Τα μεγάλα ατού των Σίλβα - Τούντορ (pics)

Δημήτρης Τομαράς
Τα μεγάλα ατού των Σίλβα - Τούντορ (pics)

bet365

Σίλβα και Τούντορ έχουν ουκ ολίγα... όπλα στο ρόστερ τους από τα οποία θα περιμένουν πολλά στο μεγάλο ντέρμπι της Τούμπας. Το Gazzetta.gr αναλύει.

Για το... ξεκίνημα ας δούμε ξανά τα δεδομένα με τις ενδεκάδες των δύο ομάδων. Για τον γηπεδούχο ΠΑΟΚ βασικός γκολκίπερ ο Όλσεν, αμυντική τριάδα στο 3-5-2 οι Βίτορ, Κόστα και Τζαβέλλας και αμυντικά χαφ οι Κάτσε και Τζιόλης. Δεκάρι ο Πέλκας, δεξί εξτρέμ ο Κωνσταντινίδης, αριστερό ο Ροντρίγκες και πιθανότατα βασικός φορ ο Αθανασιάδης και όχι ο Μπερμπάτοφ, ούτως ώστε να υπάρχει ένα δυνατό χαρτί για την γραμμή κρούσης του δικεφάλου του Βορρά στον πάγκο εάν και εφόσον χρειαστεί να γυρίσει το ματς ο Κροάτης τεχνικός. Και κοντά του ο Μακ σε πιο ελεύθερο ρόλο.

Στην αποστολή του ο Ιγκόρ Τούντορ έχει τους: Όλσεν, Γλύκο, Τζαβέλλα, Βίτορ, Κόστα, Μαλεζά, Κίτσιου, Κωνσταντινίδης, Ροντρίγκες, Κάτσε, Τζιόλης, Σάμπο, Γκολάσα, Μυστακίδης, Πέλκας, Ζάϊρο, Αθανασιάδης, Μπερμπάτοφ και Μακ. Ως προς τον Ολυμπιακό βασικός κίπερ ο Ρομπέρτο, δεξί μπακ ο Ομάρ, αριστερά ο Μαζουάκου ενώ φυσικά υπάρχει και η επιλογή του Σαλίνο και κέντρο άμυνας με Σιόβα και Μποτία. Στο κέντρο ο Μιλιβόγιεβιτς με πιθανότερο παρτενέρ τον παίκτη - κλειδί Καμπιάσο και τον Κασάμι να διεκδικεί μέχρι τέλους μία θέση στο βασικό σχήμα.

Οι δύο ομάδες βρίσκονται σε αρκετά καλή κατάσταση και το να σκοράρουν αμφότερες στο σημερινό ντέρμπι της Τούμπας είναι σε απόδοση 1.90 στην Interwetten.

Δεκάρι ο Φορτούνης, για δεξιά γίνεται... μάχη με Ερνάνι - Σεμπά με τον 2ο να έχει κερδίσει αρκετούς πόντους για βασικός και αριστερά ο Ντουρμάζ. Και βέβαια φορ ο Φινμπόγκασον. Και φυσικά ως προς τους διαθέσιμους παίκτες πρέπει να τονιστεί ξανά πως ο Τσόρι μπήκε αποστολή ουσιαστικά με μόλις δύο προπονήσεις και ο Ιντέγιε με μία. Στην αποστολή ο Σίλβα έχει τους: Αυλωνίτη, Μποτία, Καμπιάσο, Ντομίνγκες, Ντουρμάζ, Ελαμπντελαουί, Φινμπόγκασον, Φορτούνη, Ερνάνι, Ιντέγιε, Καπίνο, Κασάμι, Μαζουάκου, Μιλιβόγιεβιτς, Πουλίδο, Ρομπέρτο, Σαλίνο, Σεμπά και Σιόβα.

ΤΑ ΑΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΥΝΤΟΡ

Σαφώς και ο Κροάτης δεν περιμένει την απαιτούμενη... ασφάλεια από τον γκολκίπερ του Όλσεν και την αμυντική του τριάδα. Ο Σκανδιναβός πορτιέρο έχει κάνει ήδη φέτος αρκετές... γκέλες, όπως αυτήν στο ματς με τη Ντόρτμουντ όμως σε αυτό το σκέλος ο Ιγκόρ Τούντορ δεν έχει και έχει και πολλές επιλογές. Από την τριάδα των αμυντικών του σαφώς ο πιο αξιόπιστος όλων είναι ο Βίτορ. Ένας αμυντικός που σκοράρει κιόλας στις προωθήσεις του στην επίθεση. Στον χώρο της μεσαίας γραμμής φυσικά και βασικό ρόλο παίζει ο Τζιόλης. Ένας παίκτης που δεν βγαίνει με τίποτα από την 11άδα και που ως προς τον ΠΑΟΚ για ακόμα μία χρονιά δείχνει το πόσο σημαντικός είναι για την ισορροπία του στην μεσαία γραμμή.

Από εκεί και πέρα ο Μακ είναι σε εξαιρετική φόρμα, έχοντας βελτιωθεί αισθητά και στα τελειώματά του, που είναι ένα μεγάλο του μείον ενώ οι Κωνσταντινίδης και Πέλκας έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο δημιουργικά αλλά και εκτελεστικά. Και βέβαια φυσικά και ποντάρει πολλά στην αξία, την ποιότητα και την εκτελεστική δεινότητα του Μπερμπάτοφ. Του Βούλγαρου διεθνούς άσου που ήδη έκανε... σεφτέ στα γκολ με την φανέλα του δικέφαλου του Βορρά. Και που βέβαια εφόσον τελικά δεν ξεκινήσει βασικός είναι δεδομένο πως θα το τεχνικό τιμ θα τον ρίξει στην... μάχη της Τούμπας, προσδοκώντας το καλύτερο δυνατό... Επιπλέον, ο Κροάτης ποντάρει και στην παρουσία του Γκάρι Ροντρίγκες, ο οποίος κάνει εξαιρετική σεζόν έως τώρα και η ταχύτητά του σε συνδυασμό με την εκτελεστική του δεινότητα, μπορούν να δώσουν προβάδισμα στους Θεσσαλονικείς.

ΤΑ ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ ΣΙΛΒΑ

Ο Μάρκο Σίλβα από την πλευρά του έχει δείξει πως έχει παίκτες ικανούς να αλλάξουν την ροή του αγώνα ή να κρατήσουν ένα σκορ. Για αρχή είναι ο Ρομπέρτο. Ο κορυφαίος κίπερ της κατηγορίας και ένα μεγάλο... όπλο για τους πρωταθλητές Ελλάδας. Ότι δεν είναι ο Όλσεν είναι ο Ισπανός τερματοφύλακας. Με εξαιρετικά σωματικά προσόντα, τρομερές επεμβάσεις στην ροή του αγώνα και με μεγάλη αντίληψη. Ένας πορτιέρο που θα τον ήθελαν όλοι στην ομάδα τους. Το δίδυμο των στόπερ του Ολυμπιακού με Σιόβα και Μποτία δεν είναι το... τοπ, όμως είναι σίγουρα καλύτερο από το αντίστοιχο του ΠΑΟΚ. Και βέβαια Ομάρ και Μαζουάκου (σ.σ. ή ο Σαλίνο εάν ξεκινήσει) είναι ακραίοι με μεγάλη ταχύτητα και τεχνική.

Αμυντικά βέβαια αμφότεροι έχουν ακόμα... ζητήματα και ειδικά ο Μαζουάκου. Ως προς τις επιστροφές τους και την κάλυψη χώρων. Όσο για ποδοσφαιριστές ικανούς να αλλάξουν ένα ματς ο Ολυμπιακός έχει αρκετούς από την μέση και μπροστά. Από τον τρομερά ποιοτικό Καμπιάσο και τον δυναμικό Κασάμι μέχρι τον επόμενό του ηγέτη, Φορτούνη, τον Τσόρι και ακόμα και τον Ντουρμάζ, που διανύει περίοδο παρατεταμένου φορμαρίσματος. Ειδικά βέβαια οι Καμπιάσο, Τσόρι και Φορτούνης έχουν αποδείξει πως μπορούν να γείρουν την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας τους με μία κίνηση, μία έξυπνη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας ή ένα σουτ. Κρυφό χαρτί είναι και ο Ερνάνι, ο οποίος αν και μπορεί να μην βρίσκεται στο βασικό σχήμα, έχει την ικανότητα ως αλλαγή να αλλάξει τις ισορροπίες στο ματς με την ποιότητά του, έστω και ερχόμενος από τον πάγκο, αφού ο Σίλβα περιμένει περισσότερα από αυτόν καθώς θα προσαρμόζεται στο παιχνίδι της ομάδας. Και από την άλλη υπάρχει και ο Ισλανδός φορ Φινμπόγκασον που πήρε μπρος στο σκοράρισμα με Άρσεναλ.

ΟΙ ΠΡΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, Κώστα Φορτούνη. Μαζί με τον Βαγγέλη Μάντζιο έχουν από 5 γκολ. Ο νεαρός Έλληνας διεθνής σκοράρει 1 γκολ ανά 3.6 τελικές. Δεύτερος σκόρερ της Λίγκας μαζί με τον Ντιέγκο Μπουονανότε είναι ο Τζίμι Ντουρμάζ με 3 γκολ. Σε επίπεδο τελικών προσπαθειών ο Φορτούνης είναι πρώτος με 18 και ο Ρόμπερτ Μακ τρίτος με 15. Πρώτος σε ασίστ στην κατηγορία είναι ο Ντουρμάζ με 3 ενώ ο Ιντέγιε είναι στην 2η θέση με 2. Επίσης ο Φορτούνης είναι 3ος στα γεμίσματα με 11 / 27. Στις πάσες ο Αλέξανδρος Τζιόλης είναι Νο2 με 88 και ο Βίτορ Νο5 με 66.

Τα στατιστικά του ΠΑΟΚ ως ομάδα έως τώρα

Τα στατιστικά του Ολυμπιακού σαν ομάδα μέχρι στιγμής

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα