Λιόν - Μπαστιά 2-0

Gazzetta team
Λιόν - Μπαστιά 2-0

bet365

Η Λιόν επιβλήθηκε με 2-0 της Μπαστιά και συνεχίζει την ανοδική της πορεία. «Εξάστερη» η Νις, νίκες για Σεντ Ετιέν και Λοριάν.

Η Λιόν συνεχίζει να ανεβαίνει στη βαθμολογία. Οι παίκτες του Φουρνιέ ήταν καλύτεροι και έφτασαν δίκαια στη νίκη με 2-0 επί της Μπαστιά με μεγάλο πρωταγωνιστή τον 19χρονο επιθετικό Καλούλου, που ξεκίνησε βασικός για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Οι λιονέ μπήκαν δυνατά και έφτασαν κοντά στο γκολ σε δύο περιπτώσεις στο 11'. Αρχικά με τον Ζαλέ και στη συνέχεια με τον Λακαζέτ, όμως ο Λεκά με εντυπωσιακές αποκρούσεις κράτησε το μηδέν. Η πίεση των γηπεδούχων ήταν μεγάλη και δεν άργησε να αποφέρει καρπούς. Στο 18' μετά από πολύ ωραίο συνδυασμό και ασίστ του Μαλμπράνκ, ο Καλούλου πέρασε τον Λεκά με υπέροχο τρόπο και έκανε το 1-0 με το πρώτο του επαγγελματικό γκολ! Η συνέχεια βρήκε τους λιονέ να έχουν τον έλεγχο και το ματς να κυλάει χωρίς φάσεις.

Όλα αυτά μέχρι το 44', όταν ο Λακαζέτ αστόχησε και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα τα πάντα τελείωσαν. Ο διαιτητής Μπαστιάν αποφάσισε να αποβάλει με απευθείας κόκκινη τον Καμανό για χτύπημα εκτός φάσης στον Ουμτιτί και η Μπαστιά έμεινε με 10 παίκτες. Παρόλα αυτά, οι Κορσικανοί το πάλεψαν, είχαν ένα καλό δεκάλεπτο με το ξεκίνημα της επανάληψης, όμως δεν κατάφεραν να απειλήσουν με αξιώσεις τον Λόπες. Οι παίκτες του Φουρνιέ δεν ανέβασαν ρυθμό και έπρεπε να φτάσουμε στο 88' για να τελειώσουν το ματς, όταν ο Τολισό ολοκλήρωσε ιδανικά την αντεπίθεση για το τελικό 2-0.

Από τα υπόλοιπα ματς ξεχωρίζει η μεγάλη νίκη της Νις επί της Μπορντό με το εντυπωσιακό 6-1. Οι Γιρονδίνοι έκαναν το λάθος να προηγηθούν γρήγορα με τον Πλάζιλ (6'), όμως στη συνέχεια κατέρρευσαν. Ζερμέν (33') και Μπιάν (42') ολοκλήρωσαν την ανατροπή πριν το ημίχρονο, ενώ στο 50' ο Κριβέλι αποβλήθηκε, άφησε την Μπορντό με 10 παίκτες και ήρθε η καταστροφή. Με ενορχηστρωτή τον Μπεν Αρφά, που σκόραρε δύο φορές (68', 75') η Νις έφτασε στη νίκη, με τους Παλουά (52' αυτογκόλ) και Μεντί (84') να πετυχαίνουν τα άλλα γκολ. Με δύο γκολ των Μουκάντζο (13') και Γουάρις (36') η Λοριάν επιβλήθηκε με 2-0 της Καέν, ενώ ένα αυτογκόλ του Αγιάς στάθηκε αρκετό, για να φτάσει στη νίκη με 1-0 η Σεντ Ετιέν επί της Τρουά. Τέλος, η Γκαζελέκ Αζαξιό έφτασε μία ανάσα από την πρώτη της νίκη, όμως με γκολ του Σίο στο 89' η Ρεν έφυγε από την Κορσική με ισοπαλία 1-1.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα