Μπορντό - Λυών 3-1

Gazzetta team
Μπορντό - Λυών 3-1

bet365

Μετά από 4 ματς η Λυών ηττήθηκε και πάλι από την Μπορντό (3-1). Νέα απώλεια για την Ρεν, νίκες για Καέν και Μπαστιά.

Η Μπορντό συνεχίζει να εντυπωσιάζει απέναντι στους μεγάλους και επιβλήθηκε 3-1 της Λυών, για να την πλησιάσει στη βαθμολογία, κάνοντας άλμα. Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους Γιρονδίνους, που μπήκαν δυνατά και έφτασαν στο γκολ μόλις στο 17’, όταν ο Καζρί βρέθηκε σε θέση βολής από πλάγια θέση και νίκησε τον Λόπες για το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι δεν βρήκαν τα πατήματά τους στο πρώτο ημίχρονο και το πλήρωσαν πολύ ακριβά. Η μοναδική υποψία ευκαιρίας για την Λυών ήρθε με τον Βαλμπουένα και στο τέλος ήρθε η καταστροφή.

Στο 40’ μετά από κόρνερ του Καζρί ο Πλάζιλ με κεφαλιά έκανε το 2-0, ενώ μετά από φάουλ του Τυνήσιου στις καθυστερήσεις ο Πάμπλο με προβολή έκανε και το 3-0! Οι λιονέ προσπάθησαν να ανασυνταχθούν στην επανάληψη και εν μέρει τα κατάφεραν, καθώς δεν δέχθηκαν άλλο γκολ. Ο Ρολάν έχασε την πρώτη ευκαιρία για την Μπορντό και το ματς ήταν σχετικά ήσυχο. Τελικά, το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες του Φουρνιέ ήταν να πετύχουν το γκολ της τιμής στο 78’, όταν ο Μποβιού με κεφαλιά μετά το κόρνερ του Γκεζάλ έκανε το τελικό 3-1.

Νέα απώλεια για Ρεν
Τρίτη σερί ισοπαλία για την Ρεν και μάλιστα με το ίδιο σκορ. Οι παίκτες του Μοντανιέ έχασαν και άλλο έδαφος, καθώς έμειναν στο 1-1 με αντίπαλο την πολύ μαχητική Τρουά. Το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους φιλοξενούμενους, που πήραν το προβάδισμα μόλις στο 11’, όταν μετά από κακή απομάκρυνση του Ζεφάν μετά από φάση διαρκείας, ο Πι με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1! Στιγμές αργότερα, μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει το ματς, όταν ο Περέα βρέθηκε σε θέση βολής, όμως έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ από εξαιρετική θέση.

Το υπόλοιπο του ημιχρόνου κύλησε πολύ ήσυχα, με τους ρενέ να έχουν την πρωτοβουλία, όμως να μην είναι καθόλου αποτελεσματικοί στην επίθεση. Στην επανάληψη τα πράγματα ήταν καλύτερα για τους γηπεδούχους, που ήταν πιο ορεξάτοι και πίεσαν για το γκολ της ισοφάρισης. Μετά από κάποιες μικροευκαιρίες με τους Σιό και Ντεπ, τα κατάφεραν στο 71’ με τον Ντιανέ να παίρνει το ριμπάουντ και με κεφαλιά να κάνει το 1-1! Σίο και Κουρτ είχαν τις καλύτερες ευκαιρίες μέχρι το τέλος για Ρεν και Τρουά αντίστοιχα, όμως τίποτα δεν άλλαξε, με τους γηπεδούχους να τελειώνουν το ματς με 10 παίκτες, όταν στις καθυστερήσεις ο Σιλά αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη.

Σκιλασί και όλα καλά για Μπαστιά
Αν και η χρονιά ξεκίνησε τέλεια, ήρθαν οι τέσσερις διαδοχικές ήττες να κάνουν σμπαράλια την ψυχολογία στη Μπαστιά. Ωστόσο, υποδεχόμενη την Τουλούζ, είδε να της βγαίνουν όλα και καθάρισε εύκολα με 3-0. Χαρακτηριστικό είναι οι Κορσικανοί σκόραραν και στις τρεις καλές στιγμές τους στο Α’ μέρος. Ο Παλμιέρι άνοιξε το σκορ (8’) και αφού ο Μπραντάο είχε σημαδέψει το δοκάρι. Αμέσως μετά ανέλαβε να κλειδώσει το ματς ο Σκιλασί. Ο έμπειρος σέντερ μπακ έβαλε δύο γκολ (31΄, 43’) με το πρώτο του να είναι επικό. Αφού έπιασε κεφαλιά και την έβγαλε ο τερματοφύλακας, απογειώθηκε και βρήκε δίχτυα με τρελό ψαράκι αυτοθυσίας, στέλνοντας την ομάδα του στην 11η θέση.

Στα ψηλά η Καέν
Μετά την ήττα από την Λοριάν, η Καέν επέστρεψε στις νίκες, επιβλήθηκε δίκαια με 2-0 της Γκαζελέκ Αζαξιό και παραμένει κοντά στην 3άδα, κάνοντας την έκπληξη. Εκείνοι που μπήκαν πιο δυνατά στο ματς ήταν οι Κορσικανοί, όμως τις ευκαιρίες τις είχαν οι γηπεδούχοι. Ο Μπεσάτ (10’) έχασε την πρώτη ευκαιρία για τους καενέ, ενώ στο 28’ ήρθε το 1-0, όταν μετά από ασίστ του Ντελόρ ο Ροντλέν νίκησε τον Μορί. Οι γηπεδούχοι πήραν πάνω τους, είχαν τον έλεγχο και έψαξαν και το δεύτερο γκολ, χωρίς επιτυχία, όμως, μέχρι το ημίχρονο. Με το ξεκίνημα της επανάληψης, όμως, όλα κρίθηκαν. Εντυπωσιακή ενέργεια του Απιά από δεξιά, σέντρα και ο Ιμορού από κοντά δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάνει το τελικό 2-0. Οι παίκτες του Γκαράνζ έχασαν και άλλες ευκαιρίες μέχρι το τέλος, όμως τα χαλούσαν στην τελική προσπάθεια, ενώ οι φιλοξενούμενοι έκαναν πολύ λίγα πράγματα, για να πάρουν κάτι από το ματς και φυσιολογικά έφυγαν με άδεια τα χέρια.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα