Παρί - Μαρσέιγ 2-1

Παρί - Μαρσέιγ 2-1

bet365

Με δύο γκολ του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, που πλέον είναι ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία των Παριζιάνων, η Παρί επιβλήθηκε με 2-1 της Μαρσέιγ.

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς βρήκε το καλύτερο ματς, για να γράψει ιστορία. Ο Σουηδός ευστόχησε και στα 2 πέναλτι, έδωσε τη μεγάλη νίκη στην Παρί με 2-1 επί της Μαρσέιγ και έφτασε τα 110 γκολ, για να ξεπεράσει τον Πέδρο Παουλέτα και να ανέβει στην πρώτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών των Παριζιάνων!

Το ματς είχε πολύ καλό ρυθμό από το ξεκίνημα και πολλές φάσεις. Εκείνοι που μπήκαν καλύτερα και ήταν πιο οργανωμένοι ήταν οι Μασσαλοί, που μέχρι το 20' απείλησαν με τους Καμπελά (2') και Αλεσαντρινί (13'). Οι γηπεδούχοι δεν είχαν σωστή ανάπτυξη και με μακρινές μπαλιές προσπαθούσαν να βρουν τους Ιμπραΐμοβιτς και Καβάνι. Ο Σουηδός έκανε αδύναμο σουτ στο 12', έστειλε την μπάλα πάνω στον Μανταντά στο 19' και στο 23' είδε τον τερματοφύλακα την Μαρσέιγ να τον νικάει από κοντά, για να μείνει το 0-0. Στο 26' ήταν η σειρά του Ντι Μαρία να φτάσει κοντά στο γκολ, όταν το πλασέ του πέρασε λίγο άουτ, με τον ρυθμό να ανεβαίνει και τη στιγμή που οι παίκτες του Μπλαν είχαν ανεβάσει στροφές, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο γκολ.

Πολύ ωραία σέντρα του Μπαραντά και ο Μπατσουάγι με κεφαλιά στην πλάτη του Νταβίντ Λουίζ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1! Τα πάντα άλλαξαν στο τέλος του πρώτου μέρους, όταν στο 40' ο Μανταντά έκανε ανόητο πέναλτι, πέφτοντας πάνω στον Ιμπραΐμοβιτς και ο τελευταίος τον νίκησε από την άσπρη βούλα για το 1-1! Δευτερόλεπτα αργότερα, οι Παριζιάνοι κέρδισαν και δεύτερο πέναλτι, όταν μετά από κεφαλιά του Σουηδού η μπάλα βρήκε στο απλωμένο χέρι του Ρολάντο. Ο Ιμπρα ανέλαβε την εκτέλεση, ευστόχησε, όμως είδε τον διαιτητή Μπαστιέν να δίνει – σωστά – επανάληψη, καθώς ο Καβάνι είχε μπει νωρίτερα στην περιοχή. Τρίτη φορά, λοιπόν, που ο επιθετικός της Παρί και ο τερματοφύλακας της Μαρσέιγ τέθηκαν αντιμέτωποι, με τον Σουηδό να κάνει το 2-1 με το 110ό του γκολ με τη φανέλα των πρωτευουσιάνων!

Στην επανάληψη η πρώτη ευκαιρία χάθηκε για την Παρί με τον Οριέρ (50'), ενώ στο 55' οι Μασσαλοί είχαν τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσουν. Ο Οριέρ ανέτρεψε τον Μπαραντά εντός περιοχής, ο Μπαστιέν δεν το σκέφτηκε και πολύ πριν υποδείξει το πέναλτι, όμως ο παθών, που ανέλαβε την εκτέλεση, είδε τον Τραπ να αποκρούει, για να κρατήσει το 2-1! Οι παίκτες του Μίτσελ πίεσαν, πλησίασαν ξανά στο γκολ με τον Μπατσουάγι (58'), όμως στη συνέχεια οι γηπεδούχοι κατέβασαν το τέμπο και είχαν τον έλεγχο.

Ο Οριέρ έφτασε πολύ κοντά στο 3-1 στο 68', όμως η καρφωτή του κεφαλιά πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 70' την ίδια τύχη είχε και το σουτ του Ματουιντί εκτός περιοχής. Την ίδια στιγμή οι φιλοξενούμενοι ήταν επικίνδυνοι στην αντεπίθεση, όμως απείλησαν μόνο στο τέλος. Η μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε για την Παρί στο 78', όταν ο Μανταντά νίκησε από κοντά τον Παστόρε μέχρι το 90', όταν ο Καμπελά μετά από υποδειγματική αντεπίθεση έστειλε την μπάλα πάνω στον Τραπ, για να μείνει το 2-1 μέχρι το τέλος και οι Παριζιάνοι να βρεθούν στο +5 στην κορυφή.

Παρί (Λοράν Μπλαν): Τραπ, Μάξγουελ, Νταβίντ Λουίζ, Τιάγκο Σίλβα, Οριέρ (87' Μαρκίνιος), Τιάγκο Μότα, Ματουιντί, Βεράτι, Ντι Μαρία (86' Λαβέτσι), Καβάνι, Ιμπραΐμοβιτς (71' Παστόρε)

Μαρσέιγ (Μίτσελ): Μανταντά, Μανκίγιο, Ενκουλού, Ρολάντο, Ντε Τσέλιε (72' Τζα Τζετζέ), Ντιαρά, Λούκας Σίλβα (85' Σαρ), Καμπελά, Μπαραντά (71' Οκάμπος), Αλεσαντρινί, Μπατσουάγι

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα