Πάλι το έδωσε η Ξάνθη

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Πάλι το έδωσε η Ξάνθη

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί στο blog του στο Gazzetta πως ο Ολυμπιακός κερδίζει κάθε χρόνο στην Ξάνθη!

Ναι ρε παιδιά, αφού ο γιατρός έχει πει να σας λέμε πάντα ναι.

Ναι, η Ξάνθη πάλι το έδωσε το παιχνίδι στον Ολυμπιακό! Όπως κάθε χρόνο. Στο πλαίσιο της μεταγραφής του Γούτα. Και το περσινό, το 3-1 το Γενάρη, το ίδιο ήταν. Τα δε πέντε προηγούμενα κολλητά διπλά του Ολυμπιακού στην Ξάνθη ήταν στο πλαίσιο της μεταγραφής του Βλαχοδήμου. Για το Γούτα θα γίνουν άλλα τρία διπλά. Έτσι είναι αυτά. Πενταετείς είναι οι συμφωνίες.

Κι ο τελικός του Κυπέλλου ήταν μέσα στο κόλπο. Μην κοιτάτε που η Ξάνθη στο α΄ ημίχρονο είχε στριμώξει στο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό όσο καμία άλλη ελληνική ομάδα τα τελευταία χρόνια! Κι αυτό μέσα στο όλο…σκηνικό ήταν. Και μην κοιτάτε που χθες ο Λουτσέσκου είχε σκυλιάσει στον πάγκο κι έβριζε θεούς και δαίμονες ακόμη και στην ευκαιρία του Ερέα στο 90’. Μην ασχολείστε με τα έξαλλα πανηγύρια όλης της ομάδας της Ξάνθης στην ισοφάριση. Ούτε με τις έξαλλες διαμαρτυρίες για ένα πέναλτι που υπήρχε μόνο στη φαντασία τους. Όλα αυτά ήταν μέσα στο κόλπο.

Φως φανάρι ρε παιδί μου είναι. Δεν έπαιξε κι ο Μπέρτος. Αλλά αν έπαιζε ο Μπέρτος και γινόταν καμία στραβή, όπως στον 1-0 στον τελικό του Κυπέλλου, θα έλεγαν «καλά, εντάξει, με τον Μπέρτο κέρδισαν».

Σιγά μην σταθούμε τώρα στον Ντουρμάζ της εθνικής Σουηδίας και στον Φορτούνη. Εδώ όλα τα ματς Ξάνθης-Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια διπλά λήγουν. Εκεί είναι το θέμα. Με τις άλλες ομάδες η Ξάνθη σκίζεται, ενώ με τον Ολυμπιακό κάθεται και χάνει.

Παρεμπιπτόντως, στο πολύ πρόσφατο Ξάνθη-ΑΕΚ 0-0, η Ξάνθη έκανε 18 φάουλ. Χθες έκανε 17. Κι είχε 4 τελικές. Χθες είχε επίσης 4. Η διαφορά είναι ότι η ΑΕΚ είχε τότε 3 τελικές. Κι ο Ολυμπιακός χθες είχε 13…Στο ΠΑΟΚ-Ξάνθη, ξέρετε πόσες τελικές είχε ο ΠΑΟΚ εντός περιοχής; 4. Ο Ολυμπιακός χθες είχε τις διπλάσιες εντός περιοχής. Και μέσα στην Ξάνθη, όχι στην Τούμπα...Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα μωρέ.

Και δεν είναι μόνο ότι του κάθεται του Ολυμπιακού η Ξάνθη, κάθε χρόνο όμως. Μέσα κι έξω. Είναι κι η διαιτησία. Γιατί δεν φτάνει που τα δίνει τα ματς η ίδια. Ο Ολυμπιακός έχει τόσο μεγάλα προβλήματα σαν ομάδα, που πρέπει να έχει και τη διαιτησία μαζί του για να την κερδίζει.

Όπως στη φάση που ο Ιντέγε βγήκε μόνος του με τον αντίπαλο γκολκίπερ, στο 0-0, κι ο Αθηναίος, άμα λάχει, επόπτης Τουμπακάρης, είδε οφσάϊντ. Σα συνέχεια της προηγούμενης αγωνιστικής, που είχε ακυρωθεί από ένα άλλο επόπτη, τον Καμπούρη, ένα κανονικότατο γκολ του Καμπιάσο, δήθεν ως οφσάϊντ, στον αγώνα με τον Πλατανιά.

Τουμπακάρης είπα. Τι μου θύμισε. Α, το Ολυμπιακός-Βέροια 3-0, όχι το στημένο σας, εγώ λέω το περσινό. Εκεί που κανονικό γκολ του Μήτρογλου, με το σκορ 1-0, ακυρώθηκε με υπόδειξη ποιανού επόπτη; Του Τουμπακάρη.

Δεν πειράζει. Ο γιατρός έχει πει να σας λέμε πάντα ναι. Όσο εσείς ψάχνετε να εξηγήσετε την ανωτερότητα του Ολυμπιακού μέσα από «άλλα» πράγματα, τόσο θα τον διευκολύνετε στη μάχη του τίτλου.

Ο Ολυμπιακός που έπαιξε κάποιες στιγμές κι ωραία μπαλίτσα στην Ξάνθη κι έκανε το 4 στα 4, κάτι που όπως χθες (http://www.gazzetta.gr/football/article/805079/mia-fora-kathe-4-hronia) ανέλυσα, μόνο εύκολο δεν είναι.

Και θα κάτσει άνετα κι ωραία να περιμένει σήμερα το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και το Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός για να δει πόσο θα έχει ξεφύγει από τον καθένα, μετά τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.