Μαγεία Ντιέγκο, Original21 και… Τούμπα!

Μαγεία Ντιέγκο, Original21 και… Τούμπα!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Μαγεία Ντιέγκο, Original21 και… Τούμπα!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την ΑΕΚ του Μπουονανότε, την επιστροφή Μάνταλου, την κίνηση των οπαδών που μεγαλώνει το club και τον ΠΑΟΚ.
Αυτή η αγωνιστική θα ήταν για την ΑΕΚ αφιερωμένη στα πρόσωπα… Φυσικά αναφέρομαι στον Ντιέγκο Μπουονανότε και το σόου που έδωσε εντός των γραμμών του αγωνιστικού χώρου και μέσω του οποίου η Ένωση έφτασε στην ανατροπή νίκη επί του ΠΑΣ, αλλά και στον Πέτρο Μάνταλο ο οποίος επέστρεψε στην ώρα του στην αγωνιστική δράση!
Θα ήταν αν δεν υπήρχαν τα πιο όμορφα και λαμπερά πρόσωπα των παιδιών των προσφύγων που ήρθαν στο ΟΑΚΑ χάρη στην Original21 και την πρωτοφανή όσο και πρωτότυπη κίνηση που αποκτά τεράστια αξία από το γεγονός και μόνο ότι έγινε και μαθεύτηκε και όχι το ανάποδο…
Και εξηγούμαι… Θα ήταν κάτι άλλο και ίσως να είχε μεταφραστεί διαφορετικά αν η μεγαλύτερη οργάνωση οπαδών είχε διαφημίσει την κίνησή της αυτή μέσω των ΜΜΕ (κάτι πάντως που δεν συνηθίζει να κάνει για το οτιδήποτε, οπότε ούτε γι’ αυτό θα γινόταν) και δεν το μαθαίναμε ΟΛΟΙ όταν φτάσαμε στο ΟΑΚΑ και είδαμε να τοποθετούνται στη θύρα 33 συνοδευόμενοι από τους οπαδούς οι πρόσφυγες από τη Συρία.
Τα χαμογελαστά πρόσωπα των παιδιών αυτών αλλά και των γονιών – συνοδών τους, η αντίδρασή τους και το παιχνίδι τους, η διασκέδασή τους στα 90 λεπτά ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης από τον ασύγκριτο δικό τους… Γολγοθά, ακόμη και ο φόβος και το άγχος τους όταν ακούγονταν οι κροτίδες (προφανώς λόγω των άσχημων αναμνήσεων από πυροβολισμούς, βομβαρδισμούς και απώλειες ανθρώπινης ζωής) σε γέμισαν μοναδικά συναισθήματα και στο τέλος σου έδωσαν χαρά και κυρίως υπερηφάνεια.
Οι λέξεις «μπράβο» και «ευχαριστώ» βγαίνουν αβίαστα για την ενέργεια της Original21 να βάλει πούλμαν, να πάει Λαύριο, να παραλάβει τους πρόσφυγες και να συγκεντρώσει ταυτόχρονα ένα μεγάλο φορτηγό γεμάτο είδης ανάγκης (τρόφιμα και ρουχισμό) είναι λίγες για να αποδώσουν αυτό που απαιτείται σε μία τόσο τεράστια κίνηση ανθρωπιάς που ήταν το γεγονός της αγωνιστικής που ολοκληρώθηκε και συνιστά μία ακόμη τεράστια (μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη αγωνιστικού χαρακτήρα) νίκη για την ΑΕΚ σα σύλλογο. Ενέργεια που αποτυπώνεται και στο κλαμπ και αναμφισβήτητα το μεγαλώνει ακόμη περισσότερο αφού τα υπέροχα αυτά μαντάτα δεν μένουν μόνο εντός συνόρων…
Ήρθε όμως και το σόου του Ντιέγκο Μπουονανότε να κλειδώσει το ευχάριστο και όμορφο μίας ημέρας με 25.000… καλεσμένους και υπερήφανους ΑΕΚτσήδες. Και ήρθε με τέτοιο τρόπο που σου έδωσε πολλά να ‘χεις να ασχολείσαι. Όπως τα πρόσωπα που προανέφερα, τα στατιστικά που είναι και πάλι σούπερ για την ΑΕΚ του Δέλλα και φυσικά την αντίδραση της ομάδας όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ και δεν πανικοβλήθηκε.
Επέμειναν και παρέμειναν οι Κιτρινόμαυροι και μετά το… πάγωμα του 19’ από το γκολ του Ακόστα προσηλωμένοι στο αγωνιστικό πλάνο της άριστης κατοχής της μπάλας, της υπομονής στην κυκλοφορία της μπάλας και της ορθολογικής ανάπτυξης.
Αυτά τα στοιχεία έφεραν τη σωστή δημιουργία στο κάθετο παιχνίδι και τελικά την ανατροπή με τον ιδιαίτερα… ψηλό αγωνιστικά αλλά τόσο κοντό σωματικά Ντιέγκο Μπουονανότε που τρεις στις τέσσερις όταν θα παίρνει την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή είτε θα κάνει γκολ, είτε σπουδαία ευκαιρία, είτε θα κερδίζει πέναλτι στο 70% των περιπτώσεων και αυτό λόγω της έμπνευσής του στη στιγμή και της ντρίμπλας του…
Το δεύτερο γκολ το κάνει να μοιάζει τόσο εύκολο που εντυπωσιάζεσαι αρχικά και έπειτα πιάνεις τον εαυτό σου και τον διπλανό σου να μονολογεί: «ε ναι ρε, άμα το ξέρεις το τόπι, αυτό θα κάνεις». Και ο Ντιέγκο (ο πρώτος ever παίκτης στην ιστορία της ΑΕΚ από την Αργεντινή με τόσο μεγάλο… μικρό όνομα) μπορεί το δύσκολο να το κάνει τόσο, μα τόσο εύκολο.
Η αντίδραση της ΑΕΚ του Δέλλα ήταν εξαιρετική. Το ίδιο προβληματική όμως και κακή ήταν όταν ο Πετράκης άλλαξε τη διάταξη του ΠΑΣ Γιάννενα και οι Κιτρινόμαυροι χρειάστηκαν περισσότερο από ένα δεκάλεπτο να το καταλάβουν (διαφωνώ με τον Έλληνα τεχνικό που είπε ότι χάθηκαν για λίγο οι παίκτες του, από το 62’ έως και την πρώτη αποβολή ήταν εντελώς χαμένοι).
Η ΑΕΚ έως το 62’ βέβαια θα έπρεπε να φτάσει εύκολα τουλάχιστον στο 3-1 για να μη σημειώσω στο 4-1. Όμως ο Μακόλεϊ Κρισάντους δεν είχε ραντεβού με το γκολ δυστυχώς για τον ίδιο και την Ένωση. Σε δυο περιπτώσεις θα μπορούσε να το κάνει στο δεύτερο 45λεπτο και όμως δεν… Και ήταν εύκολες πάρε βάλε πάσες από Σιμόες (σε μία φάση που με δέκα και πλέον πάσες κρύφτηκε το τόπι) αλλά και από τον εξαιρετικό (μετά το 30’) Μπαρμπόσα που πρέπει να αναγνωρίσουμε πως έκανε πολύ καλό ματς μετά το πρώτο –επαναλαμβάνω- ημίωρο της αναμέτρησης, ίσως το καλύτερό του στην ΑΕΚ.
Ένα ζήτημα που θα απασχολήσει σίγουρα είναι και η αντίδραση των χαφ στο γκολ του ΠΑΣ αφού Σιμόες και Γιόχανσον αγνοούνται στη συγκεκριμένη φάση και ο Ακόστα κάνει… περατζάδα ανενόχλητος έως και το σουτ που επιχείρησε (και φέρει ευθύνη ο Μπαρόχα). Αλλά δεν τους φοβάμαι τους δυο του άξονα, όσο κι αν ο Σουηδός είχε μέτρια απόδοση και κάποια λαθάκια στις μεταβιβάσεις του και είναι η δεύτερη φορά μετά την Ξάνθη που συμβαίνει αυτό…
Αυτό που χρειαζόταν η ΑΕΚ το πέτυχε και μάλιστα με ανατροπή κάτι πολύ σημαντικό για την ομάδα που πλέον θα μπορεί να πιστεύει ότι ακόμη και να στραβώσει ένα ματς μπορεί σε μικρό χρονικό διάστημα να το γυρίσει, έχει τεράστια αξία αυτό για την ΑΕΚ του Δέλλα, τεράστια όμως. Συνεχίζουμε πιο έτοιμοι από ποτέ στα δύσκολα που έρχονται σε αγωνιστικό επίπεδο.
Υγ: Πάμε Τούμπα λοιπόν. Το δεύτερο ιδιαίτερα σημαντικό τεστ για την ΑΕΚ σε μία πολύ δύσκολη για όλους έδρα όπου η Ένωση συνηθίζει να έχει πολύ καλές αναμνήσεις. Δεν ξέρω αν θα συμβεί και τώρα αυτό, το εύχομαι εννοείται ολόψυχα, αλλά θα είναι ένα σημαντικό και ουσιαστικό τεστ για πολλά και ασφαλή συμπεράσματα. Δεν θα σημαίνει κάτι το οποιοδήποτε αποτέλεσμα αφού έως τον Νοέμβριο όλοι (ΑΕΚ, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και λοιπές καλές δυνάμεις, Αστέρας, Ατρόμητος, Ξάνθη) έχουν ΟΛΟΙ συνεχή μεταξύ τους –κοινώς δύσκολα– ματς… Η ΑΕΚ πάει να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη όντας δεύτερη στην βαθμολογία, πίσω από τον Ολυμπιακό δυο βαθμούς, έχοντας παίξει σαφώς πιο δύσκολο ματς από τους «ερυθρόλευκους» που δεν έχουν ακόμη βγει από το λεκανοπέδιο και έπαιξαν εκτός στο ΟΑΚΑ με τον Λεβαδειακό… Η ΑΕΚ θα πάει απόλυτα προετοιμασμένη για το ματς με τον ΠΑΟΚ και μπορεί να πάρε ι τη νίκη, δεν θα είναι κάτι εύκολο εννοείται, θα… ματώσει, αλλά όπως είναι τώρα, μπορεί να κάνει το διπλό!
Υγ2: Σε ευαίσθητα προς τους «ερυθρόλευκους» μέσα υπήρξε κουβέντα για τις αποβολές (απόλυτα δικαιολογημένες και οι δυο) τους ΠΑΣ στο ματς με την ΑΕΚ αλλά και το πέναλτι. Νωρίτερα στην εβδομάδα που μας πέρασε είχαμε και την επιστολή… πόνου για τον ΟΠΑΠ. Καλά πάμε, πολύ καλά… Μακάρι να έχουμε ανάλογη συνέχεια!
Υγ3: Αρκετός κόσμος της ΑΕΚ μου έχει στείλει γράψει mail, μου έχουν έρθει μηνύματα στα social media και στο κινητό για το γεγονός ότι υπήρχαν μόνο δυο εκδοτήρια στο ΟΑΚΑ να τους εξυπηρετούν και αρκετοί στις 16:30 αποχώρησαν αγανακτισμένοι αφού διαπίστωσαν πως θα έχαναν το πρώτο 45λεπτο με δυο μόνο εκδοτήρια να προσπαθούν να εξυπηρετήσουν εκατοντάδες φίλους της ΑΕΚ. Προφανώς και ισχύει δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω και ελπίζω ότι θα διορθωθεί το πρόβλημα, γι’ αυτό το καταγράφω άλλωστε… Αυτό δικαιολογεί και τη συνεχή αύξηση στη ροή του κόσμου στο γήπεδο και μετά το πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...