Γκομές: «Μόλις πήρα την μπάλα, ήξερα...»

Νίκος Μαρούδας
Γκομές: «Μόλις πήρα την μπάλα, ήξερα...»

bet365

Ο Μάθιου Γκόμες, μίλησε στο gazzetta.gr για το γκολ του που έδωσε τη νίκη στη Κέρκυρα στη πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Football League, αλλά και για όσα πέρασε με την ομάδα το καλοκαίρι...

Ένα... de ja vu της πρεμιέρας στη Football League την σεζόν 2013-2014 έζησε την Παρασκευή ο Μάθιου Γκομές. Ο Γάλλος αμυντικός, και τότε με δικό του γκολ είχε χαρίσει τη νίκη στη Κέρκυρα στο παιχνίδι με την Αναγέννηση Γιαννιτσών και τότε οι Φαίακες πήραν την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ. Ο έμπειρος αμυντικός μέσω της κοινής του συνέντευξης στο gazzetta.gr και στην εφημερίδα «Corfusports», γυρνάει τόσο τον χρόνο πίσω σε εκείνο το ματς, όσο και στα όσα έζησε το καλοκαίρι...

Επίσης μιλάει για τον νέο προπονητή, αλλά και για την άνοδο και ποιος θα πάρει το... δεύτερο εισιτήριο, αφού για εκείνον το ένα είναι ήδη στα χέρια της Κέρκυρας!

Για πες... Και μη με ρωτήσεις «τι», μετά από αυτό που έκανες την Παρασκευή...

«Κοίτα, νομίζω ότι όλοι οι παίκτες, όταν βιώνουν μια τέτοια κατάσταση, νιώθουν, λίγο- πολύ, το ίδιο. Να, θυμήσου το γκολ του Άλεξ (Κόντος), πριν από λίγους μήνες, στον Εργοτέλη, με το οποίο μείναμε στη Super League. Γιατί μείναμε, μην το ξεχνάμε. Πραγματικά, ήταν το ίδιο συναίσθημα...»

Οκ, αλλά αυτό... μετά! Όταν έχεις εσύ την ευθύνη του τελικού σουτ, εκείνα τα ένα- δύο δευτερόλεπτα πώς είναι; Περιγράφονται;

«Βασικά, δεν... νιώθεις και πολλά (γελάει)! Άγχος, πάντως, σίγουρα δεν είχα. Είναι σαν να είναι ο χρόνoς -πώς να το πω;- “παγωμένος”. Το μόνο σίγουρο είναι ότι, μόλις πήρα την μπάλα, ήμουν σίγουρος ότι δεν θα την δώσω! Ότι ήταν η στιγμή να κάνω κάτι σημαντικό για την ομάδα. Εκεί, το μόνο που νιώθεις είναι μια ενδόμυχη ανυπομονησία να δεις την μπάλα στα δίχτυα. Ευτυχώς, ήμουν τυχερός και την είδα...».

Αλήθεια, το ‘χεις ξανακάνει στην καριέρα σου; Εννοώ, γκολ – νίκη με... buzzer beater.

«Δύο φορές, όταν έπαιζα στην Β’ Ισπανίας, αλλά ήταν με πέναλτι. Θα ήταν... τρεις, εάν, σε άλλη μια περίπτωση, το πέναλτι δεν το ‘χα χάσει! Άστα, δεν θέλω να το θυμάμαι. Πάντως, παρά τη σημαντικότητα του γκολ, δεν θα έλεγα ότι ήταν η πιο “δυνατή”, “προσωπική” μου στην ομάδα. Απλά, μια στιγμή που χάρισε μια σπουδαία νίκη. Πολύ πιο έντονη, για παράδειγμα, ήταν το γκολ- πέναλτι που σημείωσα (σ.σ. στα play off του ’14) στο 1-0 επί του Ηρακλή, που “σφράγισε” την άνοδό μας στη Super League».

Το ξέρεις ότι πολύς κόσμος θυμήθηκε το 1-0 επί των Γιαννιτσών στην πρεμιέρα του 2013-’14. Πάλι με δικό σου γκολ και στο τέλος, άνοδος. Καλό «σημάδι», ε;

«Το ελπίζω (γελάει). Αλλά εντάξει, αυτά είναι λίγο... να έχουμε να λέμε. Στο ποδόσφαιρο, αν κάτι –ένας αγώνας, ένα Πρωτάθλημα- δεν τελειώσει, ποτέ δεν ξέρεις. Το μόνο που ξέρω εγώ είναι ότι αυτή τη στιγμή, έπρεπε να παίζουμε στη Super League. Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές ομάδες με οικονομικά ή άλλα προβλήματα. Εμείς δεν έχουμε κανένα, πέρσι παίξαμε σπουδαίο ποδόσφαιρο, αλλά, μολονότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από υγιείς ομάδες όπως εμείς, κοίτα τι μας έκαναν.»

Απογοητευμένος;

«Πλέον, όχι. Ειλικρινά. Πεισμωμένος, θα έλεγα. Δεν πειράζει... Θα επιστρέψουμε και θα είμαστε και πιο δυνατοί από πριν!»

Αλήθεια, για «γράψε» μόνος σου το «έτσι το έζησα» του φετινού καλοκαιριού...

«Ήταν η χειρότερη εμπειρία στην καριέρα μου. Πραγματικά, μας “σκότωσαν”. Ήμαστε έτοιμοι να κάνουμε μια σπουδαία σεζόν στη Super League, είχαμε όλες τις προϋποθέσεις να πρωταγωνιστήσουμε και να μπούμε στην οκτάδα, αλλά τελικά μας... γονάτισαν. Δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο περίεργα νιώθαμε μπαίνοντας για τον αγώνα με την Καλλιθέα. Ένα πράγμα σαν “τι κάνουμε εμείς εδώ;” Γι’ αυτό και ήταν πολύ δύσκολο το ματς. Έχουμε, όμως, μια καλή ομάδα, έναν πολύ καλό προπονητή και ξαναλέω: το καλοκαίρι θα είμαστε εκεί που ανήκουμε: στη Super League!» C.S. Είναι αυτή η βεβαιότητα, ο λόγος που σε έκανε να αποφασίσεις να παραμείνεις στην ομάδα και μετά τις εξελίξεις; «Δεν θα άφηνα ποτέ την ομάδα για να πάω σε κάποια που δεν είναι ανώτερη. Εάν κάποια μέρα φύγω απ’ την Κέρκυρα, θα είναι μόνο για μια “μεγάλη”, από την πρώτη πεντάδα- εξάδα. Και ξέρεις ποια είναι αυτή που... της έχω μια αδυναμία (σ.σ. Παναθηναϊκός)»

«Ιδανικός ο Διγκόζης!»

Φεύγοντας για διακοπές, ήξερε προπονητή τον Μιχάλη Γρηγορίου. Επιστρέφοντας, γνώρισε (και βίωσε στο κυρίως στάδιο προετοιμασίας) τον Σάκη Τσιώλη. Ώσπου, μετά τις εξελίξεις, ήρθε το αντάμωμα με τον Άγγελο Διγκόζη. Άλλου τύπου τεχνικός, νέος, δίχως το «γεμάτο» βιογραφικό και τις «τρελές» επιτυχίες, «ρίσκο» είπαν κάποιοι, άλλοι πρόσθεσαν και άλλα, ο Γκόμες, ωστόσο, δεν έχει αμφιβολίες. Χαρακτηρίζοντας τον 41χρονο ιδανική περίπτωση για τούτη την ομάδα: «Ο κόουτς είναι πρώην παίκτης – και μάλιστα, σχετικά πρόσφατα» τονίζει χαρακτηριστικά. «Αυτό είναι πολύ καλό, γιατί μας κατανοεί και τον κατανοούμε καλύτερα. Επιπλέον, ξέρει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Άρα, τον θεωρώ ιδανική επιλογή για μας...»

«Ψάξτε για τον δεύτερο!»

Τη μία θέση, της ανόδου, τη θεωρεί καπαρωμένη: «Να το ξαναπώ; Σε λίγους μήνες θα είμαστε στη Super League. Άρα ναι, είμαστε το πρώτο φαβορί!» Και το δεύτερο εισιτήριο; Για τον Γάλλο, η «μάχη» θα γίνει μεταξύ τριών. Δύο γνωστών κι ενός... αγνώστου: «Η Λάρισα και ο Απόλλων έχουν πολλές πιθανότητες. Εκτιμώ, όμως, ότι θα προκύψει και μια ομάδα- έκπληξη, που πολλοί δεν την έχουν τώρα ανάμεσα στα φαβορί. Θα δούμε... Το σίγουρο είναι ότι θα γίνει σκληρή μάχη για τη δεύτερη θέση». Για την πρώτη, είπαμε...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα