Σάλκε - Αστέρας Τρίπολης 4-0 (pics & vids)

Δημήτρης Τομαράς
Σάλκε - Αστέρας Τρίπολης 4-0 (pics & vids)

bet365

Ο Αστέρας δεν... μπήκε ποτέ στο ματς, παραδόθηκε στις ορέξεις της Σάλκε και το 3-0 από ημίχρονο και 4-0 τελικό δεν του άφησαν περιθώρια για μια καλή βραδιά στο Γκιζελκίρχεν! «Κλειδιά» για την πρόκριση τα 2 ματς με το ΑΠΟΕΛ!
Από την πρώτη στιγμή ήταν φανερό πως τις δύο ομάδες τις χώριζε διαφορά ποιότητας, που αποτυπώθηκε και στο γήπεδο. Ωστόσο στο ματς με την Σάλκε στην Γερμανία ο Αστέρας Τρίπολης αποδείχθηκε κατώτερος του αναμενόμενου και έχασε αρκετά εύκολα και δίκαια με σκορ 4-0. Τρία γκολ ο Ντι Σάντο και ένα ο Χούντελαρ με τους Γερμανούς να έχουν και δοκάρι. Οι Αρκάδες τώρα θα τα παίξουν όλα για όλα στα παιχνίδια με ΑΠΟΕΛ.
Πως άρχισαν οι δύο ομάδες
Η Σάλκε άρχισε με την εξής διάταξη: Φάρμαν κίπερ, στόπερ οι Χέβεντες και Ματίπ, στα δύο άκρα της άμυνας οι Ρίετερ και Κολάσινατς, αμυντικό χαφ ο Γκέις και στον άξονα πίσω από το επιθετικό δίδυμο των Ντι Σάντο - Χούντελαρ οι Χόϊσμπεργκ, Γκορέτσκα και Σανέ. Στον αντίποδα ο σχηματισμός του Αστέρα: Θεοδωρόπουλος πορτιέρο, στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά οι Ζησόπουλος, Γκοιάν, Σανκαρέ και Γιαννούλης, αμυντικό χαφ τον Έντερσον, δίδυμο στον άξονα τους Ιγκλέσιας και Χαμντανί, στα δύο άκρα τους Λούι και Μάσα και στράικερ ο Γιάννου.
Το... πάρτι του Ντι Σάντο και τα τραγικά αμυντικά λάθη
Ο Αστέρας ξεκίνησε αρκετά καλά το ματς και παρά την πίεση και κάποιες φάσεις της Σάλκε έδειχνε τουλάχιστον στο πρώτο 20λεπτο ότι στεκόταν ιδιαίτερα καλά στο γήπεδο. Η συνέχεια όμως δεν ήταν η ανάλογη. Τα λάθη σε άξονα και ειδικά στην άμυνα στοίχισαν με τον Ντι Σάντο να κάνει... πάρτι και χατ τρικ για να λήξει το α' μέρος στο 3-0. Στο 28ο λεπτό άνοιξε το σκορ. Ο Χόϊσμπεργκ έκανε την σέντρα και ο Ντι Σάντο πανεύκολα και ανενόχλητος πετάχθηκε μπροστά στον Σανκαρέ για να σκοράρει από κοντά για το 1-0. Στο 37' ήρθε το 2-0 από στημένο. Κόρνερ η Σάλκε και κεφαλιά Ντι Σάντο προ του Ζησόπουλου για το γκολ. Στο 38' ο Χόϊσμπεργκ είχε δοκάρι από σουτ ενώ οι Γερμανοί σκόραραν και από την άσπρη... βούλα. Στο 43' δόθηκε πέναλτι για χέρι του Έντερσον και ένα λεπτό μετά ο Ντι Σάντο με πέναλτι έκανε το 3-0 για να κλείσει έτσι το α' μέρος. Στις καθυστερήσεις ο Σανέ είχε απίστευτο χαμένο τετ α τετ.
Έπεσε ο ρυθμός, ακίνδυνος ο Αστέρας και γκολ ο Χούντελαρ
Στο β' μέρος και αλλαγές έγιναν και έπεσε ο ρυθμός του ματς. Ο Αστέρας όμως ήταν ακίνδυνος επιθετικά. Αν στο α'΄μέρος είχε κάποια σουτ και ορισμένες επιθετικές... ενδείξεις στην επανάληψη δεν έκανε σχεδόν τίποτα. Αντίθετα η Σάλκε απείλησε ξανά και θα μπορούσε να είχε κάνει και το 4-0 αλλά και το 5-0. Στο 84' χρίστηκε σκόρερ και ο Χούντελαρ. Από πάσα 'πάρε βάλε' του Σανέ ο Ολλανδός άσος έγραψε από κοντά το τελικό 4-0.
MAN OF THE MATCH: Ο Ντι Σάντο βέβαια. Σκόρερ τριών τερμάτων και με πολύ καλή γενικά δημιουργική και επιθετική εικόνα. Ειδικά στο α' μέρος ταλαιπώρησε πολύ την άμυνα του Αστέρα.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Από μεριάς Σάλκε δεν μπορεί να πει κανείς πως υπάρχει κάποιος που να υστέρησε. Περισσότερο ξεχώρισαν οι Σανέ και Χόϊσμπεργκ. Από τον Αστέρα δεν διακρίθηκε σχεδόν κανείς.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η άμυνα του Αστέρα και ιδίως οι Σανκαρέ και Ζησόπουλος με μεγάλη ευθύνη και συμμετοχή σε 2 γκολ της Σάλκε.
Η ΓΚΑΦΑ: Την έχει κάνει ο Σανκαρέ στο 1ο γκολ. Ο Ντι Σάντο βγαίνει δίπλα του και ο έμπειρος στόπερ τον χάνει με κάθε τρόπο για να γίνει το 1-0.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο ρέφερι Φαν Μπόκελ και οι βοηθοί του δεν έχουν κάνει το μεγάλο λάθος. Ουσιαστικά η μόνη φάση για την οποία ελέγχονται είναι η υπόδειξη του πέναλτι της Σάλκε.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Εξαρχής το ματς αυτό για τον Αστέρα ήταν πολύ δύσκολο. Ήταν πολύ δύσκολο πριν καν ξεκινήσει. Η αμυντική... κατηφόρα των Αρκάδων και τα τραγικά τους λάθη, ιδίως στο α' μέρος, επέτρεψαν στην Σάλκε να βάλει δύο πανεύκολα γκολ και στην συνέχεια να κάνει συντήρηση δυνάμεων αφού έβαλε και 3ο με πέναλτι αλλά και 4ο. Σαφώς και η διαφορά των δύο ομάδων ειδικά από ένα σημείο και μετά ήταν παραπάνω από εμφανής, όμως ο Αστέρας Τρίπολης βάσει της δυναμικής του και της εικόνας που παρουσιάζει γενικά θα μπορούσε να είχε κάνει μία πιο καλή εμφάνιση. Και ειδικά μεσοεπιθετικά. Εν κατακλείδι η νίκη της Σάλκε ήταν και δίκαιη και άνετη με την επικράτησή της να είναι σε όλους τους τομείς. Με τον Αστέρα να αποδεικνύεται κατώτερος των προσδοκιών και των περιστάσεων...
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα