Ξάνθη - ΑΕΚ 0-0

Γιώργος Τσακίρης
Ξάνθη - ΑΕΚ 0-0

bet365

Σε ένα ματς στο οποίο MVP ήταν οι... οπαδοί της ΑΕΚ, Ξάνθη και Ενωση έμειναν στο 0-0 καθώς δεν μπόρεσαν να κάνουν πολλές φάσεις.

Η ΑΕΚ ένιωσε σαν στο σπίτι της στην Ξάνθη, αφού οι οπαδοί της δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα, αλλά στον αγωνιστικό χώρο τα βρήκε δύσκολα... Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα ήθελε να δώσει συνέχεια στη νίκη επί του Πλατανιά στην πρεμιέρα αλλά τελικά αυτή που έδωσε συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα ήταν η Ξάνθη. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ακολούθησε ξανά την σωστή τακτική και μετά το 0-0 στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ, πήρε το ίδιο αποτέλεσμα και από την Ενωση. Λίγες φάσεις το ματς, στο οποίο κυριάρχησαν η δύναμη και τα λάθη...

Ο αγώνας άρχισε μέσα σε εντυπωσιακή ατμόσφαιρα από τους οπαδούς της ΑΕΚ, οι οποίοι στο 6' ανησύχησαν όταν ο Καρυπίδης πήρε την κεφαλιά μετά το φάουλ του Ντιμιτρόφ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Η Ενωση ήξερε ότι απέναντι της είχε μια ομάδα η οποία, όπως έδειξε και στην πρεμιέρα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ξέρει να αμύνεται σωστά και αυτό σήμαινε ότι θα πρέπει να υπάρχει υπομονή στο παιχνίδι. Οι Κιτρινόμαυροι κατάφεραν να ανοίξουν σε κάποιες περιπτώσεις την αντίπαλη άμυνα, κυρίως μέσα από γρήγορους και ωραίους συνδυασμούς των Βάργκας-Γκάλο-Πλατέλλα αλλά πάντα κάτι έλειπε στην τελική πάσα.

Στο 20', για παράδειγμα, ο Βάργκας θα μπορούσε να βγει τετ α τετ αλλά η κάθετη του Αραβίδη ήταν λίγο πιο δυνατή από ό,τι έπρεπε, με συνέπεια να μην προλάβει ο άσος από την Βενεζουέλα. Την ίδια ώρα, η Ξάνθη έψαχνε κυρίως τις αντεπιθέσεις για να γίνει απειλητική και βρήκε μία καλή τέτοια στο 31' αλλά ο Ντιμιτρόφ έχασε την ισορροπία του και δεν κατάφερε να φτάσει στην μπάλα... Ο Τραϊανός Δέλλας ζητούσε από τους παίκτες του να γυρίσουν την μπάλα για να ανοίξουν την αντίπαλη άμυνα και στο τελευταίο 10λεπτο του πρώτου μέρους το έκαναν οι Κιτρινόμαυροι, οι οποίοι όμως δεν μπόρεσαν να βρουν την τελική πάσα ή το σουτ, αφού έφταναν σχετικά εύκολα έξω από την αντίπαλη περιοχή, για να απλοποιήσουν τα πράγματα.

Στην επανάληψη τα δεδομένα δεν άλλαξαν, σε ό,τι αφορά το πώς παιζόταν το ματς. Η ΑΕΚ είχε την κατοχή, προσπάθησε από τα άκρα να βρει την λύση και θα μπορούσε να το έχει κάνει στο 53', όταν ο Γκάλο πάτησε περιοχή και έκανε το γύρισμα από δεξιά, χωρίς όμως να είναι κάποιος συμπαίκτης του εκεί... Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε γρήγορα δύο αλλαγές για την Ξάνθη, η οποία παρέμενε συμπαγής αμυντικά και έψαχνε αντεπιθέσεις, με τον Δέλλα να προχωράει στην πρώτη κίνηση στο 69': Εξω ο Βάργκας, μέσα ο Κρισάντους και ο Νιγηριανός ήταν αυτός που πήγε και στην κορυφή, με τον Αραβίδη να τραβιέται στα άκρα και τον Πλατέλλα να γίνεται 10άρι.

