Ηρακλής - Πανιώνιος 0-1

Απόστολος Παγώνης
Ηρακλής - Πανιώνιος 0-1

bet365

Άδικο; Ε και; Αυτά έχει το ποδόσφαιρο... Ο Ηρακλής ήταν καλύτερος, είχε πολλές ευκαιρίες όμως το γκολ μετράει! Αυτό το πέτυχε ο Μπακασέτας και ο Πανιώνιος έφυγε νικητής με 0-1 από το Καυτανζόγλειο!

Την ήττα γνώρισε ο Ηρακλής από τον Πανιώνιο στο Καυτανζόγλειο με το γκολ του Μπακασέτα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Οι Θεσσαλονικείς ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, είχαν τις ευκαιρίες, όμως οι Νεοσμυρνιώτες είχαν την τύχη με το μέρος τους. Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι που έπαιξαν με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Αργυρόπουλου, κράτησαν το αποτέλεσμα μέχρι το τέλος χωρίς προβλήματα. Ο Ηρακλής εμφανίστηκε στην επανάληψη με πεσμένο το ηθικό και αυτό το πλήρωσε ακριβά. Σύμφωνα με τον Νίκο Παπαδόπουλο αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να βοηθήσει την ομάδα για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

11αδα... Καλλονής

Ο Νίκος Παπαδόπουλος για την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο παρέταξε την ίδια ομάδα που πήρε το πρώτο διπλό στο πρωτάθλημα κόντρα στην Καλλονή. Σε σχηματισμό 4-2-3-1, ο Έλληνας τεχνικός εμπιστεύτηκε τους Χουάντερσον κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα δεξιά ο Μπουκουβάλας, αριστερά ο Σαραμαντάς, ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Μπαρτολίνι και Στάμου. Αμυντικά χαφ οι Ιντζόγλου και Λάζαρ. Στον άξονα Ρομάνο , στις πτέρυγες οι Τσιλιάνίδης και Κυριακίδης και στην κορυφή της επίθεσης ο Περόνε.
Μια αλλαγή
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης σε σχηματισμό 4-2-3-1 και με μοναδικό νέο πρόσωπο τον Ανσαριφάντ στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε με τους Παπαδόπουλο κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Αργυρόπουλος και αριστερά ο Οικονόμου, ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Χατζηισαϊας και Ρισβάνης. αμυντικά χαφ οι Σιώπης και Κόρμπος. Στις πτέρυγες οι Μπουμάλ και Μασούρας και στον άξονα ο Μπακασέτας.

Ο Ηρακλής μπήκε στο παιχνίδι με ενθουσιασμό και αυτοπεποίθηση μετά την νίκη στην πρεμιέρα επί της Καλλονής, αλλά και της παρουσίας του κόσμου του στο Καυτανζόγλειο. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά και την κυκλοφορία της μπάλας, όμως αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες στην τελική προσπάθεια κι αυτό ήταν το μεγάλο παράπονο του Νίκου Παπαδόπουλου. Από την άλλη πλευρά ο Μαρίνος Ουζουνίδης από το ξεκίνημα του αγώνα ήταν ανήσυχος καθώς έβλεπε πως οι παίκτες του παρουσίασαν στοιχεία ανομοιογένειας, ενώ από τα πρώτα λεπτά προτίμησαν να δώσουν την πρωτοβουλία των κινήσεων στους Θεσσαλονικείς. Επιθετικά οι Νεοσμυρνιώτες επιχειρούσαν με μακρινές μπαλιές να βρουν τον Ανσαριφάντ. Όμως ούτε μια δεν έφτασε στα πόδια του.

Έχασε νωρίς τον Λάζαρ

Ο Νίκος Παπαδόπουλος στο 24' έχασε τον Κοστίν Λάζαρ (κάκωση στην ποδοκνημική από ένα δυνατό μαρκάρισμα του Μπακασέτα, με τον επιθετικό του Πανιωνίου να ζητάει συγνώμη. Ο Πορτουλίδης πήρε την θέση του Ρουμάνο με τον Ηρακλή να χάνει για λίγο την αυτοσυγκέντρωση του. Αυτό έδωσε το δικαίωμα στον Πανιώνιο να κάνει την πρώτη του ευκαιρία με τον Μπακασέτα. Στο 25' ο επιθετικός των Νεοσμυρνιωτών με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Χουάντερσον. Οι φιλοξενούμενοι, προσπάθησαν με τον Μπουμάλ να δημιουργήσουν αρκετά προβλήματα στην αριστερή πλευρά του Ηρακλή, όμως μέχρι εκεί.

Πρωταγωνιστής ο Σαραμαντάς

Ο Ηρακλής μετά το πρώτο μισάωρο του αγώνα πήρε και πάλι τα σκήπτρα του αγώνα φτάνοντας δύο φορές πολύ κοντά στο γκολ. Στο 36' ο Σαραμαντάς έβγαλε τη σέντρα από τ' αριστερά, με τον Τσιλιανίδη να πιάνει από κοντά την κεφαλιά και την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Παπαδόπουλου. Ενώ στο 42' πρωταγωνιστής ήταν ο Σαραμαντά που έφτασε η μπάλα στα πόδια του όμως η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Πανιωνίου.

Ο κεραυνός του Μπακασέτα

Κι ενώ όλοι περίμεναν το σφύριγμα για να οδηγηθούν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια ήρθε το γκολ για τον Πανιώνιο, κόντρα στην εξέλιξη του αγώνα. Στις καθυστερήσεις ο Μπουμάλ ξέφυγε από τους ποδοσφαιριστές του Ηρακλή έκανε την σέντρα με τον Μπακασέτα χωρίς πίεση κατέβασε την μπάλα έπιασε το δυνατό συρτό σουτ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Χουάντερσον για το 0-1, "παγώνοντας" το ζεστό Καυτανζόγλειο.


Στην επανάληψη ο Παπαδόπουλος πέρασε στο παιχνίδι τον Χαντί στην θέση του Ρομάνο με τον Τσιλιανίδη να μετατοπίζεται στον άξονα. Μ' αυτή την κίνηση ο Έλληνας τεχνικός θέλησε να βάλει ένα ακόμα παίκτη πάνω στον Μπουμάλ που έβαλε δύσκολα στην άμυνα του Ηρακλή στο πρώτο ημίχρονο. Ο Πανιώνιος εμφανίστηκε με ψυχολογία και είχε δύο καλές στιγμές με τα σουτ των Σιώπη (49') και Ανσαριφάρντ στο 53ο λεπτό.

Με 10 παίκτες ο Πανιώνιος

Ο Πανιώνιος έμεινε στο 62' με 10 παίκτες καθώς μέσα σε 105 δευτερόλεπτα ο Αργυρόπουλος αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες για φάουλ που έκανε πάνω στους Τσιλιανίδη και Χαντί. Ο Ηρακλής που είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα μετακόμισε στην άμυνα του Πανιωνίου πιέζοντας την εστία του Παπαδόπουλου για το γκολ της ισοφάρισης. Ο τεχνικός των "κυανόλευκων" πολύ γρήγορα έκλεισε τις αλλαγές με τον Μπουλούτ να περνάει στον αγωνιστικό χώρο στην θέση του Ιντζόγλου. Οι γηπεδούχοι άλλαξαν σχηματισμό εφαρμόζοντας το 4-4-2 σε ρόμβο.

Η πρώτη ευκαιρία του Ηρακλή

Η πρώτη ευκαιρία του Ηρακλή στο δεύτερο ημίχρονο χάθηκε στο 80' με τον Μπουλούτ να μην μπορεί αρχικά να πιάσει το σουτ πάνω στην κίνηση. Στη συνέχεια πήρε πάλι κατοχή της μπάλας με τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου να τον σταματάει. Οι γηπεδούχοι είναι γεγονός πως στο δεύτερο ημίχρονο εμφανίστηκαν χωρίς ψυχολογία και νεύρο στο παιχνίδι τους με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την ήττα πετώντας στα σκουπίδια την νίκη στη Μυτιλήνη. Ο Πανιώνιος δεν δυσκολεύτηκε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα του μέχρι και το τέλος του αγώνα παρότι αγωνίστηκε με 10 παίκτες για 28 λεπτά.

MAN OF THE MATCH: Το γκολ που σημείωσε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Τάσος Μπακασέτας έκρινε το ματς, δίνοντας στον Πανιώνιο την πρώτη του νίκη και μάλιστα σε εκτός έδρας αναμέτρηση.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ηρακλής στο γκολ του Πανιωνίου δεν βρήκε τα ψυχικά αποθέματα για να βγει καλύτερος στην επανάληψη. Ακόμα κι όταν οι γηπεδούχοι έπαιξαν με παίκτη περισσότερο το μόνο που κατάφεραν ήταν να έχουν μια μόλις ευκαιρία στο 80 με τον Μπουλούτ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Οι Μπουμάλ και Τσιλιανίδης ήταν οι παίκτες που ξεχώρισαν στην σημερινή αναμέτρηση για Πανιώνιο και Ηρακλή. Πολλές προσπάθειες πήραν οι δύο ποδοσφαιριστές όμως νικητής ήταν ο επιθετικός των φιλοξενούμενων.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Λεωνίδας Αργυρόπουλος μέσα σε 2 λεπτά κατάφερε να δεχθεί δύο κίτρινες κάρτες αφήνοντας τον Πανιώνιο με 10 παίκτες. Μάλιστα η αποβολή του ήρθε με τους φιλοξενούμενους να είναι καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο έχοντας και δύο ευκαιρίες για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους.


ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Εύκολο απόγευμα είχε ο Κιοτζένης από την Ξάνθης από την άποψη ότι με τις αποφάσεις του δεν επηρεάσει την εξέλιξη του αγώνα. Ωστόσο ο Πανιώνιος φωνάζει για την πρώτη κίτρινη κάρτα που δέχθηκε ο Αργυρόπουλος που αποδείχθηκε καθοριστική λόγω της αποβολής του.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Μεγάλο διπλό για τον ιστορικό Πανιώνιο μέσα στο Καυτανζόγλειο κόντρα στον Ηρακλή. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη μπορεί να μην έχει ακόμα ομοιογένεια, όμως έχει παίκτες με εμπειρία Super League και γι' αυτό πήρε την νίκη. Αυτό το στοιχείο δεν το είχε ο Ηρακλής κι αυτό είναι ένα θέμα για τον Νίκο Παπαδόπουλο απέναντι σε ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους. Σήμερα ο μοναδικός νέος παίκτης που αγωνίστηκε βασικός ήταν ο Λάζαρ. Όμως αποχώρησε νωρίς. Οι Θεσσαλονικείς πέταξαν στα σκουπίδια την νίκη στην πρεμιέρα στη Λέσβο και πλέον καλούνται να βρουν τα αίτια αυτής της εμφάνισης στην διακοπή του πρωταθλήματος, προκειμένου να παρουσιάσουν μια διαφορετική εικόνα.

Ηρακλής: (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Μπαρτολίνι, Στάμου, Ιντζόγλου (65' Μπουλούτ), Λάζαρ (24' Πορτουλίδης), Τσιλιανίδης, Κυριακίδης, Ρομάνο (46' Χαντί), Περόνε

Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος Ν., Οικονόμου, Μπουμάλ, Αργυρόπουλος, Χατζηισάϊας, Μασούρας (79' Μητρόπουλος), Κόρμπος, Ανσαριφάντ (57' Καραμάνος), Ρισβάνης, Σιώπης, Μπακασέτας (68' Βλάχος)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα