ΠΑΟΚ - Ντόρτμουντ 1-1 (vids+pics)

ΠΑΟΚ - Ντόρτμουντ 1-1 (vids+pics)

Απόστολος Παγώνης
ΠΑΟΚ - Ντόρτμουντ 1-1 (vids+pics)

bet365

Μια λάθος έξοδος-εκτίμηση από τον Όλσεν, έδωσε την ευκαιρία στον Κάστρο να ισοφαρίσει (1-1) για την Ντόρτμουντ και στέρησε από τον πολύ καλό ΠΑΟΚ που προηγήθηκε με τον Μακ, μια τεράστια νίκη!

Ο ΠΑΟΚ πήρε "χρυσό" βαθμό απέναντι στην Ντόρτμουντ που έδειξε και στο ελληνικό κοινό ότι είναι το φαβορί του ομίλου. Οι Γερμανοί από το ξεκίνημα του αγώνα είχαν το έλεγχο του παιχνιδιού βάζοντας τον ΠΑΟΚ στα καρέ του. Οι γηπεδούχοι που κρατούσαν με νύχια και με δόντια τους επιθετικούς της Ντόρτμουντ κατάφεραν στην μια και μοναδική επίθεση που έβγαλαν στο πρώτο ημίχρονο να πετύχουν το γκολ με τον Μακ. Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε, με τους "ασπρόμαυρους" να αμύνονται συνεχώς και τους Γερμανούς να σφυροκοπούν την άμυνα του ΠΑΟΚ. Κι εκεί που λες ότι σήμερα ο Όλσεν δεν θα δεχθεί χαζό γκολ, έρχεται να σε διαψεύσει κάνοντας τους συμπαίκτες, αλλά και τον κόσμο να τραβάνε τα μαλλιά τους.

Ο Ιγκορ Τούντορ ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Όλσεν κάτω από τα δοκάρια, τους Κόστα, Τζαβέλλα και Βίτορ στην άμυνα. Οι Τζιόλη, Κάτσε και Σάμπο στη μεσαία γραμμή, Κωνσταντινίδη στη δεξιά πλευρά και Ροντρίγκες στην αριστερή πλευρά, ενώ το επιθετικό δίδυμο ήταν οι Μπερμπάτοφ και Μακ με τον τελευταίο να έχει ένα πιο ελεύθερο ρόλο.

Ο Τόμας Τούχελ ξεκίνησε το παιχνίδι σε σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Βάιντενφελερ κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Πάρκ και Βάιγκλ. Αμυντικά χαφ ήταν οι Κάστρο και Μπρέντερ. Στις πτέρυγες οι Γιανουζάι και Χόφμαν. Στον άξονα Μχιιταριάν και στην κορυφή της επίθεσης ο Ρόι.

Η Ντόρτμουντ από το ξεκίνημα του αγώνα προσπάθησε να "πνίξει" τον ΠΑΟΚ με ασφυκτικό πρέσινγκ βάζοντας την ομάδα του Τούντορ στα καρέ της. Οι Γερμανοί που είχαν ηρεμία στο παιχνίδι τους, κατάφεραν με τρεις μπαλιές να φτάσουν στην άμυνα του Δικεφάλου με ευκολία. Οι Θεσσαλονικείς έδειχναν να ψάχνονται στον αγωνιστικό χώρο με τον Κροάτη τεχνικό να ζητάει συνεχώς ηρεμία και να μην πουλάνε οι παίκτες του εύκολα την μπάλα. Αυτό βέβαια πρακτικά δεν έγινε, καθώς μόλις στην δεύτερη μπαλιά έπεφταν δύο παίκτες της Ντόρτμουντ.

Οι φιλοξενούμενοι από το ξεκίνημα του αγώνα αναζήτησαν το γκολ παίζοντας συνεχώς με τον Μχιιταριάν, αλλά και με τον Γιανουζάι από τα δεξιά. Η πρώτη καλή στιγμής για τους Γερμανούς χάθηκε στο 2ο λεπτό με τον Ρόις να βρίσκει τον Χόφμαν. Ο τελευταίος έκανε το σουτ με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Η καλύτερη στιγμής για την Ντόρτμουντ χάθηκε στο 24' με τον Όλσεν να διώχνει με τα πόδια στο σουτ του Κάστρο. Ενώ στο 28' ο Ρόις για λίγα εκατοστά δεν βρήκε την μπάλα για να την στείλει στα δίχτυα.

Κόντρα στην εξέλιξη του αγώνα ο ΠΑΟΚ "χτύπησε" εκεί που πονούσαν οι Γερμανοί. Ο Τζιόλης βρήκε τον Μακ σπάζοντας το οφ σαιτ της Ντόρτμουντ και μ' ένα δυνατό διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στο εσωτερικό οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Βάιντενφελερ που ήταν θεατής του αγώνα μέχρι και το 33ο λεπτό. Με το ίδιο τρόπο ο Δικέφαλο απείλησε και πάλι στο 36'. Ο Μακ είδε τον Μπερμπάτοφ να βγαίνει από τα μαρκαρίσματα με τον Βούλγαρο να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ.

Επεισόδια με τα ΜΑΤ

Οι προκλητικοί οπαδοί της Ντόρτμουντ άναψαν δεκάδες φωτοβολίες τις όποιες όμως δεν τις κράτησαν στα χέρια τους, αλλά τις πέταξαν στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Η κατάσταση ξέφυγε, καθώς είχαμε συμπλοκές με τις δυνάμεις των ΜΑΤ που αυτή την φορά δεν αδράνησαν όπως είχε συμβεί πριν από τρια χρόνια με την Ραπίντ. Μετά από ένα 10λεπτό τα πνεύματα ηρέμησαν.

Ο ΠΑΟΚ βγήκε με ψυχολογία στο δεύτερο ημίχρονο βγάζοντας πολλές αντεπιθέσεις, ενώ είχαν κλείσει όλους τους διαδρόμους. Το πιο σημαντικό στο ξεκίνημα της επανάληψης για τους γηπεδούχους ήταν ότι κρατούσαν την μπάλα. Στο 59' με ατομική προσπάθεια του Μπερμπάτοφ προσπάθησε να πλασάρει τον Βάιντενφελερ που ήταν έξω από την εστία του. Η μπάλα όμως δεν του έκανε το χατίρι καθώς πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Κρύο γκολ από Κάστρο

Μετά το 60' η Ντόρτμουντ πήρε και πάλι τα ηνία του αγώνα πιέζοντας ασφυκτικά την άμυνα του Όλσεν. Όμως δεν μπορούσαν να φτιάξουν τελική προσπάθεια. Όσο περνούσε ο χρόνος, αυτό ήταν υπέρ του Δικεφάλου που είχε το αποτέλεσμα στα χέρια του. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν από στημένη μπάλα στο 70' με τον Όλσεν να ίπταται και να διώχνει. Δύο λεπτά αργότερα ο Σουηδός έχασε την φάση με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα του με προβολή του Κάστρο 1-1

Στο 80' ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ αν ο Ζαίρο δεν ήταν τόσο ατομιστής. Ο Βραζιλιάνος βρέθηκε απέναντι από τον Βάιντενφελε, όμως σε πλάγια θέση, με τον επιθετικό του Δικεφάλου να επιλέγει να ολοκληρώσει την φάση και όχι να δώσει στον Μπερμπάτοφ που ήταν σε θέση για γκολ. Στο τέλος του αγώνα οι γερμανοί είχαν τις ευκαιρίες να κάνουν την ανατροπή όμως ο Όλσεν που είναι καλός μόνο κάτω από την εστία του κράτησε το τελικό 1-1.

Μετά το τέλος του αγώνα μια ομάδα οπαδών του Δικεφάλου μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και κατευθύνθηκε προς την πλευρά των οπαδών της Ντόρτμουντ. Όλο το υπόλοιπο γήπεδο τους αποδοκίμασε έντονα, ζητώντας τους να μπουν στην κερκίδα. Μετά την παρέμβαση των σεκιούριτι, αλλά και τις αστυνομίας αποχώρησαν οι ανεγκέφαλοι, βάζοντας όμως την ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε νέους μπελάδες.

MAN OF THE MATCH: Ο Αλέξανδρος Τζιόλης για ένα ακόμα παιχνίδι είχε πολύ καλή απόδοση. Ο αρχηγός του Δικεφάλου ήταν σε όλες τις φάσεις. Έκοψε αρκετές επιθέσεις της Ντόρτμουντ, ενώ από τα δικά του πόδια ήρθε η πάσα στο γκολ του Ρόμπερτ Μακ

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Οι οπαδοί της Ντόρτμουντ άναψαν το φιτίλι της έντασης χωρίς να πάρει προεκτάσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο άναψαν δεκάδες φωτοβολίδες τις οποίες άρχισαν να πετούν στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Η επέμβαση της Αστυνομίας ήταν σωτήρια καθώς δεν άφησε να ξεφύγει η κατάσταση. Μετά το τέλος του αγώνα οπαδοί του ΠΑΟΚ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο σε μια προσπάθεια να πάνε σ' αυτούς της Ντόρτμουντ. Όλο το γήπεδο άρχισε να τους αποδοκιμάζει με αποτέλεσμα να τραπούν σε φυγή.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Μπορεί να είχε αφήσει αρκετούς παίκτες στην Γερμανία λόγω του αγώνα με την Μπάγερν, όμως η Ντόρτμουντ ήταν μια καλοκαρδισμένη μηχανή, που χαίρεσαι να την βλέπει. Αυτοματισμούς, τρεξίματα, κάθετες πάσες. Εξαιρετικός ήταν και ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης με την εμφάνιση που πραγματοποίησε.

Η ΓΚΑΦΑ: ΠΑΟΚ χωρίς γκάφα δεν γίνεται. Το γκολ του Κάστρο ήταν πολύ κρύο. Η Τούμπα πάγωσε, με τον Όλσεν να χάνει την φάση και να δέχεται ένα γκολ που φέρει την ευθύνη

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Άγγλος διαιτητής, Άντονι Τέιλορ μπορεί να μην έκανε το μεγάλο λάθος όμως είχε κάποια σφυρίγματα υπέρ της Ντόρτμουντ

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ το πάλεψε απέναντι σε μια ανώτερη ομάδα και κατάφερε να πάρει τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στην Ντόρτμουντ. Πλέον στην Τούμπα δεν έχουν την πολυτέλεια να καθίσουν να αναλύσουν τον τρόπο με τον όποιο αγωνίστηκαν και τι έφταιξε και δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα τους καθώς ακολουθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο κόσμος του Δικεφάλου μετά το τέλος του αγώνα χειροκρότησε τους παίκτες για την προσπάθεια ζητώντας την νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα