Ρόμα - Μπαρτσελόνα 1-1

Γιώργος Κοντογεώργης
Ρόμα - Μπαρτσελόνα 1-1

bet365

Ο Φλορέντσι πέτυχε ένα από τα καλύτερα γκολ ever και η Ρόμα δούλεψε σκληρά για να πάρει 1-1 από την Μπαρτσελόνα. Τεσσάρα στην ΜΠΑΤΕ η Λεβερκούζεν (4-1).

Ρόμα και Μπαρτσελόνα αναδείχθηκαν ισόπαλες, σε ένα ματς στο οποίο ο Λουίς Ενρίκε πραγματοποίησε την επιστροφή του στο Olimpico, με τον Αλεσάντρο Φλορέντσι να βάζει ένα γκολ που θα μνημονεύεται για πάντα και τον Μέσι να συμπληρώνει 100 συμμετοχές στη διοργάνωση.

Η κάτοχος του τίτλου ξεκίνησε το ματς παίρνοντας την κατοχή, με την ομάδα του Ρούντι Γκαρσία να περιμένει στο δικό της μισό και να ψάχνει με την πρώτη ευκαιρία να εκμεταλλευτεί την εκρηκτικότητα των Σαλάχ-Φαλκέ. Ο Μέσι ήταν αυτός που απείλησε πρώτος σε δύο περιπτώσεις και στο 21' ήταν αυτός που έκανε ουσιαστικά τη ζημιά στους Ιταλούς. Ο Αργεντινός με βήματα προς τα πίσω φάνηκε να πατά τον Ντιν, η μπάλα έπεσε στα δεξιά στον Ράκιτις, ο Κροάτης έκανε τη σέντρα που κόντραρε και ο Λουίς Σουάρες με κεφαλιά σκόραρε σε κενή εστία (0-1). Η Ρόμα ισοφάρισε δέκα λεπτά αργότερα με ένα εκπληκτικό γκολ.

Ο Φλορέντσι έφυγε από τα δεξιά και όντας στη γραμμή στο ύψος της μεσαίας γραμμή είδε εκτός τον Τερ Στέγκεν και τον κρέμασε με λόμπα από τα 50 μέτρα! Ηταν το πρώτο του τέρμα στη διοργάνωση (1-1). Ο Μέσι προσπάθησε να επαναφέρει το προβάδισμα στους Μπλαουγκράνα δύο φορές πριν την ανάπαυλα αλλά στη μία ο Σέζνι του είπε «όχι» και στην άλλη δεν βρήκε στόχο με φάουλ.

Ο Λουίς Σουάρες πέτυχε το γκολ του από το 1.43μ. από την εστία, ενώ ο Φλορέντσι από τα 55.49μ.

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους ο Σουάρες με τακουνάκι άφησε το πόδι του στον Σέζνι ο οποίος τραυματίστηκε, με τον Ντε Σάνκτις να παίρνει τα γάντια. Στο 62' ο Ραφίνια μπήκε αλλαγή για την Μπαρτσελόνα και ύστερα από τρία λεπτά τραυματίστηκε σε φάση με τον Ναϊνγκολάν.

Ο Φλορέντσι σούταρε ψηλά και ο Νεϊμάρ κοντραρίστηκε από τον Μανωλα, για να έχει τη μεγαλύτερη ευκαιρία ο Μέσι στο 77' όταν επωφελήθηκε από την αναπήδηση της μπάλας όμως το σουτ του πήγε στο οριζόντιο. Ο Ντε Σάνκτις σταμάτησε τον Ινιέστα και ο Μανωλάς -ήταν εξαιρετικός και κέρδισε καλά λόγια από τους Ιταλούς- καθάρισε το σουτ του Αλμπα με τον keeper του εξουδετερωμένο.

Η Ρόμα έχει συναντηθεί 3 φορές στην Ευρώπη με την Μπαρτσελόνα και δεν έχει χάσει καμία (1 νίκη, 2 ισοπαλίες)

Ρόμα (Ρούντι Γκαρσία): Σέζνι (50' Ντε Σάνκτις), Ντιν, Ρούντιγκερ, Μανωλάς, Φλορέντσι (85' Τοροσίδης), Ντε Ρόσι, Κεϊτα, Ναϊνγκολάν, Ιάγο Φαλκέ (82' Ιτούρμπε), Σαλάχ, Τζέκο.

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Πικέ, Ματιέ, Αλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (62' Ραφίνια) (65' Μασεράνο), Ινιέστα, Νεϊμάρ, Μέσι, Σουάρες.

Τεσσάρα και... κορυφή η Λεβερκούζεν
Την ώρα που η Μπαρτσελόνα κολλούσε στο «Ολίμπικο» με την Ρόμα (1-1), η Λεβερκούζεν δεν αντιμετώπιζε ιδιαίτερα προβλήματα με αντίπαλο την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και με το τελικό 4-1 και βρίσκεται, έστω μετά από μόλις ένα ματς, στην κορυφή του ομίλου. Η νίκη, βέβαια, ήταν αναμενόμενη για τους Γερμανούς, οι οποίοι μπήκαν όπως έπρεπε στο ματς και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 4' με το... εξωτερικό φάλτσο του Μεχμέντι εντός περιοχής (1-0). Το γρήγορο γκολ μάλλον έκανε τους γηπεδούχους να πιστέψουν ότι όλα θα είναι εύκολα και έτσι οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 13' με την κεφαλιά του Μιλούνοβιτς μετά από εκτέλεση κόρνερ (1-1).

Η ΜΠΑΤΕ πρόσεξε αρκετά την αμυντική της λειτουργία και κατάφερε να πάει με αυτό το 1-1 στα αποδυτήρια αλλά όταν οι δύο ομάδες επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο, η Μπάγερ φρόντισε να κάνει σαφή κάποια πράγματα... Ετσι, στο 47' πήρε και πάλι το προβάδισμα, όταν ο Τσαλχάνογλου έκανε το σουτ και η μπάλα κόντραρε και άλλαξε πορεία για να καταλήξει στα δίχτυα (2-1). Οι Γερμανοί ήταν πολύ πιο σοβαροί σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο και στο 59' ουσιαστικά καθάρισαν τον αγώνα με το ωραίο τελείωμα του Τσιτσαρίτο μετά την πάσα του Καμπλ (3-1).

Η ΜΠΑΤΕ ακόμη κι αν ήθελε δεν μπορούσε να αντιδράσει, η Λεβερκούζεν είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης και στο 75' το χέρι του Μλαντένοβιτς έστειλε στη βούλα τον Τσαλχάνογλου, ο οποίος πέτυχε το δεύτερο του γκολ και διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Λεβερκούζεν (Ρότζερ Σμιντ): Λένο, Τα, Παπαδόπουλος, Χίλμπερτ, Γουέντελ, Μπέντερ (44' Κράμερ), Τσαλχάνογλου (77' Μπραντ), Μπελαραμπί, Καμπλ, Τσιτσαρίτο (72' Κίσλινγκ), Μεχμέντι.

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Αλεξάντρ Γερμάκοβιτς): Τσέρνικ, Ντούμπρα, Μιλούνοβιτς, Μλαντένοβιτς, Πολιάκοφ, Αλέξιεβιτς, Στάσεβιτς, Μπάγκα (60' Καρνίτσκι), Χλεμπ (30' Α. Βολόντκο), Σίγκνεβιτς, Γκόρντιτσουκ (78' Μ. Βολόντκο).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Λεβερκούζεν 3 (4-1)
2. Μπαρτσελόνα 1 (1-1)
3. Ρόμα 1 (1-1)
4. ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 0 (1-4)

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (29/9)
Μπαρτσελόνα-Λεβερκούζεν
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-Ρόμα

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα