ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 0-2 (gTV)

Απόστολος Παγώνης
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 0-2 (gTV)

bet365

Μόλις 36' χρειάστηκαν στον Ολυμπιακό για να πετύχει 2 γκολ και να μετατρέψει σε... περίπατο το ντέρμπι της Τούμπας κόντρα στον ΠΑΟΚ, που μόνο στο 2ο ημίχρονο έδειξε απειλητικός! Μόνοι πρώτοι οι «ερυθρόλευκοι», στο -8 ο «Δικέφαλος» από την κορυφή!

Το ντέρμπι ουσιαστικά δεν... έγινε ποτέ! Στο 36' ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0 και έγινε αφεντικό όχι μόνο του αγώνα, αλλά γενικά του πρωταθλήματος. Δεν είναι μόνο ότι βρίσκεται ξανά μόνος πρώτος στην κορυφή, αλλά και ο εμφατικός τρόπος που το έκανε. Πέρασε... κάνοντας παρέλαση στην Τούμπα, άφησε τον ΠΑΟΚ 8 βαθμούς πίσω από την κορυφή και ουσιαστικά νωρίς-νωρίς, μόλις στην 6η αγωνιστική, τον... πετά εκτός διεκδίκησης.

Το μεγάλο κέρδος για τον Δικέφαλο του Βορρά είναι η ώριμη αντίδραση του κόσμου στο φινάλε. Όλοι ξέρουν τι σήμαινε αυτό το ματς, όλοι ξέρουν τι σημαίνει αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Παρ' όλα αυτά το χειροκρότημα ήταν ζεστό, ήταν τονωτικό για τον Τούντορ και τους παίκτες δείχνοντας εμπράκτως στήριξη. Το μήνυμα της Παρασκευής από τον Ιβάν Σαββίδη έπιασε τόπο!

Τα σχήματα

Ο Ιγκόρ Τούντορ με το γνωστό 3-5-2 ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Όλσεν κάτω από τα δοκάρια. Η τριάδα των στόπερ απαρτίζονταν από τους Βίτορ, Κόστα και Τζαβέλλα. Μπροστά τους ήταν οι Τζιόλης και Κάτσε, με τον Πέλκα να τους πλαισιώνει. Αριστερά ο Ροντρίγκες δεξιά ο Κωνσταντινίδης και στην κορυφή της επίθεσης οι Μακ και Αθανασιάδης.
Από την πλευρά του, ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού, δεν άλλαξε τακτική. Το 4-2-3-1 παρέμεινε έχοντας κάποια διαφορετικά πρόσωπα στην βασική 11άδα συγκριτικά με όσα είδαμε στο «Emirates». Ο Ρομπέρτο για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν βασικός. Στο αριστερό άκρο ο Μαζουακού. Οι Μποτία και Σιόβας το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ενώ ο Ομάρ στο δεξί άκρο. Οι Κασάμι και Μιλιβόγεβιτς αμυντικά χαφ. Στον άξονα ο Φορτούνης, ενώ στις πτέρυγες ήταν οι Ντουρμάζ και Σεμπά. Τέλος στην κορυφή της επίθεσης, ο Ιντέγιε.
Ερυθρόλευκη κυριαρχία και 0-2
Ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο ήταν κυρίαρχος του αγώνα με τον Κώστα Φορτούνη να πραγματοποιεί ένα εντυπωσιακό 45λεπτο. Ο διεθνής μέσος έκανε ότι ήθελε στο κέντρο, με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να μη μπορούν να τον ανακόψουν, καθώς οι Τζιόλης και Κάτσε έδειξαν να μην έχουν ανάσες μετά από ένα γεμάτο 90λεπτο με την Ντόρτμουντ. Οι φιλοξενούμενοι από τα πρώτα λεπτά είχαν επιβάλει τον ρυθμό τους, επιλέγοντας να παίξουν από την αριστερή πλευρά με τον Ντουρμάζ. Ο Σουηδός έβαλε δύσκολα στον Κωνσταντινίδη, αλλά και στον Βίτορ, που έτρεχε για βοήθειες.
Οι «ερυθρόλευκοι» μόλις στο 5ο λεπτό είχαν την πρώτη τους ευκαιρία. Ο Φορτούνης με ατομική προσπάθεια άδειασε τον Τζιόλη δίνοντας την μπάλα στον Ντουρμάζ. Ο πλάγιος επιθετικός που ξέφυγε από τον Κωνσταντινίδη πέρασε σαν σταματημένο τον Βίτορ. Με παράλληλη συρτή σέντρα προσπάθησε να βρει τον Φορτούνη, όμως ο τελευταίος για λίγα εκατοστά δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα και να την στείλει στα δίχτυα. Στην συγκεκριμένη φάση οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον Γιάχο για ανατροπή του Φορτούνη από τον Τζαβέλλα, ζητώντας πέναλτι.
Ο ΠΑΟΚ, ήταν αγχωμένος και μπλοκαρισμένος αφού έδειξε να μην έχει πλάνο στον αγωνιστικό χώρο. Ο Πέλκας για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι έμεινε μακριά από το καλό πρόσωπο που είχε δείξει. Επίσης οι γηπεδούχοι υστερούσαν στο να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους και να ηρεμήσουν το παιχνίδι. Τα λάθη ήταν πολλά και αυτό έδωσε το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να έχει τον έλεγχο του ματς και στους παίκτες του να δημιουργούν δύσκολες καταστάσεις στην άμυνα του Όλσεν.
Οι Περαιώτες είχαν ένα 10λεπτο που έκαναν ό,τι ήθελα στον αγωνιστικό χώρο πετυχαίνοντας δύο γκολ. Στο 27’ ο Ολυμπιακός βρήκε απροετοίμαστη την άμυνα του ΠΑΟΚ με τον Φορτούνη να περνάει πολύ όμορφα στον Ιντέγιε. Ο τελευταίος με ωραία προσπάθεια άδειασε τον Κόστα και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 36’ από στημένη μπάλα ήρθε και το 2-0. Μετά από κόρνερ του Φορτούνη η άμυνα του ΠΑΟΚ έχασε τον Μιλιβόγεβιτς και ο Σέρβος με δυνατή κεφαλιά σαν σε προπόνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Κάπου εκεί η Τούμπα πάγωσε. Το 0-2 δημιούργησε εκνευρισμό στους γηπεδούχους, οι οποίοι ρίσκαραν κάποια σκληρά μαρκαρίσματα, και έδωσε αέρα νίκης στον Ολυμπιακό. Απλά το μόνο που ήθελε πια ήταν η σωστή διαχείριση που πέτυχε μέχρι τέλους.
Έψαξε την μείωση του σκορ
Στο τελευταίο πεντάλεπτο ο Δικέφαλος, όντας με την πλάτη στον τοίχο, έδειξε να πατάει καλύτερα στο παιχνίδι και να πιέζει την εστία του Ρομπέρτο που ήταν θεατής το προηγούμενο διάστημα. Με ατομική προσπάθεια στο 40’, ο Μακ πέρασε την μισή άμυνα του Ολυμπιακού, όμως έστειλε την μπάλα πάνω στον Ισπανό κίπερ που έδιωξε σε κόρνερ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου μετά από λάθος έξοδο του Ρομπέρτο ο Κλάους Αθανασιάδης «τσίμπησε» την μπάλα μπροστά από Σιόβα και Μποτία, όμως αυτή πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Το 0-2 δεν άλλαξε...
Το 10λεπτο του ΠΑΟΚ
Στην επανάληψη ο Τούντορ έβγαλε τον κακό Πέλκα περνώντας στην θέση του τον Μπερμπάτοφ, με τον Μακ να παίζει πιο πίσω. Οι γηπεδούχοι βγήκαν με διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο, ενώ διεκδικούσαν όλες τις μπάλες. Οι φιλοξενούμενοι έδωσαν χώρο και προσπαθούσαν με αντεπιθέσεις να φτάσουν στην εστία του Όλσεν. Στο 54’ ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη του τελική προσπάθεια με τον Ροντρίγκες να βγάζει την σέντρα και τον Μπερμπάτοφ να βάζει το πόδι του με τον Ρομπέρτο με διπλή προσπάθεια να μπλοκάρει την μπάλα. Στο 60’ ο Κασάμι έσωσε πάνω στην γραμμή το σουτ του Κλάους από το ύψος του πέναλτι. Ακόμη μια χαμένη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να... μπει στο ματς και να παλέψει έστω για την ισοπαλία.
Ο Σίλβα στο 63’ αποφάσισε να βγάλει τον Φορτούνη περνώντας στο παιχνίδι τον Καμπιάσο. Ο Πορτογάλος τεχνικός βάζοντας ένα ακόμα χαφ είχε ως στόχο να «κλειδώσει» την νίκη και δεν δυσκολεύτηκε. Άλλωστε με τα δύο γκολ υπέρ του και τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να βρει τους διαδρόμους, ούτως ή άλλως ήταν πολύ κοντά στο 6ο συνεχόμενο τρίποντο. Η δεύτερη αλλαγή του Ολυμπιακού ήταν ο Φινμπόγκασον αντί του Ίντέγε. Ο Σίλβα έβαλε ένα πιο φρέσκο επιθετικό καθώς η άμυνα του Δικεφάλου είχε τα θεματάκια της και ήθελε να... χτυπήσει στις αδυναμίες της.
Στο 73’ ο Ρομπέρτο έκανε δύο μεγάλες επεμβάσεις μην αφήνοντας τον ΠΑΟΚ να επιστρέψει στο παιχνίδι. Μετά από κόρνερ του Μακ ο Τζιόλης έπιασε την κεφαλιά με τον Ρομπέρτο να αποκρούει αρχικά. Το ριμπάουντ πήρε ο Βίτορ όμως το σουτ πήγε πάνω στην αγκαλιά του Ισπανού τερματοφύλακα.
Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα με τον Ολυμπιακό που ήρθε διαβασμένος στην Τούμπα, πήρε ένα μεγάλο διπλό κι έδειξε ότι και φέτος είναι το ακλόνητο φαβορί στην μάχη του τίτλου. Ειδικά όταν περνάει από μια τέτοια έδρα χωρίς την παραμικρή απώλεια!
MAN OF THE MATCH: Στο πρώτο ημίχρονο ήταν με διαφορά ο Φορτούνης καθώς από τα δικά του πόδια προήλθαν τα δύο γκολ του Ολυμπιακού. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ρομπέρτο ήταν αυτός που με τις επεμβάσεις δεν άφησε τον ΠΑΟΚ να μπει στο παιχνίδι.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Πέλκας για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν μακριά από το καλό πρόσωπο που μας είχε δείξει στα προηγούμενα παιχνίδια. Ο διεθνής μέσος περνάει ένα παρατεταμένο ντεφορμάρισμα, με τον Τούντορ ωστόσο να επιμένει στην χρησιμοποίηση του.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Εκκλησία ήταν η Τούμπα, σε σχέση με όσα έγιναν μετά το τέλος του αγώνα με την Ντόρτμουντ. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ παρότι έβλεπαν την ομάδα τους να χάνει και σχετικά εύκολα από τους «ερυθρόλευκους» στήριζαν με φωνή τους παίκτες του Τούντορ. Φαίνεται πως η γραπτή δήλωση του Ιβάν Σαββίδη πως θα «τελειώσει τους ταραξίες κι εχθρούς της ομάδας» λειτούργησε καταλυτικά.
Η ΓΚΑΦΑ: Η άμυνα του ΠΑΟΚ δεν ήταν σε καλή μέρα. Τα προσωπικά λάθη ήταν πολλά τα οποία ο Δικέφαλος τα πλήρωσε ακριβά. Ο Ολυμπιακός δεν άφησε τις ευκαιρίες να πάνε χαμένες πετυχαίνοντας δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Θανάσης Γιάχος μπορεί να μην έκανε το μεγάλο λάθος που θα έκρινε το παιχνίδι, όμως είχε πολλά λάθη κυρίως στον πειθαρχικό έλεγχο χαρίζοντας σε αρκετούς παίκτες κίτρινες και ίσως και κόκκινες. Πήγε περισσότερο στην λογική του... να τελειώσει το ματς χωρίς παρατράγουδα και του «έφυγαν» φάσεις που ο τηλεοπτικός φακός έδειξε ότι ήταν για κάρτες.
Ειδικά μετά το 0-2 του Ολυμπιακού, που δημιούργησε εκνευρισμό στους παίκτες του ΠΑΟΚ και σε πολλές περιπτώσεις... ξέφυγαν. Ιδιαίτερα στις φάσεις του Τζαβέλλα και του Βίτορ. Ο Ολυμπιακός φωνάζει για την φάση του 5ου λεπτού με το μαρκάρισμα του Τζαβέλλα πάνω στον Φορτούνη, ζητώντας πέναλτι, αλλά και την αποβολή του Έλληνα μπακ.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός πέρασε και από την Τούμπα χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα κερδίζοντας τον ΠΑΟΚ με 2-0. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν παραγωγικοί στο πρώτο ημίχρονο και με ηγέτη τον Φορτούνη. Στην επανάληψη κατέβασαν ταχύτητα και απλά δεν άφησαν τον Δικέφαλο να γυρίσει το παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ που δεν... είχε Φορτούνη δεν μπόρεσε να μπει στο παιχνίδι και να διεκδικήσει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας.
Οι παίκτες του Τούντορ έδειχναν αρκετά κουρασμένοι μετά την υπέρ προσπάθεια με την Ντόρτμουντ. Η διακοπή που υπάρχει στο πρωτάθλημα θα βοηθήσει τους Θεσσαλονικείς να πάρουν ανάσες και ανασυνταχθούν. Όπως κι αν έχει πρόκειται για τεράστιο διπλό από τους νταμπλούχους Ελλάδος που τους διατήρησε το νικηφόρο σερί και στέλνει... μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση!
ΠΑΟΚ (Ιγκορ Τούντορ): Όλσεν, Κόστα, Βίτορ, Τζαβέλλας, Κάτσε, Τζιόλης, Πέλκας (46’ Μπερμπάτοφ), Κωνσταντινίδης (28’ Κίτσιου, 74’ Ζάιρο), Ροντρίγκες, Μακ, Αθανασιάδης.
Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Σεμπά, Φορτούνης (63’Καμπιάσο) , Ντουρμάζ, Ιντέγε (68’ Φινμπόγκασον).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα