Χαμηλά την μπάλα...

Χαμηλά την μπάλα...

Χρύσανθος Τσαλτίδης Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χαμηλά την μπάλα...

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr και εφιστά την προσοχή για να μην επαναληφθεί το περσινό κάζο

Για την...σκανδαλάρα της ΕΠΟ και την εκτέλεση του ΑΡΗ τα σημειώσαμε ουκ ολίγες φορές. Θα σημειώσω μόνο ότι κ. Γκιρτζίκη, κ. Βούρβαχη, κ. Μαζαράκη και λοιποί της ΕΠΟ, όπως επίσης και αξιότιμοι κύριοι των ομάδων της δεύτερης κατηγορίας με προεξέχοντα τον κ. Κούγια (που και σήμερα η ΕΕΑ ανέβαλε τον έλεγχο μεταβίβασης των μετοχών της Παναχαικής, αλλά και της Λάρισας) έχετε καταγραφεί στο σχετικό κομμάτι της ιστορίας του ΑΡΗ και όταν έρθει η ώρα το ίδιο το ποδόσφαιρο και αυτός ο μεγάλος σύλλογος θα αποδώσουν δικαιοσύνη.

Ο ΑΡΗΣ πλέον είναι υποχρεωμένος να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα της Γ εθνικής και από την στιγμή που ανέλαβε ο Καρυπίδης φαίνεται να αντιλαμβάνεται ότι για να μην έχεις τα...περσινά πρέπει να κάνεις ομάδα τουλάχιστον που θα πρωταγωνιστούσε στην δεύτερη κατηγορία.

Οι μεταγραφικές κινήσεις είναι εντυπωσιακές για Γ εθνική και το ρόστερ με τον προπονητή σε κάθε περίπτωση καλύτερο ακόμα και από τα δυο τελευταία χρόνια παρουσίας στην Λίγκα. Ο Αναστόπουλος είναι για μένα η καλύτερη λύση όχι μόνο των δεδομένων ικανοτήτων του, αλλά και γιατί πέρα του ότι είναι ένας από τους λίγους ποδοσφαιρανθρωπους που... ενώνει ένα παντελώς διχασμένο λαό, έχει αίσθηση από το τι σημαίνει ΑΡΗΣ.

Παρά το γεγονός ότι οι παράγοντες του συλλόγου δεν του φέρθηκαν με τον καλύτερο τρόπο την προηγούμενη φορά που εργάστηκε στην ομάδα, όλα αυτά τα 9 χρόνια που μεσολάβησαν πάντα μιλούσε με σεβασμό για τον σύλλογο, αλλά παράλληλα σεβάστηκε σε δημόσιο επίπεδο και όλους αυτούς που δεν σεβάστηκαν το γεγονός ότι “τους έσωσε” με την άνοδο της ομάδας.

Την δεδομένη χρονική στιγμή για τον αρειανό μετά από πάρα πολύ καιρό υπάρχει μία κατάσταση αισιοδοξίας και ικανοποίησης για τις κινήσεις της διοίκησης. Δεν πρέπει να είναι έτσι; Καταρχήν το δικαιούται. Μετά από 3-4 χρόνια που η κατάσταση πήγαινε από το κακό στο χειρότερο, είναι ξεκάθαρο ότι πλέον υπάρχει αισιοδοξία για κάτι καλό.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες ο ΑΡΗΣ πρέπει να περάσει...τρένο την κατηγορία. Εδώ είναι η παγίδα. Και πέρσι ο ΑΡΗΣ στον δεύτερο γύρο ήταν τρένο. ΔΕΧΘΗΚΕ ΕΝΑ ΓΚΟΛ που έφερε την ήττα στην Δράμα και έχασε την άνοδο. ΕΝΑ ΓΚΟΛ την ίδια όμως στιγμή που ο Πανσερραικός που δεν πέρασε το κέντρο στο Βικελίδης, που είχε μία τελική προσπάθεια πέντε μέτρα άουτ, έκανε 14 νίκες στα υπόλοιπα 14 παιχνίδια!

Αν, λοιπόν, ο Καρυπίδης, ο Αναστόπουλος, οι παίκτες του ΑΡΗ και ο κόσμος του θεωρούν ότι με τα ονόματα και μόνο η ομάδα θα βγει κάνουν λάθος. Χρειάζεται πολύ δουλειά, μεγάλη προσπάθεια και προφύλαξη σε πολλά και διάφορα επίπεδα.

Πέρσι θα σημειώσω υπήρχε Αμυγδαλής, φέτος θα υπάρχει Γενναίος και Σαραιδάρης στην ΚΕΔ. Αν τον πρώτο τον ξέρουν και οι πέτρες, ο δεύτερος είναι ο “κολλητός” του κ. Βασσάρα. Αυτός ο...σαλονικιος θα πάρει την θέση του Τσαχειλίδη και ο νοών νοείτω. Θα διαβάσω και καμιά εξυπνάδα ότι ως Σαλονικιός θα ευνοηθεί ο ΑΡΗΣ. Τα πράγματα είναι δεν θα είναι καθόλου απλά. Η ομάδα πρέπει να προστατευτεί από τα πάντα όλα. Ο Καρυπίδης είναι από πέρσι στην Βέροια. Ξέρει πολύ καλά πως να προστατέψει την ομάδα...

Ο Καρυπίδης κάνει φέτος ότι δεν έγινε πέρσι. Πληρώνει μεγάλες προκαταβολές μετρητά, δίνει ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΑΓΕΣ για να διασφαλίσει την έλευση των καλών παικτών και για αυτό έρχονται, ενώ πέρσι έρχονταν ότι...περίσσεψε από την Γ εθνική. Έχει θετικό πρόσημο, αλλά θα πρέπει να έχει και διάρκεια. Ότι έχει συμφωνήσει με τους παίκτες να το υλοποιήσει και να μην ψάχνουμε πάλι λεφτά για πετρέλαιο και...μπανάνες.

Το πρωτάθλημα αρχίζει για τον ΑΡΗ στις 4 Οκτώβρη και μη νομίζει κανείς ότι θα μπουν μέσα και θα μοιράζουν πεντάρες και εξάρες. Ενδεχομένως σε ορισμένα ματς να γίνει και αυτό, αλλά ειδικά στην αρχή χρειάζεται ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ. Οι παίκτες μαζεύτηκαν εδώ και μία εβδομάδα. Άλλοι έκαναν προετοιμασία, άλλοι προπονούνταν μόνοι τους και άλλοι θέλουν 1,5 μήνα για να είναι έτοιμοι. Για αυτό και ο ρόλος του...αλενατόρε είναι πολύ σημαντικός.

Ο ΑΡΗΣ έχει ρόστερ για να περάσει τρένο, έχει προπονητή που νιώθει, έχει ως τώρα χρηματοδότη που κάνει αυτό που πρέπει. Αν είναι και...ψηλιασμένος με ότι αυτό συνεπάγεται τότε η χρονιά μπορεί να αποτελέσει προάγγελο σωστής προετοιμασίας γα την δεύτερη κατηγορία. Τα πάντα όμως θα κριθούν στο γήπεδο. Μέχρι να κριθούν όμως. Χαμηλά την μπάλα...

ΥΓ1 Ο Παναθηναικός και η ΑΕΚ έβγαλαν ανακοίνωση για τον Τσαχειλίδη. Ο ΠΑΟΚ φυσικά με Μάλαμα Τεβεκέλη στο δυναμικό του, για τους γνωρίζοντες, δεν θα μπορούσε να το κάνει ποτέ αυτό για τον Κύρο Βασσάρα. Τον άνθρωπο που όλα αυτά τα χρόνια είναι στο σύστημα της ΕΠΟ, στο σύστημα της ΚΕΔ. Στο σύστημα της ελληνικής διαιτησίας στην Ελλάδα, αλλά αποθεώνεται από τα μίντια της Θεσσαλονίκης ως ο καλύτερος των καλυτέρων. Ποτέ δεν έχει ευθύνη, ποτέ δεν μπαίνει στο κάδρο, ποτέ δεν έχει κάνει λάθος. Συμφωνώ και εγώ. όλα λειτουργούν άλλωστε άψογα τόσα χρόνια και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τους άριστα εκπαιδευμένους Έλληνες διαιτητές. Άρα μια χαρά την κάνει την δουλειά του και ο Κύρος και όλοι τόσα χρόνια ορίζουν, εκπαιδεύουν και βαθμολογούν τους ρέφερι.

Σπάνια σφύριξε τον ΑΡΗ ο... Κύρος. Με Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο όταν με τις λανθασμένες του υποδείξεις (και την αποβολή μόνο του Κολτσίδα, ενώ πλακώθηκαν με τον Κωνσταντίνου) στέρησε την ευρωπαική έξοδο, αλλά και στο ματς με τον ΠΑΟΚ στα Τρίκαλα, όπου επίσης έκανε... ανθρώπινα λάθη κατά του ΑΡΗ.

Μάλλον όμως δεν θα τα έχει καθόλου καλά με όλους αυτούς τους παράγοντες της ΕΠΟ και της ΚΕΔ που καθημερινά τους ξεφωνίζουν εδώ στην όμορφη Θεσσαλονίκη. Γιατί ξεφωνίζουν μόνο όλους αυτούς και ποτέ τον Κύρο. Το ότι ο μόνιμος βοηθός του στα ευρωπαικά παιχνίδια κ. Σαραιδάρης- τι ομάδα λέτε να είναι;- παίρνει την θέση Τσαχειλίδη μάλλον είναι τυχαίο.
Αλλά ξέχασα δεν πρέπει να ασχολούμαστε με την διαιτησία. Αυτό το έχουν περάσει στον κόσμο του ΑΡΗ, όλοι εκείνοι οι προπαγανδιστές που ασχολούνται για λογαριασμό της ομάδας τους ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!