Το πρόβλημα της ΑΕΚ στη δημιουργία φάσεων παρέμενε πάντως αφού η Ξάνθη ακολουθούσε πιστά την τακτική της ενώ σημαντικό πρόβλημα για την Ενωση ήταν και το γεγονός ότι ο Γιόχανσον δεν ήταν σε καλή μέρα και έτσι δεν κυκλοφορούσε η μπάλα όσο σωστά θα έπρεπε. Σε κακή μέρα, αλλά αυτό δεν είναι μεγάλη έκπληξη, ήταν και ο Μπαρμπόσα, ο οποίος στο 79' άφησε την θέση του στον Ανάκογλου, με τους Κιτρινόμαυρους να παραμένουν μπλοκαρισμένοι...

Η ΑΕΚ έπαιζε συνεχώς με την μπάλα κάτω αφού έτσι έχει μάθει αλλά η ευκαιρία να πάρει το ματς ήρθε με σέντρα, στο 84', του Σοϊλέδη αλλά ο Κρισάντους δεν έκανε τόσο δυνατά την κεφαλιά όσο θα έπρεπε και... σφράγισε το 0-0. Στο 89' πάντως, για την... ιστορία, θα μπορούσε να αποβληθεί ο Μπαξεβανίδης για το πολύ σκληρό φάουλ στον Ανάκογλου αλλά την γλίτωσε με κίτρινη.

Man of the match: Οι Σιμόες και Φλίσκας διεκδικούν τον τίτλο καθώς ήταν οι καλύτεροι των ομάδων τους. Αρκετή δουλειά και από τους δύο στο χώρο του κέντρου αλλά στο τέλος κανείς δεν πανηγύρισε με την ισοπαλία.

Αδύναμος κρίκος: Ολοι οι δημιουργικοί παίκτες των δύο ομάδων αφού υπήρξε μεγάλο πρόβλημα στην τελική πάσα για να δημιουργηθεί κάποια καθαρή ευκαιρία.

Στο ύψος του: Ο Τζανετόπουλος. Ηταν απολύτως σοβαρός πίσω, δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα από τον Καπετάνο και προσπαθούσε να βγάλει σωστά την μπάλα μπροστά.

Η γκάφα: Μάλλον την έκανε ο Ντιμιτρόφ στο 31' αφού έχασε την ισορροπία του και... παραπατούσε, μέχρι που έπεσε, ενώ θα μπορούσε να βγει τετ α τετ.

Το στραγάλι: Δεν έκανε το σοβαρό λάθος, που θα επηρέαζε την εξέλιξη του ματς, ο διαιτητής Κύζας ή οι βοηθοί του. Στο 89', βέβαια, έπρεπε να δείξει κόκκινη και όχι κίτρινη στον Μπαξεβανίδη για το φάουλ στον Ανάκογλου αλλά και πάλι δεν θα άλλαζε κάτι.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ πέρασε από μια δύσκολη έδρα χωρίς να απειληθεί αλλά και χωρίς να απειλήσει. Σίγουρα η Ενωση δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένη από το 0-0 αφού άφησε δύο βαθμούς στα Πηγάδια αλλά -επίσης σίγουρα- αυτό το αποτέλεσμα δεν είναι και καταστροφικό. Στην Ενωση, άλλωστε, ξέρουν ότι έχουν ακόμη δουλειά να κάνουν. Οσο για την Ξάνθη, έβγαλε με 0-0 τα ματς κόντρα σε ΠΑΟΚ (εκτός) και ΑΕΚ (εντός), αισιοδοξώντας για τη συνέχεια.

Ξάνθη: Τσενάμο, Μπέρτο, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκη, Ερέα (55' Μπαξεβανίδης), Φλίσκα, Καπετάνος (80' Ράνος), Καρυπίδη, Ντιμιτρόφ (46' Παπαστεριανός).

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος, Σοϊλεδης, Γιοχανσον, Σιμόες, Πλατέλλας, Βάργκας (69' Κρισάντους), Μπαρμπόσα (79' Ανάκογλου), Αραβίδης (87' Μπουονανότε).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΠΗΓΑΔΙΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα