Οικονόμου: «Η δουλειά στο αμυντικό κομμάτι έβγαλε καρπούς»

Θοδωρής Βασίλης
Οικονόμου: «Η δουλειά στο αμυντικό κομμάτι έβγαλε καρπούς»

bet365

Ο Βαγγέλης Οικονόμου μιλώντας στο gazzetta.gr στάθηκε στην αμυντική λειτουργία του Πανιωνίου που συντέλεσε στη νίκη επί του Ηρακλή και υποσχέθηκε βελτίωση και στο επιθετικό κομμάτι.

Ο Βαγγέλης Οικονόμου ήταν από τους πρωτεργάτες της νίκης του Πανιωνίου μέσα στην Θεσσαλονίκη επί του Ηρακλή, και ο αμυντικός των «κυανέρυθρων» μίλησε στο gazzetta.gr για την αμυντική λειτουργία του Πανιωνίου η οποία λειτούργησε ιδανικά και κράτησε το μηδέν, για την διακοπή του πρωταθλήματος και την ευκαιρία για την ενσωμάτωση των επιθετικών, αλλά και για τους στόχους τη ομάδας.

Σπουδαία νίκη για τον Πανιώνιο μέσα στην έδρα του Ηρακλή.

«Ήταν μια ιδιαίτερα σημαντική νίκη για εμάς. Αγωνιζόμασταν με έναν καλό αντίπαλο σε μια δύσκολη έδρα που δε νομίζω ότι θα περάσουν πολλές ομάδες. Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο να μην ξεκινήσαμε καλά, αλλά στη συνέχεια καταφέραμε να πετύχουμε το γκολ στο τέλος του ημιχρόνου. Στην επανάληψη ήρθε η αποβολή και ακολουθώντας και τις οδηγίες του προπονητή μας καταφέραμε να κρατήσουμε το υπέρ μας σκορ».

Η ομάδα πιέστηκε αλλά έδειξε καλή αμυντική λειτουργία και με εξαίρεση μια φάση με τον Μπουλούτ δεν δέχτηκε μεγάλες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο.

«Έχουμε δείξει καλά στοιχεία στο αμυντικό κομμάτι κι έχουμε δουλέψει πάνω σε αυτό. Τώρα ακολουθεί η διακοπή και θα μπορέσουμε να δουλέψουμε και το μεσοεπιθετικό κομμάτι όπου θα μπούνε και οι παίκτες που μας λείπουν όπως ο Χαλκιαδάκης, ο Καρίμ και ο Βιγιάλμπα».

Πάντως, η αποβολή άλλαξε την κατάσταση και ανάγκασε την ομάδα να γυρίσει αποκλειστικά σε θέση άμυνας.

«Πράγματι η αποβολή μας έκανε να οπισθοχωρήσουμε. Μια αποβολή νομίζω η οποία ήταν άδικη. Καταφέραμε να ανταποκριθούμε και με παίκτη λιγότερο αφού έχουμε δουλέψει ακόμα και όταν θα αγωνιζόμαστε με παίκτη λιγότερο».

Αν δει κανείς το πρόγραμμα του Πανιωνίου τις πρώτες αγωνιστικές, καταλαβαίνει κανείς ότι πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντική νίκη, ειδικά από ψυχολογικής πλευράς.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί πολλοί δεν την περίμεναν. Δείξαμε ότι δεν μπορεί να μας ξεγράψει κανένας και νομίζω ότι πλέον αποκτήσαμε ψυχολογία ώστε να μπορέσουμε να δούμε το επόμενο ματς το πρώτο στην έδρα μας και να πάρουμε τη νίκη».

Τώρα ακολουθεί διακοπή λόγω Εθνικής. Θεωρείς ότι έρχεται στο καλύτερο σημείο για την ομάδα;

«Νομίζω πως ναι, γιατί ο κόουτς θα έχει την ευκαιρία να βάλει στην ομάδα τους παίκτες που μας λείπουν, ειδικά στο επιθετικό κομμάτι. Μόλις μπουν και τα παιδιά αυτά, θα δείτε έναν διαφορετικό Πανιώνιο που θα είναι καλός και στο επιθετικό κομμάτι».

Εσύ προσωπικά έχεις ανταποκριθεί το ίδιο καλά τόσο ως αριστερό μπακ όσο και ως κεντρικός αμυντικός. Προτιμάς κάποια από τις δύο θέσεις;

«Στην καριέρα μου έχω αγωνιστεί τόσο ως αριστερό στόπερ όσο και ως αριστερό μπακ. Δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη προτίμηση, στόχος μου είναι να δίνω τον καλύτερο εαυτό και να βοηθάω την ομάδα σε όποια θέση και να αγωνίζομαι».

Ο στόχος του Πανιωνίου την φετινή σεζόν;

«Δεν θέλουμε να τραβήξουμε τα περσινά και να φτάσουμε στο τέλος να εξασφαλίσουμε την παραμονή. Γι αυτό στόχος είναι να τελειώσουμε όσο γίνεται νωρίτερα με αυτό το θέμα και στη συνέχεια να τερματίσουμε όσο γίνεται ψηλότερα».

Τέλος, θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο;

«Η ομάδα κόντρα στον Ηρακλή έδειξε τι μπορεί να καταφέρει και πλέον κόντρα στον ΠαναθηναΪκό καλείται ο κόσμος να έρθει να μας βοηθήσει ώστε να φτάσουμε στη νίκη. Νομίζω ότι φέτος θα έχουμε την στήριξή τους ακόμα περισσότερο».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα