε όπως άξιζε με γκολ του «Μάκη» από φάουλ που κέρδισε ο ίδιος και δικαίωσε τον Δέλλα για την επιλογή του για ακόμη μία φορά να τον επιλέξει για αλλαγή. Αντίθετα υπήρξαν παίκτες (όπως ο Μπαρμπόσα που δεν πανηγύρισε στην Βέροια γιατί θεώρησε τον εαυτό του μάλλον αδικημένο που δεν ξεκίνησε σε εκείνο το ματς) που δεν τράβηξαν.

Ανάμεσά τους και ο Βάργκας που μετά το 20’ εξαφανίστηκε από τον αγωνιστικό χώρο… Καλή μία ακόμη παρουσία από τον Ντίντακ, που ξέμεινε από δυνάμεις μετά το 65’ πάντως, ενώ μια χαρά τα πήγε δημιουργικά επαναλαμβάνω ο Μάνταλος δίπλα στον Γιόχανσον και όταν πάρει κι άλλο χρόνο σ’ αυτή τη θέση θα βγάζει πολύ περισσότερες επιθετικές τελικές προσπάθειες (ο ίδιος, δικές του τελικές). Αξίζει να σκεφτούμε ότι η ΑΕΚ όπως λένε οι περισσότεροι (δεν έχω λόγο να διαφωνήσω) έχει καταφέρει χωρίς κλασικό φορ περιοχής -εννοώ το βαρύ φορ που θα παίξει στην εστία του αντιπάλου με φάτσα στην εστία αλλά και με δυνατότητα να παίξει με πλάτη να τραβάει τα αντίπαλα στόπερ έξω, να δημιουργεί χώρους- να έχει μόνο νίκες στην έδρα της, να μην έχει χάσει την επαφή με την κορυφή και να έχει βγάλει Τούμπα και Ξάνθη.

Πάντως στο 92’ στο ΟΑΚΑ πήγε να την κάνει την κηδεία του ο βοηθός στη φάση με το δοκάρι των φιλοξενούμενων. Αν η μπάλα είχε πάει μέσα πάλι θα μας έλεγαν για μία φάση που έχασε ο βοηθός (αυτή τη φορά) όπως στην Τούμπα έχασε ο Σιδηρόπουλος τη φάση πέναλτι στον Σιμόες. Θα είχαμε καθορισμό αποτελέσματος σε μία φάση που όπως αποδείχτηκε είναι αρκετή να αλλάξει τα δεδομένα ενός αγώνα. Έτσι για να μη ξεχνιόμαστε δηλαδή. Κι αν έμπαινε θα είχαμε το κλασικό: «Ας βάζατε κι άλλο γκολ, δεν φταίει η διαιτησία» λες και το πρώτο ματς θα ήταν που θα έληγε στο 1-0!
Αναφερόμενος στην Τούμπα να πούμε για την αξία της νίκης του Ολυμπιακού στην Θεσσαλονίκη. Η ομάδα του Σίλβα έβγαλε ανωτερότητα, έπαιξε ποδόσφαιρο αντί κλωτσιάς και επικράτησε με ένα εύκολο διπλό! Μία ακόμη πολύ καλή διαιτησία για τον ΠΑΟΚ πάντως που έπρεπε να παίζει με παίκτη λιγότερο…

Διακοπή και το ντέρμπι στο Φάληρο μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ. Οι γηπεδούχοι ξέρουν ότι τώρα δεν μπορούν να υποτιμήσουν την Ένωση. Αν όντως συνέβη αυτό στο ματς Κυπέλλου πέρυσι στο «Καραϊσκάκη» προφανώς και δεν θα επαναληφθεί. Όμως η ΑΕΚ μπορεί το διπλό στον Πειραιά. Ακόμη και χωρίς τον Τζιμπούρ. Αρκεί να παίξει το παιχνίδι της και να μην επιχειρηθεί να προσαρμοστεί στου αντιπάλου της. Θα ‘χουμε χρόνο να τα αναλύσουμε όλα αυτά ενόψει του ματς με τον Ολυμπιακό. Στο ΟΑΚΑ είδαμε και διαμαρτυρία οργανωμένων (απόλυτα δικαιολογημένα για μένα) για την κάρτα του φιλάθλου. Κι αν οι οπαδοί δεν αντιδράσουν απλά και όμορφα θα φακελωθούν. Το ΑΜΚΑ, τα δεδομένα της βάσης θα είναι… ανοιχτά και για την εφορία, σε λίγο θα ξέρουν και πότε και που πίνουν καφέ και τι ώρα πάει ο καθένας τουαλέτα.

Κι επειδή πολλοί θα πουν ότι «δεν σ’ αρέσει γιατί έτσι θα μαζέψουν τους «μπαχαλάκηδες» να θυμίσω πως πλέον με τις κάμερες ακόμη και μέσω παπουτσιών (!!!) και ρούχων (όπως έγινε για παράδειγμα στα επεισόδια Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός όταν έκανε το σουλάτσο του ο Μαρινάκης και ο Περέιρα τα καραγκιοζιλίκια του) μπορούν και βρίσκουν τους υπεύθυνους για τα επεισόδια. Γιατί έχει και το σότο του το όριό του… Πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος και να καταλάβει ότι δεν έρχεται μόνο η κάρτα οπαδού, αλλά και εκείνη του πολίτη. Το φακέλωμα στον πιο απόλυτο τρόπο του εκάστοτε πολίτη τούτου του τόπου, πάει κι αυτό, αυτή είναι η δημοκρατία τους… Θα επανέλθουμε είναι σοβαρό το θέμα και πρέπει να ενεργοποιηθούν ΑΠΑΝΤΕΣ οργανωμένοι και μη οπαδοί.

Υγ: Ο Τζανετόπουλος κλήθηκε στην Εθνική. Αναγνώριση δουλειάς… Μετά τον Μάνταλο, τον Μπακάκη, τον Αραβίδη, τον Πλατέλλα η σειρά του νεαρού στόπερ της ΑΕΚ που κάνει μια ακόμη πολύ καλή σεζόν. Δεν έχω μάθει αν τρέχει στην Ένωση το θέμα της ανανέωσής του αλλά αφού κι αυτός αυτό θέλει και η ομάδα, τότε δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα…

Υγ1: Αποτελεί χαρά ξανά το γήπεδο για τον ΑΕΚτσή. Περισσότεροι από 25.000 βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ για ένα ακόμη εντός έδρας ματς και το χάρηκαν. Επαναλαμβάνω οι πολλοί και οι γηπεδικοί (όχι οι ιντερνετικοί φίλαθλοι) στηρίζουν την ομάδα, τον προπονητή και την προσπάθεια που γίνεται. Είναι καλό που υπάρχει πίεση και απαιτήσεις για πολλά και γρήγορα αλλά δεν είναι το ίδιο καλό να γκρινιάζουμε κάθε τρεις και λίγο… Η στήριξη θα απογειώσει την ομάδα, μόνο αυτή.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...