«Απέδειξε πόσο μεγάλη ομάδα είναι ο Ολυμπιακός»

Γιάννης Γεωργόπουλος
«Απέδειξε πόσο μεγάλη ομάδα είναι ο Ολυμπιακός»

bet365

O θρυλικός κάπτεν της Άρσεναλ, Τόνι Άνταμς βγάζει το καπέλο του στον Ολυμπιακό μιλώντας στο gazzetta.gr. Τι λέει για Μάρκο Σίλβα, Ρομπέρτο, Βενγκέρ και... Οσπίνα!

Η ιστορική από κάθε άποψη νίκη του Ολυμπιακού επί της Άρεναλ προκάλεσε τριγμούς στο «Emirates» με τους οπαδούς των «κανονιέρηδων» να εμφανίζονται σοκαρισμένοι από το τελικό αποτέλεσμα.

O Μάρκο Σίλβα έστησε τους «ερυθρόλευκους» αριστοτεχνικά στον αγωνιστικό χώρο καταφέρνοντας να φύγει με το διπλό από Λονδίνο.

Η ψυχραιμία των πρωταθλητών Ελλάδας, το αδιάκοπο τρέξιμο, οι σωστές τοποθετήσεις προκειμένου να αναχαιτίσουν την επιθετική δραστηριότητα της Άρσεναλ, σε συνδυασμό με την αποτελεσματικότητα τους, αλλά και την αστάθεια του Οσπίνα έφεραν μία από τις σπουδαιότερες εκτός έδρας νίκες ελληνικής ομάδας στο Champions League.

Το gazzetta.gr εντόπισε τον άλλοτε ηγέτη και ογκόλιθο της αγγλικής ομάδας Τόνι Άνταμς, λίγο πριν επιβιβαστεί με την υπόλοιπη αποστολή της Γκαμπάλα για το Κράσνονταρ, καθώς αύριο οι Αζέροι αναμετρώνται με την ρωσική ομάδα για το Europa League.

Ο μοναδικός αρχηγός στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου που πήρε τίτλο σε τρεις διαφορετικές δεκαετίες, υπηρετεί πλέον την Γκαμπάλα από το πόστο του τεχνικού διευθυντή.

«Ο Ολυμπιακός απέδειξε πόσο μεγάλη ομάδα είναι. Τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει μεγάλη πρόοδο κάτι που είχα διαπιστώσει και στο πρώτο ματς με την Μάντστεστερ Γιουνάιτεντ.

Σίγουρα ήταν αρκετά τυχερός, όμως η τύχη δεν αρκεί στο ποδόσφαιρο εάν δεν έχεις ικανότητες. Ο προπονητής του ήταν πολύ διαβασμένος και παρουσίασε μία ομάδα που αντιλαμβανόσουν από το πρώτο λεπτό του αγώνα πως έχει έρθει για να νικήσει.

Είμαι λυπημένος για την ήττα της Άρσεναλ, όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός δεν φοβήθηκε και έφυγε με τη νίκη. Μου είναι κάπως δύσκολο να συνειδητοποιήσω πως η Άρσεναλ δεν έχει κανένα βαθμό».

Ο Τόνι Άνταμς παρά την έντονη κριτική που ασκείται στον Οσπίνα αλλά και στις επιλογές του Βενγκέρ θέλησε να ρίξει λάδι στη φωτιά.

«Είναι ο εύκολος στόχος ο τερματοφύλακας. Δεν θεωρώ πως φταίει σε κάτι ο Αρσέν Βενγκέρ. Εάν δεν έκανε το λάθος ο Οσπίνα, τώρα ίσως μιλούσαμε από διαφορετική βάση.

Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο και η συγκεκριμένη ήττα δεν θα πρέπει να επηρεάσει την Άρσεναλ».

Ο «θρύλος» της Άρσεναλ θεωρεί πως ο Ολυμπιακός μετά την χθεσινή νίκη του μπαίνει δυναμικά στην διεκδίκηση της πρόκρισης για τους «16» του Champions League.

«Ο Ολυμπιακός πλέον μπορεί να κοιτάξει στα μάτια όλες τις ομάδες. Ασφαλώς και έχει σημαντικές πιθανότητες πρόκρισης. Έχει ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να απασχολήσουν μεγάλους συλλόγους της Ευρώπης. Ο Ισπανός τερματοφύλακας (σ.σ.: Ρομπέρτο) είναι εξαιρετικός, ενώ η ομάδα έχει ρυθμό. Πολλά θα κριθούν πάντως στο ματς της Αθήνας, δεδομένου πως η Μπάγερν θα κατακτήσει την πρώτη θέση του ομίλου».

Ο σπουδαίος Τόνι Άνταμς, του οποίου το άγαλμα κοσμεί το Emirates είχε απολογισμό σε 19 χρόνια καριέρας στους «κανονιέρηδες» (1983-2002), 669 ματς, 32 γκολ, 4 πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα Αγγλίας και 1 Κύπελλο Κυπελλούχων.

Θυμηθείτε την αποκλειστική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Τόνι Άνταμς στο gTv.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα