Ένας γάμος και δυο κηδείες!

Gazzetta team
Ένας γάμος και δυο κηδείες!

bet365

Η Ίντερ η μεγάλη κερδισμένη της αγωνιστικής, κάνοντας το 5x5 επί της Βερόνα (1-0), τη στιγμή που η Ρόμα έχασε στη Σαμπντόρια μεαυτογκόλ του Μανωλά (2-1) και η Γιουβέντους ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις από τη Φροζινόνε!

Ακάθεκτη η Ιντερ, πέτυχε το 5 στα 5 επικρατώντας 1-0 της Βερόνα και εκμεταλλεύθηκε με τον ιδανικότερο τρόπο τη γκέλα της Γιουβέντους και την ήττα της Ρόμα. Λυτρωτής για τους νερατζούρι, το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, ο Φελίπε Μέλο. Πολύ δυνατό ξεκίνημα για την Ιντερ, η οποία έβαλε στην περιοχή της την Βερόνα και πίεσε για το γκολ. Ωστόσο, ο Κοντογκμπιά, αλλά και ο Τέλες έχασαν σημαντικές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ. Οσο περνούσε η ώρα, η πίεση των γηπεδούχων αυξανόταν, αλλά ο Ράφαελ με σωστές τοποθετήσεις κρατούσε το μηδέν! Ιδιο σκηνικό και στην επανάληψη, με την Ιντερ να έχει το πάνω χέρι, αλλά τη Βερόνα να κρατάει. Η τύχη ήταν με το μέρος των γηπεδούχων και σε ένα λεπτό κρίθηκαν τα πάντα. Στο 59' η σουτάρα του Σάλα τράνταξε το δοκάρι του Χαντάνοβιτς και στο 60' ο Φελίπε Μέλο διαμόρφωσε το 1-0! Η Βερόνα του Βαγγέλη Μόρα (έπαιξε σε όλο το ματς) πίεσε για την ισοφάριση και λίγο πριν το τέλος είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Σιλιγκάρντι, αλλά ο Χαντάνοβιτς ήταν σε σωστή θέση και έσωσε την εστία του!

Κυνηγάει Ιντερ η Φιορεντίνα
Αθόρυβα και χωρίς να το περιμένουν πολλοί εκτός Φλωρεντίας, η Φιορεντίνα του Πάουλο Σόουζα συνεχίζει με νίκες και είναι στο -3 από την Ιντερ, την οποία θα αντιμετωπίσει στο «Μεάτσα» το βράδυ της Κυριακής σε ντέρμπι πρωτοπόρων! Οι Βιόλα υποδέχθηκαν την Μπολόνια και μπορεί να άργησαν αλλά βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα, με τους Μπλατσικόφσκι και Κάλινιτς, φτάνοντας στο 2-0 και την 4η νίκη σε πέντε αγωνιστικές.

Οι Τοσκανοί είχαν την υπεροχή από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και στο 22' πλησίασαν στο γκολ με το ωραίο σουτ του Μάρκος Αλόνσο που έφυγε λίγο άουτ. Οι Ροσομπλού προσπάθησαν να αντιδράσουν με τον Ντέστρο και στο 40' η Φιορεντίνα έφτασε ξανά κοντά στο 1-0 αλλά ο Μιράντε πρόλαβε να κλείσει τον Μπάμπακαρ, μετά το γύρισμα του Μάρκος Αλόνσο από αριστερά. Ενα λεπτό μετά ο Ντέστρο είχε μεγάλη ευκαιρία για το 0-1 αλλά νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Ταταρουσάνου, για να κλείσει το πρώτο μέρος χωρίς γκολ. Στην επανάληψη οι Βιόλα έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Ρέμπιτς στο 46', απείλησαν στο 58' με τον Κάλινιτς και τελικά το 1-0 έγινε στο 71' με τον Μπλατσικόφσκι μετά την σέντρα του Ρέμπιτς από αριστερά. Τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για τους γηπεδούχους και στο 82' ο Κάλινιτς ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την αντεπίθεση των Μπόρχα Βαλέρο-Μάρκος Αλόνσο, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Πετάει η Κιέβο!
Οτι δεν θα κινδύνευε με υποβιβασμό, ήταν γνωστό πριν καν αρχίσει το πρωτάθλημα. Αυτό που δεν ξέραμε και το ανακαλύπτουμε τώρα είναι ότι η Κιέβο δείχνει αποφασισμένη να κάνει την καλύτερη πορεία των τελευταίων ετών. Προς το παρόν κάνει το καλύτερο ξεκίνημα αφού υποχρέωσε και την Τορίνο στην πρώτη της ήττα (1-0) και την έπιασε στη βαθμολογία, έχοντας 10 πόντους μετά τις πρώτες πέντε αγωνιστικές.

Το ματς είχε πολύ καλό ρυθμό στο πρώτο 20λεπτο, με την μπάλα να πάει πάνω-κάτω αλλά τις δύο ομάδες να κάνουν συνεχώς λάθος στην τελική πάσα, με συνέπεια να λείπουν οι ευκαιρίες. Ετσι, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς κάτι το ιδιαίτερο στο «Μπεντεγκόντι» πέρα από την διάθεση που έδειχναν να παίξουν ποδόσφαιρο και οι δύο πλευρές. Η κατάσταση δεν άλλαξε ούτε στην επανάληψη, υπό την έννοια ότι διάθεση υπήρχε αλλά ευκαιρίες όχι... Μέσα σε ένα δίλεπτο, όμως, η Κιέβο πήρε το τρίποντο. Στο 74' προειδοποίησε με το εντυπωσιακό ψαλιδάκι του Μετζιορίνι που έφυγε λίγο άουτ και αμέσως μετά, στο 75', ο Κάστρο απέφυγε τον αντίπαλο του και με σουτ από το ύψος της περιοχής βρήκε δίχτυα (1-0)! Η Τορίνο προσπάθησε να αντιδράσει αλλά η Κιέβο ήταν, όπως πάντα, οργανωμένη πίσω και κράτησε το τρίποντο, σπάζοντας το αήττητο της Γκρανάτα.

Με άδεια χέρια η Ρόμα, προελαύνει η Σαμπντόρια
Χωρίς βαθμούς επιστρέφει από τη Γένοβα η Ρόμα, που γνώρισε την ήττα με 2-1 από τη Σαμπντόρια, χάρη σε ένα υπέροχο γκολ του Έντερ και το αυτογκόλ του Κώστα Μανωλά στο 85'. Έχοντας την πρωτοβουλία στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, οι «τζαλορόσι» έφτασαν κοντά στο γκολ τόσο με το σουτ του Ναϊνγκολάν στο 12', όσο και με αυτό του Πιάνιτς στο 24', που ανάγκασε τον Βιβιάνο στην πρώτη του μεγάλη επέμβαση στο ματς. Χάνοντας και μία ακόμη ευκαιρία με τον Τζέκο λίγο πριν το ημίχρονο, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0. Κάτι που άλλαξε πέντε λεπτά στην επανάληψη, όταν ο Έντερ ξάφνιασε τον Ντε Σάνκτις με ένα φοβερό σουτ, ανοίγοντας το σκορ για τους Μπλουτσιερκάτι. Οι προσπάθειες της Ρόμα σταμάτησαν ξανά στον Βιβιάνο, όταν το φάουλ του Πιάνιτς χτύπησε πρώτα στο τείχος (57'), όμως η λύση ήρθε στο 69', όταν ο Βόσνιος έκανε συρτή σέντρα για τον Σαλάχ, που με πλασέ μέσα από την περιοχή, νίκησε τον γκολκίπερ της Σαμπ για το 1-1. Μετά το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Ρόμα, ο Σαλάχ άγγιξε και το δεύτερο, όμως το σουτ του μέσα από την περιοχή, σταμάτησε ο Βιβιάνο στην αριστερή του γωνία. Κόντρα στη ροή του αγώνα όμως, οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο να πάρουν όλους τους βαθμούς, όταν στο γύρισμα του Έντερ από δεξιά, παρενέβη το άτσαλο διώξιμο του Μανωλά, που έστειλε τη μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία του Ντε Σάνκτις για το τελικό 2-1.


Απογοήτευση η Νάπολι, βαθμό η Κάρπι
Τον δεύτερο της βαθμό στη Serie A πανηγυρίζει η Κάρπι, η οποία κατάφερε να κρατήσει στο 0-0 τη Νάπολι. Πιο εντυπωσιακό κι από αυτό είναι ότι οι νεοφώτιστοι το έκαναν μάλλον εύκολα καθώς οι Παρτενοπέι ήταν κακοί από την αρχή ως το τέλος και δεν κατάφεραν να πείσουν με την εμφάνιση τους ότι άξιζαν κάτι περισσότερο από την ισοπαλία. Μια ισοπαλία, βέβαια, που μόνο θετικό αποτέλεσμα δεν είναι για την ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι, που πίστευε ότι θα έπάιρνε μπρος μετά τις δύο σερί 5άρες σε Μπριζ (Europa League) και Λάτσιο.

Το ματς δεν είχε βασικά πολλές φάσεις, με τους Ναπολιτάνους να πλησιάζουν στο γκολ με τον Ιγουαΐν στο 41', στη μοναδική τους ευκαιρία στο πρώτο μέρος. Μία από τα ίδια και στο δεύτερο 45λεπτο, με την Κάρπι να βάζει πολύ δύσκολα στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι πήγαν να «κλέψουν» το τρίποντο στο 88' με τον Γκαμπιαντίνι αλλά το τελείωμα του ήταν πολύ κακό...

Σοκ για Γιούβε!
Ισοφάριση-σοκ δέχθηκε η Γιουβέντους στις καθυστερήσεις από τη Φροζινόνε και το τελικό 1-1 της, έστειλε στα σκουπίδια μία ακόμη εντός έδρας ευκαιρία για τρίποντο. Οι «μπιανκονέρι», που ξεκίνησαν με τον Νέτο κάτω από τα δοκάρια, μετρούν πλέον τρεις αποτυχημένες απόπειρες για την πρώτη εντός έδρας νίκη τους, με το ματς με τη Φροζινόνε να της στερεί και τη δυνατότητα να συνεχίσει το comeback τους στη Serie A. Η κεφαλιά του Μπλανσάρ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, φέρνει τους παίκτες του Αλέγκρι στην 13η θέση με 5 βαθμούς, στο -10 από την κορυφή και μπροστά σε μία εβδομάδα με πολύ δύσκολα ματς κόντρα σε Νάπολι και Σεβίλλη. Οι φιλοξενούμενοι πήραν τον πρώτο τους βαθμό στο φετινό Campionato, οφείλοντας πολλά στον Λεάλι, που κατέβασε τα ρολλά, έστω και αν νικήθηκε από τον Τζάτζα (πρώτο του γκολ με τη Γιουβέντους) στο 50'. Η ομάδα του Ρομπέρτο Στελόνε είχε μάλιστα και δοκάρι στο 30', με το σουτ του Καστίγιο.


Συνήλθε η Λάτσιο
Η Λάτσιο αποφεύγει την κρίση. Όπως μετά την βαριά ήττα από την Κιέβο, έτσι και μετά από εκείνη από τη Νόπολι, επέστρεψε γρήγορα στις νίκες. Οι λατσιάλι επιβλήθηκαν με 2-0 της Τζένοα, με τον Φελίπε Άντρερσον να επιστρέφει στα γκολ και ελπίζουν σε καλύτερο μέλλον. Το ματς ήταν ανοιχτό από το ξεκίνημα, με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν μία ανάσα από το γκολ, όταν μόλις στο 5' το σουτ του Ρινκόν λίγο έξω από την περιοχή σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μαρκέτι. Οι ευκαιρίες στη συνέχεια ήρθαν κυρίως με μακριές προσπάθειες, με τους Μαρκέτι και Λαμάνα να κάνουν δύσκολες αποκρούσεις στις προσπάθειες των Ρινκόν και Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, πριν οι γηπεδούχοι φτάσουν στο γκολ στο 34'. Ο Λούλιτς έβγαλε τη σέντρα και ο Τζόρτζεβιτς με ωραία κεφαλιά έκανε το 1-0. Ο Μαρκέτι έβγαλε δύσκολα το φάουλ του Ταχτσίδη στο ξεκίνημα της επανάληψης, πριν η Τζένοα μείνει με 10 παίκτες στο 56', όταν ο Σισοκό αντίκρισε δεύτερη κίτρινη μέσα σε 3'. Κάπου εκεί τα πάντα τελείωσαν, με τους παίκτες του Πιόλι να έχουν τον έλεγχο και να φτάνουν και σε δεύτερο γκολ στο 62' με εκπληκτικό σουτ του Φελίπε Άντερσον εκτός περιοχής! Οι φιλοξενούμενοι έμειναν και με 9 παίκτες στο 85', όταν ο Πάντεφ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για αγκωνιά στον Μαουρίσιο και φυσιολογικά το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος.



Συνεχίζεται το θαύμα της Σασουόλο
Πιο τέλειο ξεκίνημα δεν θα μπορούσαν να ονειρευτούν στη Σασουόλο. Η ομάδα του Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο από εκεί που δεν την περίμενε κανείς, έχει βρεθεί μόνη της στην 3η θέση και μάλιστα αήττητη. Και εάν την προηγούμενη αγωνιστική πέρασε με βαθμό από τη Ρόμα, τώρα έφυγε από το «Ρέντσο Μπαρμπέρα» με το 1-0 επί της Παλέρμο. Οι Νεροβέρντι πήραν το ματς με το γκολ του Φλόκαρι (35') και μετά άντεξαν στην πίεση των γηπεδούχων. Μόλις όμως η Παλέρμο έμεινε με παίκτη λιγότερο (85' Ριγκόνι) το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε.
 

SERIE A Τελευταία Νέα