«Τζίρος» 49 ποδοσφαιριστών!

«Τζίρος» 49 ποδοσφαιριστών!

Αντώνης Σαούλης
«Τζίρος» 49 ποδοσφαιριστών!

bet365

Κι όμως ο Ολυμπιακός είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο μπλέχτηκε σε 49 διαφορετικές περιπτώσεις μέσα στο καλοκαίρι. Δηλαδή δύο γεμάτα ρόστερ!

Δεν είναι μόνο οι μεταγραφές. Ούτε φυσικά μόνο οι πωλήσεις. Είναι πολλά περισσότερα σ' έναν σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν γιγαντωθεί τα τελευταία χρόνια. Σε βαθμό που φέτος το καλοκαίρι έκαναν... τζίρο 49 ποδοσφαιριστών. Ναι ο αριθμός είναι ασύλληπτος. Ουσιαστικά μιλάμε για δύο ρόστερ. Και σε αυτόν τον τζίρο θ' αναφέρουμε όλους τους παίκτες με τους οποίους η ΠΑΕ είχε πάρε δώσε μέσα στο καλοκαίρι.

Αρχικά τις μεταγραφές που έκανε. Τις προσθήκες. Που κάποιες αποχώρησαν εν τέλει από την ομάδα αλλά στην αρχή του καλοκαιριού υπέγραψαν στον Ολυμπιακό. Το πρωί της Τρίτης το gazzetta.gr έκανε την σούμα των μεταγραφών μέσα στο καλοκαίρι αναλύοντας με κάθε λεπτομέρεια τα deal του Ολυμπιακού.

Συνολικά λοιπόν οι «ερυθρόλευκοι» απέκτησαν 18 ποδοσφαιριστές σε αυτήν την μεταγραφική περίοδο. Αυτοί είναι:
Μιλιβόγεβιτς, Πάρντο, Ντα Κόστα, Καπίνο, Σεμπά, Φινμπόγκασον, Γούτας, Μαρτίνες, Γιαννιώτας, Μπεν, Πουλίδο, Λόρια, Τσανδάρης, Καμπιάσο, Χαλκιαδάκης, Μπέρτος, Ιντέγιε και Ερνάνι.

Από αυτούς που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι δεν συνεχίζουν οι:
Μαρτίνες (δανεικός στην Ανόρθωση), Λόρια (έμεινε ελεύθερος), Χαλκιαδάκης (συνιδιοκτησία με Πανιώνιο), Μπέρτος (έμεινε δανεικός στην Ξάνθη).

Από το περσινό ρόστερ δεν συνέχισαν και τέσσερις παίκτες που ήταν ανοιχτό το ζήτημά τους. Οι Ντινγκά, Μήτρογλου, Σαντάνα και Αφελάι. Ουσιαστικά δεν υπήρξε κάποια επαφή με τους τέσσερις αλλά τους βάζουμε στην σούμα των 49. Εάν θέλετε να είμαστε πιο ακριβείς τότε μιλάμε για 45+4 στον τζίρο του καλοκαιριού.

ΟΙ ΔΑΝΕΙΚΟΙ...
Εκτός από τις μεταγραφές λοιπόν υπάρχουν και οι δανεισμοί. Και γι' ακόμα μια χρονιά ο Ολυμπιακός είχε αρκετούς. Σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν όμως, φέτος οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν τους ορίζοντες τους ακόμα περισσότερο στο εξωτερικό.

Φέτος λοιπόν δανείστηκαν οι:
Ολαϊτάν (Τβέντε), Διαμαντάκος (Καλσρούη), Γιαταμπαρέ (Σταντάρ Λιέγης), Μπενίτες (Κρουζ Αζούλ), Γιαννιώτης (Πανιώνιος), Καραμάνος (Πανιώνιος), Γιάνκοβιτς (Μάριμπορ), Σκέποβιτς (Μουσκρόν), Ντοσεβί (Σταντάρ Λιέγης), Βέργος (Ελτσε), Τζανακάκης (Ανόρθωση).

Μιλάμε δηλαδή για 11 ποδοσφαιριστές που ανήκουν στον Ολυμπιακό αλλά αγωνίζονται σε άλλους συλλόγους (όπως και ο Μαρτίνες με τον Μπέρτο που τους αναφέραμε στην πάνω λίστα).

ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ
Υπάρχουν κι αυτοί που είτε έμειναν ελεύθεροι, είτε έλυσαν το συμβόλαιό τους με τους «ερυθρόλευκους» μέσα στο καλοκαίρι. Ο Ολυμπιακός προχώρησε σ' ένα μεγάλο ξεσκαρτάρισμα μέσα στο καλοκαίρι με παίκτες που αποφάσισε πως εν τέλει δεν κάνουν για την ομάδα ή πολύ απλά δεν χωράνε στο ρόστερ.

Και σ' αυτήν την κατηγορία ο αριθμός είναι μεγάλος.
Στρέζος (ως ελεύθερος στην Παναχαϊκή), Βλαχοδήμος (ελεύθερος), Λυκογιάννης (ως ελεύθερος στην Στουρμ Γκρατς), Καραγκούνης (ως ελεύθερος στην ΑΕΛ Λεμεσού), Κάταϊ (ως ελεύθερος στον Ερυθρό Αστέρα), Μέγιερι (δεν ανανέωσε και πήγε στην Χετάφε), Ιμπραϊμ (ως ελεύθερος στην Βέροια), Γιαννούλης (ως ελεύθερος στον Αστέρα Τρίπολης), Παπάζογλου (ως ελεύθερος στην Κορτράικ), Χάρα (ελεύθερος), Λεάντρο (ελεύθερος), Πελέ (ως ελεύθερος στην Ανόρθωση).

Ακόμα 12 παίκτες του Ολυμπιακού λοιπόν που πέρασαν από τα γραφεία της ΠΑΕ για να λύσουν τα συμβόλαιά τους ή για να ενημερωθούν ότι δεν θα συνεχιστεί η συνεργασία τους.

ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ
Λείπουν ακόμα 4 παίκτες για τον ασύλληπτο αριθμό 49. Είναι περιπτώσεις που έχουν απασχολήσει τον Ολυμπιακό με διαφορετικούς τρόπους. Αρχικά ο Νταβίντ Ενέν. Η μοναδική πώληση του Ολυμπιακού φέτος το καλοκαίρι! Ο πιτσιρικάς Βέλγος εν τέλει αποκτήθηκε από την Εβερτον δίχως να πατήσει ποτέ το πόδι του στην Ελλάδα!

Υπάρχουν και οι μοναδικοί δύο δανεικοί που επέστρεψαν κι έμειναν στο ρόστερ. Ο Σάσα Ζντιέλαρ ο οποίος εν τέλει παρέμεινε και ο Δημήτρης Κολοβός. Ο τελευταίος είναι ο Καθάριος ο οποίος είναι αδιευκρίνιστο εάν είναι δανεικός στον Πανιώνιο ή έλυσε το συμβόλαιό του με τους «ερυθρόλευκους». Συνολικά λοιπόν ο Ολυμπιακός έκανε έναν... τζίρο 49 ποδοσφαιριστών μέσα στο καλοκαίρι.

Ενας πραγματικά απίστευτος αριθμός!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα