Όταν απαντάς με ποδόσφαιρο...

Αντώνης Σαούλης
Όταν απαντάς με ποδόσφαιρο...

bet365

Ο Αντώνης Σαούλης γράφει για τη νίκη του Ολυμπιακού στην Τούμπα και στέκεται στην διαφορά κλάσης αλλά και στο «καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς».

Δεν είναι εύκολο να προσγειωθείς στην ελληνική πραγματικότητα όταν επιστρέφεις από τέτοιο «διπλό» στο Λονδίνο κόντρα σε μια Αρσεναλ που έκανε... πλάκα στην Γιουνάιτεντ (τρία γκολ σε 20 λεπτά). Και πνευματικά να μη σηκώσεις μυτούλα και σωματικά το πως θα διαχειριστείς τις δυνάμεις σου.

Είναι κυρίως θέμα του προπονητή. Και ο Ολυμπιακός φέτος έχει τον Μάρκο Σίλβα. Ο οποίος αρχικά τους έβαλε σε mood πρωταθλήματος και στη συνέχεια διαχειρίστηκε άψογα το (πλούσιο) ρόστερ που διαθέτει (παρά τις αρκετές απουσίες που διαθέτει). Μέσα ο Ντουρμάζ (ο οποίος είναι εκτός λίστας Τσάμπιονς Λιγκ), μέσα ο ξεκούραστος Μιλιβόγεβιτς, μέσα ο Μασουακού. Και τρομερή διαχείριση και στις αλλαγές.

Σε αυτά απάντησαν και οι παίκτες. Καλές οι επιλογές, σωστές οι τακτικές αλλά εάν δεν αποδόσουν οι πρωταγωνιστές δεν γίνεται δουλειά. Και οι «ερυθρόλευκοι» εκτός από πιστή εφαρμογή στο πλάνο έδειξαν κλάση και προσωπικότητα. Στο σκληρό έως αντιαθλητικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ απάντησαν με ποδόσφαιρο. Στην (ψευτό)μαγκιά και στο οπαδιλίκι απάντησαν με ψυχραίμια και γκολ.

Την ώρα που ο Τζαβέλλας πατούσε τον Φορτούνη (αναρωτιόταν ο μικρός και τον ρώταγε τι κάνει με τον Τζαβέλλα να τον κοιτάει με ύφος), ο Βίτορ πήγαινε με το γόνατο στο ήδη πεσμένο Ντουρμάζ και ο Κίτσιου κλώτσαγε μπροστά στον τέταρτο και στον πρώτο βοηθό τον Ελληνα μέσο, ο Ολυμπιακός αντιδρούσε με δύο γκολ.

Αρχικά με την εξαιρετική αντεπίθεση και την ασίστ στον Φορτούνη στον Ιντέγε (το τελείωμα δείχνει κλάση) και στη συνέχεια με στημένη φάση και κεφαλιά του Μιλιβόγεβιτς. Από το 36' ο Ολυμπιακός ήταν με 2-0 μπροστά στην Τούμπα και διαχειρίστηκε άριστα το πλεονέκτημα, τον (ψευτό) τσαμπουκά, τις διαμαρτυρίες του αντιπάλου προς τον διαιτητή (το είδαμε κι αυτό!) και το αντιαθλητικό παιχνίδι.

Και ενώ ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να μείνει στην φάση του 5' που ο Τζαβέλλας με τον αγκώνα ξαπλώνει τον Φορτούνη στην μικρή περιοχή και τον παρενοχλεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα ή ν' ασχοληθεί με τις αποβολές που έπρεπε να δώσει ο Γιάχος σε τουλάχιστον έναν εκ των Τζαβέλλα, Βίκτορ, Κίτσιου. Οπως θα μπορούσαν να σταθούν στο πέναλτι στο 5' ή και στο κράτημα του Κόστα στον Ιντέγε.

Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε σε αυτήν την λογική. Επαιξε το ποδόσφαιρό του έβαλε δύο γκολ, το διαχειρίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο, βοήθησε και ο Ρομπέρτο σε αυτό και πήρε ακόμα ένα «διπλό». Πέτυχε το «6 στα 6» στην Σούπερ Λίγκα και το «7 στα 8» σε Ελλάδα και Ευρώπη με την Μπάγερν να είναι η μοναδική ομάδα που την έχει νικήσει!

Στο τέλος νικάει πάντα το ποδόσφαιρο. Ο καλύτερος θα πάρει το αποτέλεσμα που του αξίζει. Και το παιχνίδι της Τούμπας ήταν ακόμα μία απόδειξη. Ο Ολυμπιακός δεν απάντησε στις προκλήσεις του γιου του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ πήγε στο Λονδίνο πήρε το «διπλό» και πήγε στην Τούμπα και πήρε το «διπλό».

Όπως έγραφα και μετά το ματς με την Αρσεναλ δεν υπάρχει χρόνος για πανηγυρισμούς. Ο Ολυμπιακός τα κατάφερε αλλά ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα. Πόσω μάλλον όταν έχει μπροστά του ΑΕΚ (εντός), Ντιναμό (εκτός), Ατρόμητο (εκτός), Ντιναμό (εντός), Βέροια (εκτός), Ηρακλή (εντός) και Παναθηναϊκό (εκτός).

Ομως με αφορμή την διακοπή ο Ολυμπιακός μπορεί ν' απολαύσει την πολύ καλή του εκκίνηση. Μια εκκίνηση με βροντερές απαντήσεις εντός γηπέδου. Οι καλύτερες για να μην υπάρχουν και... δικαιολογίες στους συνδιεκδικητές...

ΥΓ. Ο Φορτούνης είναι ο πιο φορμαρισμένος Ελληνας ποδοσφαιριστής. Πέντε γκολ (κι ένα αυτό με τον Οσπίνα) και 4 ασίστ σε 7 παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη.

ΥΓ.1 Το «κάνε ομάδα για να νικάς την διαιτησία» το έκανε πράξη ο Ολυμπιακός στην Τούμπα.

ΥΓ.2 Μεγάλο παιχνίδι σχεδόν από όλους. Με εξαίρεση τον Ομάρ που είχε θέματα με τον Ροντρίγκεθ και ταλαιπωρήθηκε οι υπόλοιποι έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης.

ΥΓ.3 Κι όλα αυτά με τον Τσόρι στον πάγκο, τον Καμπιάσο να περνάει ως αλλαγή, τον Ντα Κόστα εκτός αποστολής, τον Πάρντο τραυματία τελευταία στιγμή, τους Μπουχαλάκη και Μανιάτη εκτός.

ΥΓ.4 Την ώρα που οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγύριζαν το 0-1 ο Ρομπέρτο παρηγορούσε τον τραυματία Κωνσταντινίδη. Κι αυτή απάντηση είναι στην (ψευτό)μαγκιά....

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα