Επειδή μιλάνε για δανεικούς…

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Επειδή μιλάνε για δανεικούς…

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο Gazzetta «κάτι» για τους δανεικούς στο ελληνικό ποδόσφαιρο, βλέποντας λίγο πιο…μακριά.

Μία από τις καραμέλες που χρησιμοποιούν στην Ελλάδα οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού για να μειώσουν τις επιτυχίες του είναι κι αυτή των δανεικών. Και καλά δηλαδή επειδή ο Ολυμπιακός έχει πολλούς δανεικούς κι επηρεάζει τη μάχη του τίτλου.

Βέβαια, μέσα από την πορεία το μόνο που έχει αποδειχθεί είναι ότι οι δανεικοί αυτοί, όταν παίζουν κατά του Ολυμπιακού «σκίζονται», ακριβώς για να αποδείξουν πράγματα στην ομάδα στην οποία ανήκουν (ας θυμηθούμε απλά ότι έχουν σκοράρει εναντίον του Ολυμπιακού κι ο Κολοβός κι ο Βλαχοδήμος κι ο Σάμαρης κι ο Καραμάνος!) , αλλά ας το αφήσουμε κι αυτό.

Εβλεπα χθες σε μία μεγάλη ιστοσελίδα της Πορτογαλίας, τους δανεικούς που έχει δώσει στη νέα σεζόν η Πόρτο. Και δεν μιλάω γι΄αυτούς που έχει δώσει στο εξωτερικό, όπως π.χ. τον Ερνάνι στον Ολυμπιακό. Ούτε για όσους έχει δανείσει σε συλλόγους της Β΄ κατηγορίας της Πορτογαλίας. Αναφέρομαι στους δανεικούς της σε ομάδες της Α΄ κατηγορίας.

Μιλάμε για εννιά παίκτες σε εφτά διαφορετικές ομάδες, την Αρούκα (ένας), την Γκιμαράες (δυο), τη Ρίο Άβε (ένας), την Σετούμπαλ (ένας), τη Μαρίτιμο (ένας), την Ακαντέμικα (δύο) και την Πάσος Φερέϊρα (ένας). Να επαναλάβω: από τις 17 υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας, οι εφτά έχουν πάρει δανεικό η, δανεικούς από την Πόρτο.

Εκεί το πρωτάθλημα δεν επηρεάζεται από τους δανεικούς της Πόρτο; Και γίνεται κάθε χρόνο αυτή η ιστορία με την Πόρτο και τους δανεικούς. Αλλά, να θυμίσω, ότι τα δύο τελευταία χρόνια τον παίρνει τον τίτλο η Μπενφίκα.

Παρεμπιπτόντως, έχει κι αυτή, η Μπενφίκα, δανεικούς. Αλλά σε λιγότερες ομάδες: τρεις στην Τοντέλα, δύο στην Πάσος Φερέϊρα, έναν στην Μπελενένσες κι έναν στην Μπράγκα. Κι αυτοί επηρεάζουν την εξέλιξη της μαχης του τίτλου στην Πορτογαλία;

Η, μήπως εμποδίζει κανένας τον ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό η, την ΑΕΚ να έχουν δανεικούς στην Ελλάδα; Ο ΠΑΟΚ έχει στη Βέροια δύο. Ο Παναθηναϊκός είχε πέρσι τέσσερις-πέντε στη Νίκη Βόλου. Είναι ευθύνη του Ολυμπιακού, που δεν έχουν μεγάλα ρόστερ οι άλλοι μεγάλοι ελληνικοί σύλλογοι;

Βλέποντας λοιπόν απλά…λίγο πιο μακριά, στην Πορτογαλία, ένα πρωτάθλημα όχι πολύ διαφορετικό από το δικό μας, αλλά σε γενικές γραμμές καλύτερο, βλέπουμε ότι κι εκεί υπάρχει το φαινόμενο των δανεικών, με την Πόρτο να μοιράζει εννιά παίκτες σε εφτά διαφορετικές ομάδες, όμως η Μπενφίκα κι η Σπόρτινγκ δεν πιπιλάνε αυτή την καραμέλα.

Εδώ μάλιστα έχουμε και το άλλο: αν παίξουν κατά του Ολυμπιακού οι δανεικοί του, λέμε γιατί παίζουν, αφού και καλά δεν θα τα δώσουν όλα. Αν όμως δεν παίξουν, λέμε γιατί δεν παίζουν κι αποδυναμώνονται οι ομάδες τους στα παιχνίδια κατά του Ολυμπιακού! Ένα-δύο-χι δηλαδή!

Τέλος πάντων, ο Ολυμπιακός φέτος δύο-τρεις δανεικούς έχει όλους κι όλους. Δεν τα γράφω δηλαδή αυτά για το φετινό πρωτάθλημα, αλλά για τη νοοτροπία που έχουμε εδώ και τη διάθεση να τα ρίχνουμε όλα αλλού και να μην παραδεχόμαστε την ανωτερότητα του άλλου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.