Σεβίλλη – Μπαρτσελόνα 2-1

Γιώργος Καραμάνος
Σεβίλλη – Μπαρτσελόνα 2-1

bet365

Η Μπάρτσα ήταν ξανά κάκιστη αμυντικά, άστοχη, άτυχη (5 δοκάρια) επιθετικά και ο Ουνάι Εμερι τη νίκησε (Σεβίλλη 2-1) για πρώτη φορά στην καριέρα του (σε 21 ματς).

Μέσι και Ινιέστα εκτός για δύο και ένα μήνα αντίστοιχα. «Τεσσάρα» από τη Θέλτα, ανατροπή με την ψυχή στο στόμα με τη Λεβερκούζεν και τώρα η Σεβίλλη. Η Μπαρτσελόνα δεν είναι καλά. Αυτό είναι ξεκάθαρο, δεδομένο και κοστίζει σε πρεστίζ, κοστίζει σε βαθμούς, σε γκολ στην εστία της. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι αυτή η ήττα με 2-1 στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» εκτός από τις ανασταλτικές παθογένειες περιλάμβανε και μεγάλη ατυχία. Οι Καταλανοί είχαν πέντε δοκάρια. Και πάλι όμως δεν ήταν καλοί. Οχι επιθετικά, αλλά συνολικά. Η Μπάρτσα νοσεί...

Οι φιλοξενούμενοι πάντως μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και κανονικά θα έπρεπε να έχουν προηγηθεί καθαρά μέχρι το ημίχρονο. Σε αυτό το διάστημα έπαιξαν έξυπνα και χτύπησαν με αντεπιθέσεις. ΕΊΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ότι δεν μπήκε γκολ στη φάση του 23', όπου η μπάλα χτύπησε τρεις φορές στο σίδερο! Ο Νεϊμάρ έστειλε το απ' ευθείας φάουλ του στο αριστερό δοκάρι, η μπάλα χτύπησε την πλάτη του Σέρχιο Ρίκο και συνέχισε να κυλάει πάνω στη γραμμή. Ο Πικέ έτρεξε και αντί να κάνει προβολή για να σκοράρει, απλά κοιτούσε το τόπι που σταματούσε ξανά στο δοκάρι. Ο Κόκε πρόλαβε και ο Λουίς Σουάρες σούταρε στο έξω μέρος του δεξιού δοκαριού.

Στο 39' ο Σουάρες εκτέλεσε τέλεια με πλασέ, αλλά και πάλι η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι, σταματώντας στη συμβολή. Ουσιαστικά η Μπάρτσα δεν απειλήθηκε στα πρώτα 45' λεπτά. Ωστόσο, στην επανάληψη όλα άλλαξαν. Οι Μπλαουγκράνα έβγαλαν όλες τις φετινές... ασχήμιες του πίσω. Ο Γκαμεϊρό που τραβιόταν συνεχώς δεξιά, όργωσε την πλευρά, έκανε την χαμηλή παράλληλη και ο Κρον-Ντέλι στο πίσω δοκάρι πλασάρε ανενόχλητος. Και σα να μην έφτανε αυτό, έξι λεπτά αργότερα ο Ιμπόρα έκανε το 2-0 με κεφαλιά εξ επαφής. Και εάν δεν το έβαζε εκείνος, θα το έβαζε με ψαλιδάκι ο Γκαμεϊρό. Και οι δύο μόνοι τους ήταν.

Εκτοτε το παιχνίδι απέκτησε απίθανο ρυθμό. Εκεί όμως εμφανίστηκε ως σούπερμαν ο Σέρχιο Ρίκο. Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έβγαλε με απίθανο τρόπο τρία σουτ του Νεϊμάρ μέσα σε ένα λεπτό. Στο 73' ο Σάντρο σούταρε και η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Τρεμουλινάς (πατούσε στη γραμμή της μεγάλης περιοχής). Ο Νεϊμάρ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και η ομάδα του ανάκτησε τις πιθανότητες της. Τότε ήταν που το δοκάρι έκανε ξανά τη δουλειά του, αποτρέποντας το γκολ του Σάντρο.

Με αυτόν τον περιπετειώδη τρόπο σε ένα φανταστικό παιχνίδι για τους ουδέτερους, η Σεβίλλη νίκησε τη Μπάρτσα για πρώτη φορά έπειτα από 20 συναντήσεις τους. Εκείνος που το πανηγύρισε βέβαια με την ψυχή του είναι ο Ουνάι Εμερι που σε 21 αγώνες εναντίον της, δεν είχε πάρει ποτέ «τρίποντο» (14 ήττες, 6 ισοπαλίες). Επίσης οι Σεβιγιάνοι έχουν βάλει 8 γκολ στα 3 τελευταία τους σε όλες τις διοργανώσεις με τους Καταλανούς, κάτι που δεν είχαν ξανακάνει από το 1954!

Για να γίνει όμως πιο κατανοητό το μέγεθος του προβλήματος των ηττημένων, αρκεί το ότι πέρσι στα 12 πρώτα ματς τους είχαν δεχτεί 7 γκολ, ενώ τώρα αντίστοιχα 20! Και εάν την περασμένη περίοδο ξεκίνησαν άσχημα και συνήλθαν στην πορεία, αυτό είναι και το μοναδικό που μπορεί να τους κάνει να ελπίζουν. Μιας και χωρίς τους ηγέτες τους και λύσεις από τον πάγκο τα πράγματα δεν προβλέπονται ακριβώς ευοίωνα...

Σεβίλλη (Ουνάι Εμερι): Σέρχιο Ρίκο, Αντρεόλι, Κολοτζέτζακ, Κόκε, Τρεμουλινάς (88' Μπαρμπόσα), Ν'Ζονζί, Κριτσόβιακ, Βιτόλο, Κρον-Ντέλι, Ιμπόρα (70' Ρέγιες), Γκαμεϊρό (72' Γιορέντε)

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Μπράβο, Πικέ, Ματιέ (60' Ντάνι Αλβες), Ζόρντι Αλμπα, Σέρζι Ρομπέρτο, Μασεράνο, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Μουνίρ (60' Σάντρο), Σουάρες, Λουίς Σουάρες.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα