Βέροια - ΑΕΚ 1-2

Γιώργος Τσακίρης
Βέροια - ΑΕΚ 1-2

bet365

Η γκολάρα-απευθείας φάουλ του Μπαρμπόσα στο 90' σήμανε την ανατροπή για την ΑΕΚ που έφυγε νικήτρια με 2-1 από την Βέροια. Ο Μπουανανότε είχε ισοφαρίσει το γκολ του Νέτο!

Πριν λίγες μέρες, στην Τούμπα, η ΑΕΚ γνώρισε την πρώτη φετινή ήττα, αν και είχε βρεθεί μπροστά στο σκορ. Τώρα, στη Βέροια, ήταν η σειρά της να ανατρέψει την κατάσταση και να φύγει με μια νίκη που διώχνει μεγάλο μέρος της πίεσης που υπήρχε στην ομάδα λόγω της ήττας στη Θεσσαλονίκη. Η Βέροια προηγήθηκε, κόντρα στη ροή του αγώνα, με τον Νέτο αλλά η Ενωση ισοφάρισε νωρίς στην επανάληψη με τον Μπουονανότε και στο 90' λυτρώθηκε από τον Μπαρμπόσα, ο οποίος αποδείχθηκε η «χρυσή αλλαγή» του Τραϊανού Δέλλα. Στους 10 βαθμούς ανέβηκε η ΑΕΚ με την πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη, εντυπωσιακή παρουσία από τους οπαδούς της καθώς έκαναν... κατάληψη σχεδόν σε όλο το γήπεδο!

Η Ενωση επέστρεψε στο 4-2-3-1, με τους Βάργκας-Μάνταλο-Μπουονανότε ως τριάδα πίσω από τον Αραβίδη, με τον Δέλλα να περιμένει από την ομάδα του να πάρει την μπάλα από το ξεκίνημα και να κάνει το παιχνίδι της. Οι Κιτρινόμαυροι, όντως, αυτό προσπάθησαν να κάνουν, αυξάνοντας την πίεση τους μετά το πρώτο 15λεπτο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κερδίσουν κόρνερ και φάουλ γύρω-γύρω από την περιοχή αλλά καθαρή ευκαιρία δεν έκαναν. Τέτοια, βέβαια, δεν έκανε ούτε η Βέροια αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να πάρει το προβάδισμα στο 32'! Ο Μπουονανότε έχασε την μπάλα στο κέντρο, οι γηπεδούχοι βγήκαν ωραία στην αντεπίθεση και ο Νέτο, που πήρε την μπάλα εντός περιοχής, απέφυγε τον Τζανετόπουλο και νίκησε τον Μπαρόχα για το 1-0! Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα ημιχρόνου καθώς ο Καντιμοίρης στο 42' απέκρουσε ωραία το σουτ του Μπουονανότε.

Για την ΑΕΚ ήταν απαραίτητο να ισοφαρίσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και τα κατάφερε στο 49', όταν η μπάλα δεν απομακρύνθηκε σωστά από την άμυνα της Βέροιας και ο Μπουονανότε με σουτ πέτυχε το τρίτο του γκολ (1-1). Οι Κιτρινόμαυροι είχαν ουσιαστικά ένα ημίχρονο στη διάθεση τους για να πάρουν το τρίποντο και μετέφεραν το ματς στο μισό γήπεδο, με την ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη όμως να αμύνεται σωστά και να κρατάει το 1-1. Ο Δέλλας έβαλε στο ματς τον Πλατέλλα αντί του Σιμόες, τραβώντας τον Μάνταλο πιο πίσω δίπλα στον Γιόχανσον, με την ΑΕΚ να συνεχίζει την πίεση και να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 70' με το τετ α τετ του Βάργκας, μετά από λάθος αντιπάλου.

Με τα λεπτά να περνάνε και το 1-1 να παραμένει, ο Δέλλας έριξε στο ματς τον Κρισάντους αντί του Μπουονανότε και στο 80' έβγαλε τον Τζανετόπουλο για να βάλει τον Μπαρμπόσα. Αυτή ήταν και η κίνηση που έκρινε, τελικά, τον αγώνα καθώς ο Πορτογάλος στο 90' έγινε -μετά από καιρό- πρωταγωνιστής για την ΑΕΚ, γράφοντας το 1-2 με ιδανική εκτέλεση φάουλ!

Man of the match: Ο Μπαρμπόσα. Το «γιατί» το καταλαβαίνει ο καθένας. Μπήκε αλλαγή στο 80', έβαλε το γκολ της νίκης στο 90' οπότε όλα καλά!

Αδύναμος κρίκος: Ο Βάργκας... Σε ακόμη ένα ματς δεν ήταν τόσο καλός όσο περιμένουν στην ΑΕΚ ενώ στο 70' έχασε τεράστια ευκαιρία για να γίνει το πρόσωπο του ματς...

Στο ύψος του: Αρκετά καλή εμφάνιση από τον Καντιμοίρη κάτω από τα δοκάρια της Βέροιας. Αντέδρασε σωστά στο πρώτο μέρος τόσο στο φάουλ του Βάργκας όσο και στο σουτ του Μπουονανότε και γενικά απέφυγε τα λάθη. Δεν έχει καμία ευθύνη για κανένα από τα γκολ της ΑΕΚ.

Η γκάφα: Την έκανε ο Μπουονανότε στη φάση του γκολ της Βέροιας. Οχι μόνο επειδή έχασε την μπάλα στο κέντρο όσο και επειδή -κυρίως αυτό- άφησε τη φάση για να διαμαρτυρηθεί για φάουλ, με συνέπεια οι γηπεδούχοι να βγουν στην κόντρα και να σκοράρουν.

Το στραγάλι: Ο Αρετόπουλος ήταν απλά άριστος! Πάντα δίπλα στις φάσεις, δεν προκάλεσε διαμαρτυρίες σε καμία από τις δύο ομάδες καθώς έπαιρνε πάντα την σωστή απόφαση.

Το ταμείο του Gazzetta: Για την ΑΕΚ είναι μια πολύ μεγάλη νίκη αυτή της Βέροιας, κυρίως επειδή αφαιρεί ένα μεγάλο μέρος της πίεσης που υπήρχε προς την ομάδα μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ. Οι Κιτρινόμαυροι ήξεραν ότι έπρεπε πάση θυσία να φύγουν με τη νίκη από την Βέροια και είδαν το ματς να στραβώνει από το 32', παρά το γεγονός ότι δεν ένιωθαν κάποια απειλή από τους γηπεδούχους. Παρά το γεγονός αυτό, η ομάδα του Δέλλα αντέδρασε στην επανάληψη και έστω και στο 90' πήρε το πρώτο διπλό φέτος και θα δουλέψει με πολύ μεγαλύτερη ηρεμία ενόψει του ματς με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ.

Βέροια (Γιώργος Γεωργιάδης): Καντιμοίρης, Μαλόν, Μαραγκός, Πούγγουρας, Γιαννούλης, Βεργώνης, Σιόντης, Νέτο (87' Γεωργιάδης), Μερεμπασβίλι (77' Μαγέφσκι), Αμπντούν (71' Κόλα), Ναζλίδης.

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Μπαρόχα, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος (80' Μπαρμπόσα), Ντίντακ, Σιμόες (64' Πλατέλλας), Γιόχανσον, Βάργκας, Μάνταλος, Μπουονανότε (75' Κρισάντους), Αραβίδης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα