Πολύ δύσκολο το φετινό πρωτάθλημα…

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Πολύ δύσκολο το φετινό πρωτάθλημα…

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί στο blog του στο Gazzetta γιατί το φετινό πρωτάθλημα μπορεί να είναι πολύ δύσκολο για τον Ολυμπιακό.

Το ότι ο Ολυμπιακός ενισχύθηκε σημαντικά στις φετινές μεταγραφές κι έχει, όπως κάθε χρόνο, το καλύτερο ρόστερ, δεν σημαίνει αυτόματα κι ότι θα στεφθεί και φέτος πρωταθλητής. Και δεν ξέρω αν κάνω λάθος, αλλά στα δικά μου μάτια, το φετινό πρωτάθλημα θα είναι η, μάλλον μπορεί να είναι, πολύ δύσκολο για τον Ολυμπιακό.

Τι εννοώ.

Κατ΄ αρχάς θα πρέπει η δική του ομάδα να στρώσει όσο το δυνατό πιο γρήγορα, λόγω της παρουσίας πολλών νέων παικτών. Δεν ξέρω αν έχει γίνει αντιληπτό, αλλά σχεδόν το μισό ρόστερ του Ολυμπιακού άλλαξε. Από τους 29 παίκτες του, οι 13 είναι καινούργιοι: Καπίνο, Ντα Κόστα, Γούτας, Καμπιάσο, Τζανδάρης, Κολοβός, Πάρντο, Ερνάνι, Σεμπά, Πουλίδο, Γιαννιώτας, Φινμπόγκασον, Ιντέγε. Κι οι περισσότερες αλλαγές έχουν γίνει στο επιθετικό κομμάτι, εκεί δηλαδή που είναι πιο δύσκολο να βγουν αυτοματισμοί.

Κατά δεύτερο, αλλά πολύ σημαντικό λόγο, την στιγμή που ο Ολυμπιακός θα δίνει μάχες με τα θηρία της Ευρώπης, την Μπάγερν και την Άρσεναλ, αλλά και καθοριστικά παιχνίδια με την μόνιμη πρωταθλήτρια Κροατίας, Ντινάμο Ζάγκρεμπ, οι δύο κύριοι αντίπαλοί του, ο Παναθηναϊκός κι η ΑΕΚ, θα είναι ξεκούραστοι στο πρωτάθλημα, παίζοντας μόνο κάθε Σαββατοκύριακο-και φέτος με 16 ομάδες δεν θα υπάρχουν κι εμβόλιμες αγωνιστικές. Κι ο τρίτος αντίπαλός του, ο ΠΑΟΚ, θα έχει μεν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, αλλά με κατώτερης δυναμικότητας ομάδες, όπως η Γκαμπάλα, η ρώσικη Κράσνονταρ κι η Ντόρτμουντ, στο Γιουρόπα Λιγκ.

Από εκεί και πέρα, κι οι τρεις άλλοι διεκδικητές του τίτλου έχουν αρκετά καλές ομάδες. Δεν είναι δηλαδή να τις υποτιμάει ο Ολυμπιακός. Κι αν το κάνει, θα το πληρώσει.

Ακόμη κι η ΑΕΚ, που προέρχεται από μία διετία στα πρωταθλήματα της Γ΄ και της Β΄ κατηγορίας, είναι ένας αξιόμαχος αντίπαλος. Μπορεί να έριχνε τα φράγκα στις μεταγραφές με το…σταγονόμετρο, αλλά έχει μία δεμένη ομάδα, που δεν τρώει εύκολα φάσεις κι αν βάλει πρώτη γκολ δεν είναι εύκολο να της το γυρίσεις. Κι έχει βέβαια και τη λαχτάρα του κόσμου της, μετά την ταπείνωση του υποβιβασμού της.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να την πάτησε τις δύο πρώτες αγωνιστικές και να είναι ήδη στο -5 από τον Ολυμπιακό, αλλά και την Ξάνθη μπορούσε να την κερδίσει κι από τον ΠΑΣ αν μη τι άλλο μπορούσε να μη χάσει. Στα Γιάννινα έχασε από δύο δικά του γκολ κι ο αντίπαλος γκολκίπερ είχε κατεβάσει τα ρολά. Και λογικά ο Μπερμπάτοφ όταν ετοιμαστεί θα του δώσει λύσεις επιθετικά.

Ο δε Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα ήδη τριών ετών και θα έχει την πίεση να πετύχει στο πρωτάθλημα, μετά το κάζο της Μπριζ και της Γκαμπάλα. Οι «ιστοριούλες» περί ανανέωσης δεν υπάρχουν πιά, σχεδόν όλοι της 11άδας είναι από 30 ετών και πάνω κι αν συνεχίσει λίγο ακόμη με τη ρέντα που έχει στο ξεκίνημα (δώρα από τους αμυντικούς του Παναιτωλικού τα δύο γκολ στο 2-1 στο Αγρίνιο και δώρο και το δεύτερο γκολ με την Καλλονή), θα πάρει νίκες που θα του δώσουν αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια.

Και μην ξεχνάμε και το άλλο: στο ελληνικό πρωτάθλημα οι δυνατές ομάδες δεν είναι πολλές. Αν λοιπόν οι άλλοι διεκδικητές του τίτλου δεν χάσουν πολλούς βαθμούς στα υπόλοιπα παιχνίδια και καταφέρουν να κριθεί εν πολλοίς το πρωτάθλημα στα ντέρμπι, τότε δεν θα είναι απλά για τον Ολυμπιακό. Γιατί ναι μεν είναι καλύτερος, όμως τα ντέρμπι θα τα δώσει είτε πριν, είτε αμέσως μετά τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ.

Βάσει του προσχέδιου του προγράμματος, ο Ολυμπιακός έχει…

29.9 με Άρσεναλ έξω και 4.10 με ΠΑΟΚ έξω

17.10 με ΑΕΚ μέσα, 20.10 με Ζάγκρεμπ έξω και 25.10 με Ατρόμητο έξω

21.11 με Παναθηναϊκό έξω, 24.11 με Μπάγερν έξω και 29.11 με Αστέρα μέσα

Αλλά και λίγο να αλλάξει το πρόγραμμα λόγω των εκλογών, ουσιαστική διαφορά δεν υπάρχει. Και πάλι τα ντέρμπι έτσι θα τα δώσει, κολλητά με το Τσάμπιονς Λιγκ. Κι όπως και να το κάνουμε αλλιώς είναι να παίζεις ξεκούραστος εσύ κι ο Ολυμπιακός να προέρχεται από ματς με Μπάγερν κι Άρσεναλ κι αλλιώς είναι να παίζουν κι οι δύο ομάδες με τους ίδιους όρους και τις ίδιες συνθήκες.

Που θέλω να καταλήξω: ο Ολυμπιακός δεν πρέπει με κανένα τρόπο να υποτιμήσει το πρωτάθλημα. Θα είναι δύσκολο. Η, μάλλον μπορεί να γίνει πολύ δύσκολο φέτος, οπότε και, θεωρητικά πάντα, θα έχει τρεις ισχυρούς αντιπάλους, τους...παραδοσιακούς, κάτι που έχει να συμβεί από το 2011-12 (το 12-13 υποβιβάστηκε η ΑΕΚ), άσχετα αν και τότε το πήρε, και δη με περίπατο στο τέλος.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι εξαρτάται από τον ίδιο, πάλι...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.