«Αρνήθηκε δύο φορές τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Ρούνεϊ»

«Αρνήθηκε δύο φορές τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Ρούνεϊ»

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
«Αρνήθηκε δύο φορές τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Ρούνεϊ»

bet365

O Σερ Αλεξ Φέργκιουσον θυμήθηκε τις δύο φορές που ο Γουέιν Ρούνεϊ αρνήθηκε την τωρινή του ομάδα, τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Την πρώτη φορά είπε «όχι». Τη δεύτερη αρνήθηκε ξανά. Ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, όμως, δεν το πήρε... πατριωτικά και με 25.600.00 λίρες κάνει τον 18χρονο τότε Ρούνεϊ την πιο ακριβή μεταγραφή για παίκτη κάτω από τα 20.

Tα υπόλοιπα είναι ιστορία... Τι παίχτηκε όμως πριν αυτή ξεκινήσει να γράφεται από τον σημερινό αρχηγό της εθνικής Αγγλίας, φορώντας τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων»; Ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον θυμάται...

«Ο Τζιμ Ράιαν επέστρεψε από ένα παιχνίδι των ακαδημιών μας στο επίπεδο των παιδιών ηλικίας 14 ετών και μου είπε "έχω δει έναν παίκτη", αυτό το αγόρι ήταν ο Γπυέιν Ρούνεϊ, τον οποίο προσπαθήσαμε να πάρουμε στο τέλος της σεζόν - περίοδο που διαρκεί μία εβδομάδα - όπου μπορούμε να δελεάσουμε ή να προσεγγίσουμε ένα αγόρι από άλλον σύλλογο να έρθει στην ακαδημία σου», είπε αρχικά στο «ITV» ο Φέργκιουσον και συνέχισε:

«Το παιδί ήθελε να μείνει στην Εβερτον - εκείνη την περίοδο είχα αγάπη για το σύλλογο και είναι φαν της Εβερτον».

Όμως και στο δεύτερο «χτύπημα» της Γιουνάιτεντ, ο Ρούνεϊ δεν άνοιξε την πόρτα. «Όταν πήγε 16 δοκιμάσαμε πάλι. Τον προσεγγίσαμε να έρθει σε εμάς ως ένας 16χρονος, αλλά μας αρνήθηκε και πάλι», θυμήθηκε ο Φέργκιουσον.

Στην ήττα της Εβερτον από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2004 στο «Γκούντισον Παρκ», ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον αποφάσισε να τον αποκτήσει.

«Είχα βοηθό μου τον Ουόλτερ Σμιθ, που μου είπε "πρέπει να πάρουμε αυτό το παιδί, πρέπει να τον πάρουμε". Τελικά, τα καταφέραμε στο γραφείο μου μετά το ματς με την Εβερτον. Εκεί ήταν οι Μπιλ Κένραϊτ, Μόρις Γουότκινς και Ντέιβιντ Μόγιες».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα