Με το δεξί Τότεναμ, Μπιλμπάο

Gazzetta team
Με το δεξί Τότεναμ, Μπιλμπάο

bet365

Τότεναμ και Μπιλμπάο ξεκίνησαν με νίκες το Europa League, ενώ Φιορεντίνα και Λάτσιο δεν τα κατάφεραν ενώ προηγήθηκαν.

Με ανατροπή η Τότεναμ

Η Καραμπάχ προηγήθηκε από νωρίς στο Λονδίνο, όμως με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σον, που πέτυχε δύο γκολ, η Τότεναμ έκανε την ανατροπή, έφτασε στη νίκη με 3-1 και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Europa League. Το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους φιλοξενούμενους, καθώς μόλις στο 7' ο Αλμέιδα από την άσπρη βούλα έκανε το 0-1, με τον Τριπιέρ να κάνει το πέναλτι στον Ισμαΐλοβ. Οι παίκτες του Ποκετίνο βρήκαν αμέσως στην επίθεση για την απάντηση, πίεσαν και ο Σον έφερε το ματς στα ίσα στο 28' από κοντά. Ο Κορεάτης δε σταμάτησε εκεί, καθώς στο 30' ολοκλήρωσε την ανατροπή της Τότεναμ για το 2-1 μετά από ωραίο συνδυασμό!

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν, με τους Άλι και Αλντερβάιρλεντ να χάνουν τις επόμενες ευκαιρίες, πριν ο Ισμαΐλοβ χάσει την καλύτερη ευκαιρία της Καραμπάχ μετά το λάθος του Ρόουζ. Η εικόνα δεν άλλαξε στην επανάληψη, με τον Άλι να φτάνει μία ανάσα από το 3-1 στο 53' και τους φιλοξενούμενους να μένουν στο ματς και να είναι απειλητικοί στην αντεπίθεση. Ο Λαμέλα είχε δοκάρι και το γκολ έμοιαζε θέμα χρόνου για την Τότεναμ, όμως έπρεπε να φτάσουμε στο 87', για να βρει δίχτυα ο Αργεντίνος και να κάνει το 3-1, τελειώνοντας τα πάντα.

Σοκ στις καθυστερήσεις για Λάτσιο
Η Λάτσιο έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια της στην άδεια λόγω τιμωρίας «Ντνίπρο Αρένα», καθώς με γκολ του Σελεζνιόβ στο 4' των καθυστερήσεων, η Ντνιεπρ πήρε ισοπαλία 1-1. Οι Ιταλοί ήταν εκείνοι που πλησίασαν πρώτοι στο γκολ, όταν στο 16' ο Μάτρι βιάστηκε να τελειώσει τη φάση και είδε την μπάλα να περνάει λίγο μακριά από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπόικο. Οι λατσιάλι τελικά βρήκαν το γκολ στο 34', όταν μετά από φάουλ του Κίσνα ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς με κεφαλιά έκανε το 0-1.

Οι ευκαιρίες συνεχίστηκαν και αν ο Φελίπε Άντερσον είχε πιο καθαρό μυαλό οι φιλοξενούμενοι θα είχαν τελειώσει το ματς από το πρώτο ημίχρονο. Ο Μπόικο έβγαλε δύσκολα το φάουλ του Παρόλο, ενώ η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε με την κεφαλιά του Σελεζνιόβ, που πήγε πάνω στον Μαρκέτι. Ο Μάρτι στη συνέχεια βρέθηκε τετ α τετ με τον Μπόικο, όμως σάστισε και έκανε πολύ κακό τελείωμα, ενώ αργότερα ανέλαβε δράση ο Μαρκέτι. Όλα έδειχναν ότι η Λάτσιο θα φτάσει στη νίκη, όμως οι παίκτες του Μάρκεβιτς δεν τα παράτησαν και κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Σελεζνιόβ στο 90+4' μετά από φάση διαρκείας για το τελικό 1-1.

Πίκρανε Σόουζα η Βασιλεία
Στο «Αρτέμιο Φράνκι» η Φιορεντίνα του Πάουλο Σόουζα υποδέχθηκε την πρώην ομάδα του και το γκολ του Κάλινιτς στο 3' μετά την προσπάθεια του Ρονκάλια έδωσε την εντύπωση ότι το βράδυ θα ήταν εύκολο. Οι Βιόλα προσπάθησαν να καθαρίσουν από νωρίς το ματς και απείλησαν με το καλό σουτ του Μάτι Φερνάντες στο 15' ενώ στο 20' λίγο έλειψε να γίνει το 2-0 με αυτογκόλ του Χεγκ. Το πρώτο μέρος βγήκε σχετικά εύκολα για την Φιορεντίνα, η οποία στο 48' άγγιξε και πάλι το δεύτερο γκολ αλλά ο Μπλατσικόφσκι σημάδεψε το δοκάρι από καλή θέση.

Ο Πολωνός βρέθηκε ακόμη μία φορά κοντά στο 2-0, στο 59', αλλά άργησε και τελικά γύρισε για τον Κάλινιτς που είδε την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ στο γυριστό σουτ που έκανε, για να αλλάξει όλο το ματς στο 65'... Ο Γκονσάλο Ροντρίγκες είδε απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό φάουλ στον Εμπολο και η Βασιλεία, που είχε πλέον αριθμητικό πλεονέκτημα, ισοφάρισε στο 71' με το σουτ του Μπιάρνασον. Η ψυχολογία είχε έρθει... τούμπα, οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και στο 79' ο Ελνένι με τρομερό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Σέπε για το 1-2!

Απέφυγε την ήττα η Μονακό
Αν και βρέθηκε από νωρίς να χάνει στο Βέλγιο από την Αντερλεχτ, η Μονακό πήρε εκτός έδρας 1-1 στο Group J, στο οποίο συμμετέχουν επίσης Τότεναμ και Καραμπάγκ, με τους Λονδρέζους να επικρατούν 3-1 των Αζέρων. Η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ δέχθηκε γκολ μόλις στο 11' από τον Ζιλέ, ο οποίος σκόραρε ύστερα από την προσπάθεια του Πραέ, όμως ο Λασινά Τραορέ, που είχε περάσει αλλαγή στο ημίχρονο στη θέση του Πάσαλιτς, ισοφάρισε στο 85', με το 1-1 να μένει μέχρι το φινάλε.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα

Αντερλεχτ - Μονακό 1-1
(11' Ζιλέ - 85' Λασινά Τραορέ)

ΑΠΟΕΛ - Σάλκε 0-3
(28' Μάτιπ, 35', 71' Χούντελααρ)

Αστέρας Τρίπολης - Σπάρτα Πράγας 1-1
(2' Μάσα - 56' Λάφατα)

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Αουγκσμπουργκ 3-1
(55', 66' Αντούριθ, 90' Σουσαέτα - 15' Χαλίλ Αλτιντοπ)

Ντνιέπρ - Λάτσιο 1-1
(94' Σελέζνιοβ - 34' Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς)

Φιορεντίνα - Βασιλεία 1-2
(4' Κάλινιτς - 71' Μπιάρνασον, 79' Ελνένι)

Παρτιζάν - Αλκμααρ 3-2
(11', 40' Ουμάρου, 89' Ζίβκοβιτς - 34' Φαν Ντερ Λίντεν, 93' Χένρικσεν)

Λεχ Πόζναν - Μπελενένσες 0-0

Σκεντέρμπεου - Μπεσίκτας 0-1
(28' Χοσέ Σόσα)

Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Λοκομοτίβ Μόσχας 1-3
(50' Φρέντι Μοντέρο - 12', 56' Σαμέντοβ, 65' Νιάς)

Σεντ Ετιέν - Ρόζενμποργκ 2-2
(4' Μπέριτς, 87' πεν. Ρου - 16' Μίκελσεν, 79' Σβένσον)

Τότεναμ - Καραμπάγκ 3-1
(28', 30' Σον, 86' Λαμέλα - 7' πεν. Ρίτσαρντ Αλμέιδα)

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα