Ρεάλ Μαδρίτης - Μπέτις 5-0

Γιώργος Καραμάνος
Ρεάλ Μαδρίτης - Μπέτις 5-0

bet365

Από άλλο... φεγγάρι ο Κολομβιανός έβαλε δύο γκολάρες και μαζί με τον Ουαλό που πρόσθεσε άλλα τόσα, καθάρισαν (5-0) τη Μπέτις, χαρίζοντας στον Ράφα την πρώτη μαδριλένικη νίκη του.

Η πρεμιέρα όχι μόνο της Ρεάλ, αλλά και του Ράφα Μπενίτεθ στον πάγκο της, ήταν απογοητευτική. Η ισοπαλία χωρίς γκολ στο Χιχόν με τη Σπόρτινγκ ήταν λογικό να φέρει γκρίνια με το καλημέρα. Ακολούθησε ακόμα μία νεοφώτιστη, η Μπέτις, με την οποία όμως οι Μαδριλένοι βρήκαν τον τρόπο να πατήσουν κάμποσο γκάζι και να κάνουν πολύ καλύτερο παιχνίδι. Ειδικά στο ξεκίνημα των δύο ημιχρόνων ήταν δυνατοί και καθάρισαν γρήγορα και εύκολα. Το τελικό 5-0 ήρθε σβηστά και αναμενόμενα, με το κοινό του «Σαντιάγο Μπερναμπέου» να απολαμβάνει αρκετές όμορφες στιγμές από τα αστέρια της ομάδας του και κυρίως από τον εκπληκτικό Χάμες Ροδρίγκες.

Στην 11άδα βρέθηκε ο Μπενζεμά που επέστρεψε από τραυματισμό και έκανε τη διαφορά ως στήριγμα στην κορυφή. Επίσης καλός ήταν ο Μπέιλ. Ο Χάμες με συστημένη φαλτσαριστή σέντρα για το κεφάλι του Ουαλού, του χάρισε το 1-0 μόλις στα 94 δευτερόλεπτα του αγώνα (το πιο γρήγορο σε όλη την καριέρα του). Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στο 35' ο Αδάν σταμάτησε σε τετ α τετ τον Κριστιάνο, ο οποίος δεν ήταν καλός, έβγαλε νεύρα και σπατάλησε δύο-τρεις καλές φάσεις για να σκοράρει.

Λίγο αργότερα (39') ήρθε η πρώτη μαγεία από τον Χάμες, όταν με ασύλληπτη βολίδα-απ ευθείας φάουλ έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι και μέσα. Η Μπέτις θα μπορούσε να μειώσει (42'), αλλά μετά από ωραίο συνδυασμό, ο Ρουμπέν Κάστρο αντί να πλασάρει, πήγε να περάσει τον Κέιλορ Νάβας που του πήρε τη μπάλα από τα πόδια. Με το ξεκίνημα της επανάληψης όμως τελείωσαν όλα για τους Σεβιγιάνους. Στο 47' και αφού οι γηπεδούχοι έκαναν ό,τι ήθελαν, παίζοντας πασούλες, ο Μπέιλ έστειλε τη σέντρα για την εξ επαφής κεφαλιά του Μπενζεμά.

Και σα να μην έφτανε αυτό, στο 50' ο Χάμες έκανε το καλύτερο του. Μετά από φάση διαρκείας, η μπάλα κατέληξε σε εκείνον που τη σήκωσε στον αέρα και απογειώθηκε για το ψαλιδάκι του. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν αμφισβητούμενο πέναλτι στο 60' (ίσως τραβηγμένη η ανατροπή του Χόρχε Μολίνα από τον Βαράν), μα ο Νάβας απέκρουσε την εκτέλεση του Ρουμπέν Κάστρο. Ακολούθησε ακόμα ένα χαμένο τετ ατετ του μονίμως εκνευρισμένου Ρονάλντο και στο 68΄το απίθανο ψαλιδάκι του Σέρχιο Ράμος στο δεξί δοκάρι.

Η Ρεάλ ωστόσο, είχε ακόμα ένα γκολ και μάλιστα και αυτό εντυπωσιακό. Ο Μπέιλ (89') πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή και με αριστερό κεραυνό από τα 25 μέτρα την έστειλε στη ρίζα του αριστερού δοκαριού και μέσα. Το 5-0 ξεσήκωσε τους οπαδούς της και άλλαξαν την ψηχολογία τους, αλλά και των παικτών, εμ τον Μπενίτεθ να κερδίζει το κανονάκι που χρειαζόταν σε αυτό το ξεκίνημα του. Οσο για τη Μπέτις, ήταν απογοητευτική σε αυτή την επιστροφή της κόντρα σε έναν από τους δύο μεγάλους αντιπάλους της κατηγορίας.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ράφα Μπενίτεθ): Κέιλορ Νάβας. Βαράν. Σέρχιο Ράμος, Ντανίλο, Μαρσέλο, Μόντριτς (75' Κόβατσιτς), Κρόος (65' Καζεμίρο), Χάμες Ροδρίγκες, Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (52' Ισκο)

Μπέτις (Πέπε Μελ): Αδάν, Μπρούνο, Πετσέλα, Πιτσίνι, Μολινέρο (46' Χορχε Μολίνα), Βάργας, Ν'Ντιαγιέ (81' Πετρός), Θεχούδο, Τσάβι Τόρες, Θεμπάγιος (52' Ντιγκάρ), Ρουμπέν Κάστρο.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα