Σουόνσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1

Γιώργος Καραμάνος
Σουόνσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1

bet365

Με τους Γκομίς, Αγιού ασταμάτητους, η Σουόνσι νίκησε (2-1) με ανατροπή για τρίτη διαδοχική φορά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που ήταν τρομερά κακή.

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τρεις. Αλήθεια θυμάστε απ' έξω, χωρίς ψάξιμο ποια ήταν η τελευταία ομάδα που έκανε το 3x3 κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε επίπεδο Premier League; Αυτή λοιπόν είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της Σουόνσι, το μεγάλο παράσημο της. Μετά τις δύο νίκες πέρσι, υποδέχτηκε τους Κόκκινους Διαβόλους, για να τους κάνει αυτή τη φορά την ανατροπή και να τους πάρει το ματσάκι με 2-1, έχοντας και πάλι για ήρωες τους απίθανους Γκομίς, Αγιού.

Ηταν πολύ κακή η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ και εκείνη του Γκάρι Μονκ άξιζε πέρα για πέρα αυτή την επιτυχία, η οποία την διατηρεί αήττητη στην 4η αγωνιστική. Η πρώτη φετινή αποτυχία λοιπόν της Γιουνάιτεντ ήρθε με πολύ άσχημη απόδοση. Δεν υπήρχαν ιδέες και όταν το πράγμα στράβωσε, επιστρατεύτηκαν οι γιόμες και μόνον αυτές. Αντιθέτως, οι τύποι με τα λευκά δεν πανικοβλήθηκαν ακόμα και όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Εχτισαν σωστά και με υπομονή τις επιθέσεις τους και ανταμείφθηκαν γι' αυτό.

Οι γηπεδούχοι πάντως ήταν καλύτεροι στο Α' μέρος και έχασαν σοβαρές ευκαιρίες. Στο 25' ο Σίγκουρντσον μόνος του από τέλεια θέση πλάσαρε έξω από το δεξί δοκάρι και δύο λεπτά αργότερα ήρθε η μαγική ενέργεια του Γκομίς, που δυστυχώς δεν στέφθηκε με πανηγυρισμό. Ο Γάλλος φορ με κίνηση που θύμισε Φαν Μπάστεν, πέρασε με περιστροφή μέσα από δύο αντιπάλους, προσποιήθηκε στον τρίτο και με το εξωτερικό έστειλε τη μπάλα στη ρίζα του δεξιού δοκαριού. Και σα να μην έφτανε η ατυχία τους, ήρθε και το γκολ του Μάτα με το ξεκίνημα της επανάληψης (48').

Μετά την γλυκιά σέντρα του Σο, υπήρξε αδράνεια όλης της άμυνας της Σουόνσι και ο Μάτα στο πίσω δοκάρι πρόλαβε να πλασάρει εξ επαφής. Ηταν το 50ό γκολ του Ισπανού μεσοεπιθετικού στο Νησί και το 15ο μέσα στο 2015 (κανείς άλλος συμπαίκτης του δεν έχει τόσα μέσα στη χρονιά). Τρία λεπτά αργότερα ακολούθησε η εντυπωσιακή απόκρουση του Φαμπιάνσκι σε παραλίγο αυτογκόλ του Γουίλιαμς και κάπου εκεί τελείωσαν οι καλές στιγμές των φιλοξενούμενων. Αντιθέτως, η Σούονσι ανέβαινε και έφτασε στην ισοφάριση. Ο Αγιού με σκαστή κεφαλιά (61') ολοκλήρωσε ιδανικά την αντεπίθεση της ομάδας του, με την αντίπαλη άμυνα να κοιμάται. Ηταν το τρίτο γκολ του πρωτάρη Γκανέζου στην Premier League.

Στο πεντάλεπτο μέσα θα ερχόταν και η ολική ανατροπή. Ο Αγιού έκανε την υπέροχη ασίστ με το εξωτερικό και ο Γκομίς πλάσαρε εύκολα τον Ρομέρο που το... έπνιξε, επιτρέποντας στον Γάλλο επιθετικό να πανηγυρίσει το 4ο φετινό του (έχει σκοράρει σε όλα τα ματς) και το 9ο στα 10 τελευταία ματς από πέρσι! Στο 88' ο Ρούνεϊ είχε την ευκαιρία του. Ενώ όμως έκανε τόσο ωραία ατομική ενέργεια, καθυστέρησε, για να χάσει τη μπάλα πριν πλασάρει. Στη συνέχεια έπεσε μόνος του, ζητώντας πέναλτι που δεν ήταν. Ο παλιός καλός Ρούνεϊ αυτό θα το είχε καρφώσει, ενώ ο τωρινός έφτασε τα 10 ματς Premier League στη σειρά χωρίς γκολ. Η προηγούμενη φορά που το είχε κάνει, ήταν ως παίκτης της Εβερτον (Αύγουστος-Δεκέμβριος 2003). Και αυτό είναι το χειρότερο σερί του!

Κάπως έτσι η Γιουνάιτεντ γνώρισε την πρώτη ήττα της και σε συνδυασμό με την ισοπαλία της προηγούμενης αγωνιστικής έμεινε στο -5 από την κορυφή, δείχνοντας και πάλι τις πολλές αδυναμίες της σε όλες τις γραμμές. Οσο για τη Σουόνσι, πάτησε τετράδα και δείχνει εντυπωσιακά πράγματα σε αυτό το ξεκίνημα.

Σουόνσι (Γκάρι Μονκ): Φαμπιάνσκι, Γουίλιαμς, Φερνάντες, Νόουτον, Τέιλορ, Κορκ, Σέλβι (89' Μπάρτλεϊ), Ράουθλετζ (55' Κι), Σίγκουρντσον, Αγιού, Γκομίς (81' Εντερ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Λουίς Φαν Χάαλ): Ρομέρο, Σμόλινγκ, Μπλιντ, Σο, Νταρμιάν, Σνάιντερλεν (77' Κάρικ), Σβάινσταϊγκερ, Ερέρα (77' Φελαϊνί), Μάτα (70' Γιανγκ), Ντεπάι, Ρούνεϊ.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα