Τα ανοιχτά μέτωπα του Σταύρου Κοντονή!

Δήμος Μπουλούκος
Τα ανοιχτά μέτωπα του Σταύρου Κοντονή!

bet365

Ο Σταύρος Κοντονής παραμένει στο Υφυπουργείο Αθλητισμού και το gazzetta.gr παρουσιάζει τα πρώτα θέματα που καλείται να αντιμετωπίσει. Tι λέει ο ίδιος...

Το έργο του Σταύρου Κοντονή στον αθλητισμό κρίθηκε επιτυχημένο από τον Αλέξη Τσίπρα και τον διατήρησε στη θέση του Υφυπουργού. Ο Κοντονής θα συνεχίσει το έργο του, από εκεί που άφησε και σίγουρα θα ζητήσει καταρχήν από την ΕΠΟ να σεβαστεί τις αποφάσεις του νόμου στο θέμα των τακτικών δικαστών. Aλλωστε με ανακοίνωση του είχε ξεκαθαρίσει ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί χωρίς εξαιρέσεις και τονίζει ότι κάθε διαιτητικό όργανο θεωρείται δικαιοδοτικό και συνεπώς το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, για τη στελέχωση του οποίου με τακτικούς δικαστές υπήρξαν αντιδράσεις, δεν αποτελεί εξαίρεση.

Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η στάση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η οποία στο διάστημα που είχε παραιτηθεί η κυβέρνηση λόγω της διενέργειας των εκλογών, είχε αφήσει εκτός διαδικασίας και στελέχωσης με τακτικούς δικαστές το διαιτητικό δικαστήριο, που είναι το κορυφαίο δικαστικό όργανό της και στο οποίο καταλήγουν όλες οι σοβαρές, ως προς το ύψος των ποινών, υποθέσεις.


Εκτός από την ΕΠΟ, ο Σταύρος Κοντονής περιμένει και από τη Σούπερ Λίγκα την υλοποίηση των δεσμεύσεων της, για το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Μία από τις τελευταίες του αποφάσεις ήταν γίνει υποχρεωτική η τοποθέτηση και λειτουργία των μεταλλικών κατασκευών ελέγχου μεμονωμένης εισόδου φιλάθλων (τουρνικέ) έως τα τέλη Οκτωβρίου, ένα μέτρο που υποτίθεται ότι ξεκίνησε να εφαρμόζεται από τις 31 Αυγούστου.

Από την τελευταία μέρα του Αυγούστου έχει ξεκινήσει και η εφαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος παρακολούθησης στα γήπεδα (κάμερες) χωρίς, όμως, σε αυτό να έχει δοθεί καταληκτική ημερομηνία για την εφαρμογή του, ενώ σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο που ψηφίστηκε, πρέπει από την 1η Ιανουαρίου του 2016 να ξεκινήσει η κάρτα φιλάθλου.

Πέρα από το ποδόσφαιρο, ο Σταύρος Κοντονής πρέπει να δει τι θα κάνει και με τους αθλητικούς φορείς (γήπεδα και ομοσπονδίες) στους οποίους δεν έχουν δοθεί τα χρήματα των επιχορηγήσεων για το 2015. Κάποιοι έχουν πάρει κάποια χρήματα, αλλά όχι όλοι και ούτε συνολικά το 40% της ετήσιας επιχορήγησης που υποτίθεται ότι θα έπαιρναν ως το μέσο της χρονιάς.

Ανοιχτό μέτωπο είναι το κλείσιμο του κλειστού γυμναστηρίου του στίβου στο ΟΑΚΑ, με αποτέλεσμα κανείς να μην ξέρει αν και πότε θα λειτουργήσει, σε μία χρονιά που είναι προολυμπιακή, καθώς το καλοκαίρι γίνονται στο Ρίο οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Για τη στεγανοποίηση του κλειστού, αλλά και για τα απαραίτητα έργα είχαν εγκριθεί 600.000 ευρώ από τον προηγούμενο Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό, αλλά το ποσό αυτό ποτέ δεν εκταμιεύθηκε με αποτέλεσμα για πολλούς να θεωρείται χαμένο, καθώς αφορά λογιστικά τον προηγούμενο χρόνο.

Για την παραμονή του στη θέση του Υφυπουργού ο Σταύρος Κοντονής δήλωσε:

«Η επανατοποθέτησή μου ως Υφυπουργός Αθλητισμού συνιστά έκφραση εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου εκ μέρους του Πρωθυπουργού, τον οποίο ευχαριστώ θερμά για την τιμητική αυτή θέση.

Οι βασικές κατευθύνσεις, στις οποίες θα κινηθεί η Κυβέρνηση στον τομέα του αθλητισμού, είναι οι ίδιες, όπως τις είχαμε εκφράσει τον Ιανουάριο.

Η νέα κυβερνητική θητεία θα έχει ως πρώτο μέλημά της την εφαρμογή του νόμου για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα, τον οποίο η Βουλή ψήφισε με ευρεία πλειοψηφία, καθώς και την επεξεργασία νέου αθλητικού νόμου, που να ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα και τις νέες απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής στο χώρο του αθλητισμού.

Σε βάθος τετραετίας θα πραγματοποιηθεί η αναγέννηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού, θα καταπολεμηθεί η σπατάλη σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους τομείς του αθλητισμού και θα φροντίσουμε για την καλή λειτουργία των αθλητικών χώρων.

Οι προκλήσεις είναι πολλές και οι δυνατότητες μεγάλες.

Θα τα καταφέρουμε».

 

Τελευταία Νέα