Απόλυτη με Γιόβετιτς!

Gazzetta team
Απόλυτη με Γιόβετιτς!

bet365

Αν και καρδιοχτύπησε, η Ιντερ πέρασε με 1-2 από την Μόντενα σε βάρος της Κάρπι με τον Γιόβετιτς να βάζει δύο γκολ. Το 2x2 Παλέρμο, Τορίνο, Κιέβο.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι λίγο έλειψε να πετάξει στα σκουπίδια τη νίκη της πρώτης αγωνιστικής στο 93' με την Αταλάντα, αφού ισοφαρίστηκε από την νεοφώτιστη Κάρπι, όμως κατάφερε να πάρει το διπλό στο φινάλε. Ετσι, ξεκίνησε με 2x2 το πρωτάθλημα, κάτι που οι Νερατζούρι δεν είχαν καταφέρει καμία φορά τον αιώνα που διανύουμε. Απόλυτος πρωταγωνιστής σε αυτές τις δύο πρώτες αγωνιστικές ο Στέφαν Γιόβετιτς, ο οποίος μετά το winner πριν μία εβδομάδα πέτυχε ακόμα δύο γκολ.

Νωρίς στον αγώνα ο διαιτητής Μάσα, δεν έδειξε τη βούλα υπέρ της Κάρπι σε τάκλιν του Μουρίγιο στον Ρίντερ Μάτος και η Ιντερ στη συνέχεια άρχισε να πιέζει, ενώ ο Μάτος -καθαρά από θέση οφσάιντ- δεν κατάφερε να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Χαντάνοβιτς. Το σκορ άνοιξε στο 31' όταν ο Μπρκιτς δεν έκανε καλή εκτίμηση της πορείας της μπάλας στη σέντρα του Γκουαρίν και επέτρεψε στον Γιόβετιτς να κάνει το 0-1. Οι γηπεδούχοι (τα ματς της Κάρπι γίνονται στο γήπεδο της Μόντενα) προσπάθησαν να αντιδράσουν και ο Χαντάνοβιτς αναγκάστηκε σε επέμβαση σε προσπάθεια του Βίλτσεκ, ενώ ο Φεντέλε δεν εκμεταλλεύτηκε την καλή πάσα του Μάτος.

Το σουτ του Παλάσιο έξυσε το δοκάρι και στη συνέχεια η Κάρπι άλλαξε σύστημα, έπαιξε πιο επιθετικά και τελικά τα κατάφερε στο 81'. Ο Λετίτσια έκανε τη σέντρα από δεξιά, η άμυνα της Ιντερ κόλλησε και ο Ντι Γκαούντιο -είχε μπει αλλαγή- πλάσαρε από κοντά για το 1-1. Οι νεφώτιστοι τελικά δεν κατάφεραν να κρατήσουν τον βαθμό, αφού ο Γκάμπριελ Σίλβα 'έφαγε' την ντρίμπλα και ανέτρεψε τον Γκουαρίν για να κάνει στο 89' ο Γιόβετιτς το 1-2 από τη βούλα του πέναλτι.

Ιγουαΐν-Εντερ 2-2
Οπως στην πρεμιέρα με την Σασουόλο, έτσι και τώρα υποδεχόμενη την Σαμπντόρια, η Νάπολι σκόραρε νωρίς. Στο 9' ο Ινσίνιε έβγαλε σε θέση για γκολ τον Ιγουαΐν και αυτός το έκανε, δίνοντας από νωρίς το προβάδισμα στους Παρτενοπέι. Αυτό που έπρεπε να κάνει η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι ήταν να δείξει μεγαλύτερη σοβαρότητα, από εκεί και πέρα, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα αλλά δεν... Και να σκεφτεί κανείς ότι οι γηπεδούχοι έκαναν και το 2-0 στο 39', ξανά με τον Ιγουαΐν σε παρόμοια φάση με το 1-0. Οσο για την Σαμπντόρια, που στο 21' έχασε με τραυματισμό τον Ζουκάνοβιτς (στη θέση του ο Κόντα), δεν είχε καμία σχέση -στο πρώτο μέρος- με την ομάδα που έκανε πάρτι στην πρεμιέρα κόντρα στην Κάρπι.

Στην επανάληψη, όμως, όλα άλλαξαν, με τη Νάπολι, όπως προαναφέραμε, να δείχνει ξανά την αφέλεια της... Στο 57' ο ρέφερι έδειξε πέναλτι για μαρκάρισμα του Αλμπιόλ στον Φερνάντο και ο Εντερ από τα 11 βήματα μείωσε σε 2-1, για να ακολουθήσει αμέσως μετά, στο 59', το 2-2 με τρομερή προσπάθεια του Εντερ, που απέφυγε τους Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί και νίκησε τον Ρέινα! Ετσι, έγινε ο δεύτερος παίκτης (πρώτος ο Χάμσικ το 2013-14) που ξεκινάει με δύο «ντοπιέτες» στις πρώτες δύο αγωνιστικές! Εχοντας, πλέον, την ψυχολογία υπέρ της, η Σαμπντόρια πήγε για την ολική ανατροπή και θα μπορούσε να την πετύχει στο 64' αν ο Ρέινα δεν απέκρουε το δυνατό σουτ του Μουριέλ.

Η Νάπολι προσπάθησε να απαντήσει και απείλησε στο 67' με τον Ιγουαΐν, πλησίασε στο 80' με τους Χάμσικ και Ινσίνιε αλλά στο 81' είδε τον... χάρο με τα μάτια της, όταν οι Μπλουτσερκιάτι βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Μουριέλ, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Ρέινα στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι!

Εφιάλτης για Λάτσιο
Δεν της έφτανε ο αποκλεισμός στο Champions League, ήρθε και η συντριβή από την Κιέβο με 4-0! Οι λατσιάλι στη χειρότερη εμφάνισή τους επί εποχής Πιόλι έπαθαν black out και το σκορ θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερο. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και έφτασαν πρώτοι κοντά στο γκολ στο 4’, όταν ο Μπισάρι έβγαλε δύσκολα το μακρινό σουτ του Καντρέβα. Η τύχη γύρισε την πλάτη στη Λάτσιο στο 12’ και οι γηπεδούχοι με την πρώτη τους επίσκεψη στα καρέ του Μπερίσα πήραν το προβάδισμα. Ο Μετζορίνι έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Χεντιλέτι και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0. Κάπου εκεί ήρθε και η κατάρρευση των λατσιάλι με εκπληκτικό τρόπο.

Ο Μπίρσα με τον Παλόσκι έκαναν πάρτι, με τους παίκτες του Πιόλι όχι να μην κάνουν ευκαιρία μέχρι το ημίχρονο, αλλά να μην πατάνε καν στην αντίπαλη περιοχή. Στο 30 μετά από γέμισμα του Γκόμπι στο… πουθενά, ο Μετζορίνι με εκπληκτικό τακουνάκι έδωσε την ασίστ στον Παλόσκι, που από κοντά έκανε το 2-0! Σαν να μην έφτανε αυτό για την Λάτσιο, στο 45’ ο Μπίρσα με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ έκανε το 3-0!

Η εικόνα δεν άλλαξε στην επανάληψη, με τον Παλόσκι να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 50’, ενώ η Λάτσιο απείλησε δύο φορές με τον Παρόλο. Στο 55’ ο Μπισάρι τον νίκησε, ενώ στο 78’ η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Αργεντίνου. Την ίδια στιγμή η κεφαλιά του Παλόσκι στο 63’ πέρασε λίγο άουτ, ενώ ο Ιταλός επιθετικός βρήκε δίχτυα στο 67’, όμως το γκολ λανθασμένα ακυρώθηκε για οφσάιντ. Στο 68’ ο εκπληκτικός Μπίρσα του έβγαλε την ασίστ και αυτή τη φορά το γκολ μέτρησε για το 4-0, που έμεινε μέχρι το τέλος, με την Κιέβο να ξεκινάει με 2 στα 2!

Forza Toro!
Μετά τη νίκη (2-1) επί της Μίλαν στην πρεμιέρα, η Φιορεντίνα ήθελε να επιβεβαιώσει στο Τορίνο κόντρα στη Γκρανάτα ότι χτίζει κάτι καλό. Τελικά αυτή που πήρε τα χειροκροτήματα ήταν η ομάδα του Τζιαμπιέρο Βεντούρα καθώς έκανε το 2x2 και... κέρασε φαρμάκι τον Πάουλο Σόουζα στα γενέθλια του. Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης στο «Ολίμπικο», πάντως, οι Τοσκανοί ήταν αυτοί που έδειχναν καλύτεροι και πήραν από νωρίς το προβάδισμα... Στο 10' ο Μπόρχα Βαλέρο έκανε την σέντρα, ο Κάλινιτς την κεφαλιά, ο Παντέλι την δύσκολη απόκρουση και ο Μάρκος Αλόνσο το 0-1! Ετσι, έδωσε συνέχεια και στο γκολ που έβαλε στη νίκη επί της Μίλαν. Στους πανηγυρισμούς του, πάντως, μιμήθηκε τον... ταύρο μπροστά από την Curva της Τορίνο, με συνέπεια να επικρατήσει ένας πανικός για λίγο. Οι Βιόλα, που είδαν τον διαιτητή να δίνει πέναλτι στο 16' σε ανατροπή του Κάλινιτς και αμέσως μετά να αναιρεί την απόφαση του, προσπάθησαν να ελέγξουν στη συνέχεια την κατάσταση αλλά η Τορίνο πίεσε για την ισοφάριση και θα μπορούσε να φτάσει σε αυτή με τον Κουαλιαρέλα στο 35' αλλά ο Ταταρουσάνου απέκρουσε.

Η Φιορεντίνα έβγαλε το πρώτο μέρος έχοντας το προβάδισμα αλλά στο δεύτερο όλα άλλαξαν, με την Τορίνο να ανατρέπει την κατάσταση μέσα σε ένα λεπτό! Στο 68' ο Μορέτι ισοφάρισε (1-1) με πλασέ στο δεύτερο δοκάρι μετά από εκτέλεση κόρνερ και στο 69' ο Κουαλιαρέλα ολοκλήρωσε όπως έπρεπε την αντεπίθεση, μετά την ασίστ του Μπρούνο Πέρες (2-1)! Μέχρι να καταλάβουν οι φιλοξενούμενοι -για τους οποίους επανεμφανίστηκε μετά από απουσία σχεδόν 1,5 χρόνου- τι γίνεται, ήρθε και το 3-1 για την Γκρανάτα στο 77' με... ρουκέτα του Μπαζέλι -που απέφυγε και δύο παίκτες- από τα 30 μέτρα!

Της έκλεισε το... καινούριο σπίτι
Η Παλέρμο το έκανε αυτό στην Ουντινέζε, η οποία μετά το διπλό στην Γιουβέντους, στο πρώτο της παιχνίδι στο νέο Friuli, έχασε 0-1 από τους Ροζανέρι που έπαιζαν από το 70' με δέκα. Το πρώτο γκολ στο γήπεδο των Τζεμπρέτε ήρθε από έναν πρώην παίκτη τους. Στο 8' ο Φράνκο Βάκσες έκανε τρομερή ενέργεια από αριστερά και σέντρα και ο Λούκα Ριγκόνι έγραψε το 0-1 με κεφαλιά γιορτάζοντας με τον καλύτερο τρόπο τις 200 εμφανίσεις στην Serie A. Η Ουντινέζε ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος, με τον Σορεντίνο να λέει «όχι» στον Τερό και τον Γκονσάλες να κόβει τον επιθετικό των Φριουλιάνι.Ο Εντενίλσον σούταρε έξω από πάσα του Μπρούνο Φερνάντες και ήταν η σειρά του Ελ Καουτάρι να κόψει τον Τερό. Η Παλέρμο έμεινε με δέκα παίκτες στο 70' με τον Στρούνα να βλέπει δεύτερη κίτρινη για καθυστερημένο τάκλιν στον Φερνάντες. Ο Σορεντίνο κράτησε τους τρεις βαθμούς για τους Σικελούς στις καθυστερήσεις με επέμβαση με το ένα χέρι σε κεφαλιά του Ντούβαν Ζαπάτα.

Πρώτη νίκη για Τζένοα
Τους πρώτους της βαθμούς στη φετική Serie A πήρε η Τζένοα που κυριάρχησε στον εντός έδρας αγώνα με την Βερόνα και επικράτησε με 2-0. Ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, Ράφαελ, σταμάτησε τον Ντσαμ που δοκίμασε την τύχη του από δύσκολη γωνία, για να χάσει η Ελλάς τον Χάλφρεντσον με μυικό τραυματισμό στο 22'. Ο Γκακπέ, στην πρώτη του εμφάνιση στο Campionato, δεν βρήκε στόχο μετά τη σέντρα του Λασάλτ για τους Ροσομπλού, οι οποίοι άνοιξαν το σκορ με τον Λεονάρντο Παβολέτι ο οποίος ύστερα από σύγχυση στην άμυνα της Βερόνα τελείωσε από κοντά τη φάση (1-0). Ο Γκακπέ σκόραρε στο πρώτο του παιχνίδι στην Serie A με κεφαλιά μετά τη σέντρα του Ρινκόν και την κακή έξοδο του Ράφαελ για το 2-0 που ήταν το τελικό αφού ο Πατσίνι δεν κατάφερε να μειώσει με κεφαλιά.

Εύκολα η Αταλάντα
Στο «Ατλέτι Ατζούρι Ντ' Ιτάλια» οι Αταλάντα και Φροζινόνε έψαξαν το πρώτο θετικό αποτέλεσμα της σεζόν και οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά. Η ομάδα του Εντι Ρέγια, μάλιστα, θα μπορούσε να το... επιβεβαιώσει αυτό παίρνοντας και το προβάδισμα στο 9' αφού ο Πινίγια κέρδισε πέναλτι από τον Ντάνι αλλά ο Λεάλι απέκρουσε την εκτέλεση του Χιλιανού! Ο πορτιέρε των φιλοξενούμενων έκανε ακόμη δύο επεμβάσεις στη συνέχεια σε προσπάθειες των Κούρτιτς και Ντραμέ αλλά στο 21' δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καθώς ο Στεντάρντο από κοντά, μετά από εκτέλεση κόρνερ, έβρισκε δίχτυα (1-0). Οι Μπεργκαμάσκι διατηρούσαν τον έλεγχο, δεν ένιωθαν κάποια απειλή από την Φροζινόνε -παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της- και στο 69' ο Γκόμες με σουτ από τα 20 μέτρα έκανε το 2-0 και κλείδωσε το πρώτο τρίποντο της σεζόν για την Αταλάντα, που είχε και δοκάρι στο 84' σε σουτ του Ντραμέ.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα

Κάρπι - Ιντερ 1-2
(81' Ντι Γκαούντιο - 31', 89' πεν. Γιόβετιτς)

Αταλάντα - Φροζινόνε 2-0
(21' Στεντάρντο, 69' Αλεχάντρο Γκόμες)
Απόλυτη με Γιόβετιτς!

Κιέβο - Λάτσιο 4-0
(12' Μετζιορίνι, 30', 68' Παλόσκι, 45' Μπίρσα)

Τζένοα - Βερόνα 2-0
(57' Παβολέτι, 76' Γκακπέ)

Νάπολι - Σαμπντόρια 2-2
(8', 40' Ιγουαΐν - 57' πεν., 59' Εντερ)

Τορίνο - Φιορεντίνα 3-1
(68' Μορέτι, 69' Κουαλιαρέλα, 77' Μπαζέλι - 5' Μάρκος Αλόνσο)

Ουντινέζε - Παλέρμο 0-1
(8' Λούκα Ριγκόνι)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (2 αγωνιστικές)
1. Κιέβο 6
2. Τορίνο 6
3. Ιντερ 6
4. Σασουόλο 6
5. Παλέρμο 6
6. Σαμπντόρια 4
7. Ρόμα 4
8. Αταλάντα 3
9. Τζένοα 3
10. Φιορεντίνα 3
11. Ουντινέζε 3
12. Μίλαν 3
13. Λάτσιο 3
14. Νάπολι 1
15. Βερόνα 1
16. Μπολόνια 0
17. Γιουβέντους 0
18. Εμπολι 0
19. Φροζινόνε 0
20. Κάρπι 0

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (3η)
Εμπολι-Νάπολι
Φιορεντίνα-Τζένοα
Φροζινόνε-Ρόμα
Βερόνα-Τορίνο
Ιντερ-Μίλαν
Γιουβέντους-Κιέβο
Λάτσιο-Ουντινέζε
Παλέρμο-Κάρπι
Σαμπντόρια-Μπολόνια
Σασουόλο-Αταλάντα

 

SERIE A Τελευταία Νέα