Ξάνθη - Παναθηναϊκός 0-1 (vid)

Νίκος Αθανασίου
Ξάνθη - Παναθηναϊκός 0-1 (vid)

bet365

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε ψυχή στη δύσκολη έδρα της Ξάνθης, είδε τον Βοσκάκη να μην καταλογίζει πέναλτι, αλλά με κεφαλιά του Τελάντερ πήρε στο 83' τη νίκη και έπιασε κορυφή!

Ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Ξάνθη και τις υποδείξεις του Βοσκάκη κατάφερε να φύγει με το «διπλό» από τα Πηγάδια μετά από τρία χρόνια με το γκολ του Τελάντερ, να κάνει την τρίτη σερί νίκη και να ανέβει στην κορυφή μαζί με τον Ολυμπιακό(παίζει αύριο στην Τούμπα) στους 15 βαθμούς!

Έτσι έπαιξαν

Ο Παναθηναϊκός έψαχνε... σωσίβιο στα Πηγάδια απέναντι στην Ξάνθη και ο Γιάννης Αναστασίου προχώρησε σε τρεις αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα που είχε ξεκινήσει με Λεβαδειακό και Πλατανιά στην Λεωφόρο. Καρέλης, Κουτρουμπής και Πράνιτς έμειναν στον πάγκο, Καλτσάς, Λαγός και Αμπέντ πέρασαν στο αρχικό σχήμα του «Ολλανδού».
Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Στιλ. Νάνο αριστερά, Μαρινάκης δεξιά, Ταυλαρίδης και Τελάντερ στα στόπερ. Λαγός και Ζέκα στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Αριστερά ο Αμπέντ, δεξιά ο Καλτσάς, ο Ατζαγκούν επιτελικός και στην κορυφή του 4-2-3-1 ο Μπεργκ.

Όσον αφορά την Ξάνθη που ήθελε να επιστρέψει στις εντός έδρας επιτυχίες, ο Λουτσέσκου δεν προετοίμαζε κάποια έκπληξη και... πήγε στα σίγουρα. Ο Τσενάμο υπερασπίστηκε την εστία των «ακριτών», δεξί μπακ ο Μπέρτος, αριστερό ο Γουάλας και ο Λισγάρας με τον Φλίσκα στο κέντρη των μετόπισθεν. Βασιλακάκης και Παπαστεριανός οι δύο αμυντικοί μέσοι. Λουσέρο επιτελικός, στα άκρα Ντιμιτρόφ και Ερέα με τον Καπετάνο στην κορυφή του 4-2-3-1 που επέλεξε ο Ρουμάνος τεχνικός.

«Μπλόκο» από Ξάνθη και... Βοσκάκη!

Η Ξάνθη αποφάσισε να πιέσει ψηλά τον Παναθηναϊκό, να κλείσει σωστά τους χώρους και να ακυρώσει στο πρώτο ημίωρο την ανάπτυξη του «τριφυλλιού» που δεν μπόρεσε να κυκλοφορήσει την μπάλα, είχε την κατοχή αλλά μόνο στο δικό του μισό γήπεδο και δεν κατάφερε να απειλήσει στιγμή, με εξαίρεση ένα γύρισμα του Καλτσά(32') και ένα μακρινό σουτ του Αμπέντ(40'). Οι «ακρίτες» είχαν εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να αναλώνεται σε πάσες έξω από την περιοχή του ή γιόμες με στόχο τον Μπεργκ.

Κανένας παίκτης από τον άξονα(Ζέκα, Λαγος, Ατζαγκούν) δεν κουβάλησε μπάλα για να κάνει την παραπάνω ενέργεια που θα ανοίξει την αντίπαλη άμυνα, Καλτσάς και Αμπέντ στα άκρα ήταν εκτός παιχνιδιού και κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός δεν έβγαλε φάσεις.

Πάντως, οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ αν στο 32΄ ο Βοσκάκης καταλόγιζε το πέναλτι του Γουάλας πάνω στον Μπεργκ. Από το ριπλέι φαίνεται πως ο αμυντικός της Ξάνθης βρίσκει με το γόνατο τον Σουηδό επιθετικό.

Πρώτος μάγκας ο Τελάντερ!

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε. Απλά η Ξάνθη... ξεθάρρεψε λίγο από το «καβούκι» της, ο Παναθηναϊκός κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα και έφτασε κοντά στο γκολ με το σουτ του Καρέλη ενώ και οι γηπεδούχοι είχαν την δική τους μεγάλη στιγμή. Ο Στιλ, όμως, απόκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Βασιλακάκη. Όσο περνούσε η ώρα, ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που έδειχνε να το θέλει περισσότερο. Οι «πράσινοι» έχασαν τον Ταυλαρίδη με αναγκαστική αλλαγή και οι κινήσεις του Αναστασίου ήταν η είσοδος του Καρέλη και του Λουντ.

Η... λύτρωση για το «τριφύλλι» ήρθε στο 83' με τον Τελάντερ. Ο ανίκητος, απόψε, Δανός στόπερ πήρε παραμάζωμα την άμυνα της Ξάνθης από το κόρνερ του Νάνο και έστειλε την μπάλα στο πλεκτό!
Στην συνέχεια η Ξάνθη πίεση, δεν είχε καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια ενώ και ο Παναθηναϊκός έβγαλε ψυχή και προσωπικότητα για να κρατήσει το σκορ που τον φέρνει στην κορυφή της βαθμολογίας!

MAN OF THE MATCH: Τρομερό παιχνίδι από τον Ράσμους Τελάντερ. Σε όλο το ματς έχει εξαιρετικές αντιδράσεις, σωστές τοποθετήσεις στην άμυνά του και ήταν πραγματικά ανίκητος. Είναι ο άνθρωπος που χαρίζει το «τρίποντο» στον Παναθηναϊκό με την εξαιρετική του κεφαλιά στο φινάλε!

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Λουκ Στιλ. Ο Άγγλος πορτιέρο κρατάει όρθιο τον Παναθηναϊκό με την απόκρουση στην κεφαλιά του Βασιλακάκη. Καθοριστική επέμβαση για την οικονομία του ματς.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η αντίδραση της Ξάνθης στην κίνηση του Τελάντερ είναι... εγκληματική. Ο Δανός επί της ουσίας κάνει μόνος του την πορεία προς την μπάλα, βγαίνει στο πρώτο δοκάρι και «τιμωρεί» την έλλειψη συγκέντρωσης της ομάδας του Λουτσέσκου.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Βασιλακάκης στο 66' έχει την μεγαλύτερη ευκαιρία της Ξάνθης απόψε. Ήταν μόνος του στο ύψος της μικρής περιοχής αλλά δεν βάζει σωστά το κεφάλι του, στέλνοντας την μπάλα πάνω στον Στιλ που είχε σωστά αντανακλαστικά.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις με την αποψινή διαιτησία του Βοσκάκη. Στο 32΄ δεν δίνει πέναλτι στον Μπεργκ και στο 56΄ σε «κλάδεμα» του Σουηδό έξω από την περιοχή δείχνει «παίζεται». Ο δεύτερος επόπτης, Καλφάκης, δείχνει οφσάιντ που δεν υπάρχει σε Τελάντερ και Μπεργκ ενώ ο πρώτος, Βλάσσης, στις καθυστερήσεις δεν δείχνει φάουλ μπροστά στα μάτια του σε αντιαθλητικό μαρκάρισμα του Βαξεβανίδη πάνω στον Ζέκα. Ο Βοσκάκης δείχνει κίτρινη κάρτα στον Ζέκα επειδή ο αρχηγός του Παναθηναϊκού απλά πήγε να του ζητήσει τον λόγο σε ήρεμο ύφος, όπως επιτρέπει ο κανονισμός για τους αρχηγούς.

Η Ξάνθη διαμαρτύρεται για ένα μαρκάρισμα του Τελάντερ πάνω στον Ερέα στο 77' αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Με κατάθεση προσωπικότητας, σε μια έδρα που είχε να κερδίσει από το 2012, ο Παναθηναϊκός πέρασε από τα Πηγάδια και πήρε ηρεμία ενόψει της συνεχείας. Μαζί με αυτό, «έπιασε» τον Ολυμπιακό στην κορυφή και τους 15 βαθμούς.

Ξάνθη: Τσενάμο, Μπέρτος (86’ Νιέτο), Γουάλας, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Παπαστεριανός, Ερεα, Φλίσκας, Καπετάνος, Λισγάρας, Ντιμιτρόφ (57’ Μπαξεβανίδης)

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μαρινάκης, Νάνο, Τελάντερ, Ταυλαρίδης (64’ Σάντσεθ), Ζέκα, Λαγός, Αμπέντ, Ατζαγκούν (82’ Λουντ), Καλτσάς (59’ Καρέλης), Μπεργκ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα