Ότι πληρώνεις... παίρνεις

Ότι πληρώνεις... παίρνεις

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Ότι πληρώνεις... παίρνεις

bet365

Ο Ολυμπιακός «μεγαλώνει» τον ίσκιο του στην Ευρώπη, όπως γράφει ο Διονύσης Δελλής. Και είναι άδικο μια βραδιά σαν την χθεσινή κάποιοι να την «χρεώνουν» απλά στην τύχη...

Για να το δούμε όσο πιο ψύχραιμα γίνεται: Την Κυριακή ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του ένα κλασικό ντέρμπι. Στον επίλογο μιας «ευρωπαϊκής» εβδομάδας που και για τον ΠΑΟΚ κρύβει υψηλό συντελεστή δυσκολίας μιας και αύριο Πέμπτη υποδέχεται τη Ντόρτμουντ.

Για αυτό το ματς λοιπόν, με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα οι Ερυθρόλευκοι θα πάνε στη Θεσσαλονίκη:

1) Με τον εξαιρετικό ως τώρα Ντουρμάζ, αλλά και με τον πολύτιμο Μιλιβόγεβιτς 100% ξεκούραστους μιας και δεν ταξίδεψαν καν στην Αγγλία.
2) Με τον Μαζουακού «φρέσκο» μιας και δεν χρειάστηκε να πατήσει χορτάρι στο Emirates. Και με... το καμπανάκι ότι δεν είναι αναντικατάστατος να έχει ήδη χτυπήσει για εκείνον.
3) Με την πιθανότητα να πάρουν βοήθεια από τον περσινό MVP Τσόρι, ο οποίος είδε το μεγάλο διπλό του Λονδίνου από τον πάγκο. Όπως πιθανόν να μπορεί να βοηθήσει έστω για λίγο και ο Ντα Κόστα.
4) Και σέντερ φορ; Αν το σφίξιμο του Ιντέγε στον προσαγωγό αποδειχθεί περισσότερο σοβαρό, τότε θα παίξει ο Φινμπόγκασον. Ο Ισλανδός που με την Άρσεναλ «πήρε» μόνο το ένα από τα δύο ημίχρονα συμμετοχής.
5) Επιπλέον ο Ομάρ που εννοείτε πως θα είναι στο αρχικό σχήμα; Επιλέχθηκε να ξεκουραστεί με τον ΠΑΣ το περασμένο Σάββατο. Γιατί όπως λένε οι προπονητές, το πρόβλημα στα σερί ματς είναι πάντα το τρίτο παιχνίδι. Εκεί βγαίνει όλη η κούραση στον ποδοσφαιριστή.
6) Και είναι και ο Ερνάνι «φρέσκος» περιμένοντας την πρώτη ευκαιρία για 11άδα.
7) Είναι και η...επόμενη Εθνική Ελλάδας με παίκτες σαν τον Καπίνο, τον Γιαννιώτα, τον Τζανδάρη, τον Κολοβό που περιμένουν.
8) Είναι ο Αυλωνίτης που πέρσι έκανε 22 συμμετοχές με την Ερυθρόλευκη. Είναι και ο Ζντιέλαρ, με τον Πουλίδο, τον Φουστέρ.
9) Και ο Γούτας με τον Μανιάτη, τον Μπουχαλάκη που κάποια στιγμή θα «μπουν» στο κόλπο επιστρέφοντας από τους τραυματισμούς τους.

Για να μην το τραβήξουμε όμως ακόμη περισσότερο: Όλα τα παραπάνω δεν αφορούν σε... προαναγγελία της Κυριακής, ούτε σε «ρεπορτάζ-κλισέ» για τη μπάλα που πρέπει να μείνει χαμηλά, μιας και ο Ολυμπιακός θα πρέπει άμεσα να βρει την πνευματική του ισορροπία, αφήνοντας πίσω ότι συνέβη στο Λονδίνο. Στα δικά μας μάτια, όσα εξιστορούνται στις πρώτες... 300 λέξεις του κειμένου, είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τον οποίο οι Ερυθρόλευκοι μπορούν φέτος να φιλοδοξούν σε ακόμη καλύτερα βράδια από το χθεσινό. Από το ιστορικό «διπλό» στο Emirates.

Δεν έχουν προλάβει να γίνουν ακόμη ομάδα. Και θα ήταν και εκτός πραγματικότητας αυτό, όταν ακόμη δεν έχουν κλείσει «μήνα» μακριά από τις μεταγραφές. Έχουν σπουδαίο υλικό όμως. Ένα ρόστερ πολύ μακριά από τα ελληνικά δεδομένα, με 30 παίκτες που μπορούν ανά πάσα στιγμή να πάρουν φανέλα βασικού, να δώσουν λύσεις πρώτης γραμμής. Ένα υλικό που ως τώρα μετρά 5 στα 5 στην Ελλάδα. Συν ένα «διπλό» Τσάμπιονς Λιγκ που είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία τους, στην διοργάνωση.

Και έχουν και έναν καλό προπονητή, τον Μάρκο Σίλβα που δείχνει να μην «καταλαβαίνει» από ονόματα και... διευθύνσεις. Το απέδειξε με τον τρόπο που διαχειρίζεται όσους... βρήκε (Σαλίνο, Κασάμι, Ντουρμάζ, Μποτία κλπ). Τον Βούρο χθες; Ναι, τον Βούρο. Μπήκε ο μικρός πλάι στον Κασάμι που έτρεξε 12, 5 χιλιόμετρα. Και στον Καμπιάσο που συμπτωματικά στο Emirates συμπλήρωσε 100 διεθνείς συμμετοχές στα κύπελλα Ευρώπης! Πώς να «φοβηθείς» όμως τα μεγάλα φώτα, όταν παίζεις δίπλα στον Καμπιάσο; Τον Αργεντινό που έτσι για να καταλάβουμε το μέγεθος μετά το φινάλε, και ενώ το αποτέλεσμα έδινε δικαίωμα για... ατάκες και μεγάλα λόγια, επέλεξε να μας θυμήσει πως «με τρεις βαθμούς δεν προκρίθηκε ποτέ καμία ομάδα». Καθώς και να μας εξηγήσει ότι «είναι συνολική η δουλειά. Μάθαμε να θυσιάζουμε πράγματα ο ένας για τον άλλο» απαντώντας στο ερώτημα για... το μυστικό της επιτυχίας.

Δεν υπάρχουν μυστικά επιτυχίας στο ποδόσφαιρο. Πόσο μάλλον τον Σεπτέμβρη. Και της μιας... βραδιάς. Ούτε είναι φυσιολογικό να συζητάμε αν ο Ολυμπιακός ήταν τυχερός στο Λονδίνο. Και πριν από τέσσερα χρόνια, όταν είχε 15 τελικές, πέντε παραπάνω από τους Άγγλους, ένα δοκάρι και μια ματσάρα της ομάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε. από την οποία έφυγε με άδεια χέρια; Εκεί δεν ήταν τυχερή η Άρσεναλ (2-1); Και αυτό τέλος πάντων τι είναι, ποινικό αδίκημα; Για να πάρεις ένα τέτοιο αποτέλεσμα, προφανώς δεν χρειάζεται και τύχη. Πόσο μάλλον όταν ξέρεις ότι ο δικός σου ρόλος είναι του «αουτσάιντερ».

Η Άρσεναλ όμως πως αξιώνει σε ένα must-win 90άλεπτο να επικρατήσει δείχνοντας μόνο τη φανέλα της; Και άντε δέκα-δεκαπέντε λεπτά του ποδοσφαιρικού της επιπέδου ως το 2-2; Αναφέραμε χθες πριν από τη σέντρα, πως στα τελευταία 13 της εντός έδρας ματς Τσάμπιονς Λιγκ έχει χάσει τα πέντε, και έχει μια ισοπαλία με την Άντερλεχτ. Ε, πλέον οι ήττες είναι έξι. Και η τελευταία προστέθηκε από έναν αντίπαλο επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ. Την ομάδα με το νούμερο 23 στην ευρωπαϊκή κατάταξη της τελευταίας 5ετίας. Που έχει τρεις προκρίσεις στους «16» τα τελευταία επτά χρόνια.

Έκαναν τα αυτονόητα οι Ερυθρόλευκοι στο Λονδίνο. Είχαν ένα καλό σχέδιο βασισμένο στο παιχνίδι «πίσω από τη μπάλα». Και έμειναν συγκεντρωμένοι σε αυτό. Με τέσσερις ακραίους που... έφαγαν τις πτέρυγες για να μην προκύψει ο μπελάς από εκεί. Με τον Καμπιάσο και τον Κασάμι να συνθέτουν ένα δίδυμο υψηλότατου επιπέδου στον άξονα. Με τον Φορτούνη να δείχνει πως είναι φτιαγμένος από εκείνη την πάστα ποδοσφαιριστή που θα τον οδηγήσει σε άλλο επίπεδο. Με τον Ρομπέρτο να κάνει το λάθος στο 1-1 αλλά στο δεύτερο ημίχρονο να δείχνει ότι και τα δικά του προσόντα, είναι... Τσάμπιονς Λιγκ. Με τον Μποτία και τον Σιόβα να λειτουργούν καλά σε ένα τόσο κλειστό σχήμα, που έκανε μικρότερο τον «κίνδυνο» της... πλάτης.

Και όταν χτύπησε ο Ιντέγε; Ο Σίλβα έφερε στο γήπεδο τον Φινμπόγκασον. Ναι, τον 26άχρονο Ισλανδό των 113 γκολ στην καριέρα του που η Σοσιεδάδ τον πλήρωσε 9 εκατομμύρια ευρώ πριν από έναν χρόνο. Χθες του βγήκε μια φάση, ακριβώς στην κατάλληλη στιγμή και έκανε τα γκολ του 114. Που είναι δηλαδή το περίεργο; Γιατί πρέπει να είναι τύχη και όχι, απλά ότι πληρώνεις... παίρνεις;

ΥΓ. Ο όμιλος είναι ορθάνοιχτος. Και η Άρσεναλ έχει τα «κυβικά» ακόμη και απέναντι στη Μπάγερν να βρει τον τρόπο ώστε να πατήσει στα πόδια της. Είναι σε δύσκολη θέση με δύο ήττες από τη Ντινάμο και τον Ολυμπιακό, αλλά προφανώς έχει την ποιότητα να το «γυρίσει». Είναι όμως και οι Πειραιώτες πια σε διαφορετική αφετηρία σε σχέση με όσα πιθανόν περιμέναμε οι περισσότεροι σε αυτόν τον όμιλο. Και στην Κροατία στις 20 Οκτώβρη έχουν μια ευκαιρία να πάρουν τον έλεγχο της κατάστασης. Έναν «τελικό» που μπορεί να κρίνει το ίδιο το γκρουπ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής