Πανθρακικός - Βέροια 0-2

Νίκος Τσιώκος
Πανθρακικός - Βέροια 0-2

bet365

Ο Αμπντούν άνοιξε... διπλό λογαριασμό για τη Βέροια, καθώς με δικά του γκολ, η «βασίλισσα του Βορρά» πέρασε νικήτρια (0-2) από την Κομοτηνή, κόντρα στον Πανθρακικό!

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι δύο προπονητές. Για τον Πανθρακικό ο Αθανασιάδης ήταν κάτω από τη Βέροια, ο Παπαγεωργίου δεξιά στην άμυνα, ο Χρήστου αριστερά και οι Σερφά, Ποτουρίδης στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Σέτι, Μεχία και μπροστά τους οι Χαβίτο (δεξιά), Χασομέρης (αριστερά), Ροζέριο (άξονα). Στην κορυφή ο Τζάνης.

Για τη Βέροια ο Καντιμοίρης πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, με τον Μαλόν να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Τσουμάνη το αριστερό και τους Ετζενγκέλε, Μαραγκό να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Βεργώνης, Σιόντης και μπροστά τους δεξιά ο Γιουσούφ, αριστερά ο Αμπντούν και στον άξονα ο Μαγέφσκι. Μοναδικός προωθημένος ο Ναζλίδης.

Πρώτη φάση και γκολ η Βέροια

Ο Πανθρακικός μπήκε πιο δυνατά στο ματς και πίεσε ψηλά, όμως η Βέροια στην πρώτη φάση του αγώνα πήρε και το προβάδισμα στο σκορ. Στο 15' ο Ναζλίδης έβγαλε εκπληκτική μπαλιά για τον Αμπντούν, με τον Αλγερινό να πλασάρει ιδανικά τον Αθανασιάδη και να πετυχαίνει το πρώτο του τέρμα στη σεζόν.

Ευκαιρία οι φιλοξενούμενοι, δοκάρι ο Πανθρακικός

Μετά το γκολ αυτό, η «βασίλισσα του Βορρά» πήρε τα... πάνω της και όντας πολύ καλή μεσοεπιθετικά έδειχνε ικανή να κάνει τη ζημιά για να έχει και τη μεγάλη ευκαιρία στο 26'. Ο Μαγέφσκι έδωσε στον Ναζλίδη, που με ωραία ενέργεια μπήκε στην περιοχή από αριστερά κι έκανε το σουτ, το οποίο απέκρουσε ο Αθανασιάδης για να κρατήσει το 0-1.

Πάντως, οι ακρίτες επιχείρησαν να διασπάσουν την άμυνα της αντιπάλου και στο 29' είχαν την καλύτερη στιγμή τους με το δοκάρι του Χαβίτο. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ροζέριο από δεξιά, ο Ισπανός έκανε το ψηλοκρεμαστό πλασέ στην κίνηση, με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο του Καντιμοίρη.

Από εκεί και μέχρι την ανάπαυλα οι φιλοξενούμενοι είχαν τα ηνία και δύο καλές στιγμές για ένα δεύτερο τέρμα. Το σουτ του ιδιαίτερα δραστήριου Ναζλίδη από το ύψος της περιοχής πέρασε δίπλα από τα αντίπαλα δοκάρια στο 33', ενώ ο Αθανασιάδης μπλόκαρε αυτό του Μαγέφσκι από αριστερά μέσα από την περιοχή, μετά από συρτή σέντρα του Αμπντούν, στο 37'.

Βελτιωμένοι οι γηπεδούχοι, δεύτερο ο Αμπντούν

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, με τη Βέροια να έχει το προβάδισμα, και στην επανάληψη ο Πανθρακικός παρουσιάστηκε βελτιωμένος, κάτι στο οποίο βοήθησε η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο των Ίγκορ, Νικόλτση. Ο Ρόκα γύρισε το σύστημα σε 4-4-2 και είδε μία καλύτερη εικόνα.

Η πρώτη καλή στιγμή ήταν στο 53', όταν ο Χαβίτο έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, με τον Νικόλτση να πιάνει το ανάποδο ψαλίδι και την μπάλα να φεύγει δίπλα από την εστία του Καντιμοίρη, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και ο Ίγκορ στο 58'. Ωστόσο, στο 69' ο Παπαγεωργίου έβαλε τέλος στην προσπάθεια της ομάδας του να ισοφαρίσει.

Ο δεξιός μπακ των ακριτών έκανε χέρι στο γύρισμα του Μαγέφσκι από αριστερά και ο Σπάθας σωστά έδειξε την άσπρη βούλα του πέναλτι. Ο Αμπντούν ήταν εύστοχος από τα 11 μέτρα στο 70' και η Βέροια «κλείδωσε» την πρώτη νίκη στη σεζόν.

Το υπόλοιπο του αγώνα, λοιπόν, ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με την κεφαλιά του Ροζέριο που απέκρουσε ο Καντιμοίρης στο 74' και την ενέργεια του Ναζλίδη που θέλησε να τους περάσει όλους πριν πλασάρει στο 85' να είναι οι τελευταίες φάσεις στο ματς.

Man of the match: Δίχως αμφιβολία ο Τζαμέλ Αμπντούν. Ο Αλγερινός άνοιξε... λογαριασμό στη σεζόν, σκόραρε δις και χάρισε την πρώτη νίκη στην ομάδα του στη σεζόν, ενώ βοήθησε αρκετά και στο αμυντικό κομμάτι.

Αδύναμος κρίκος: Άχρωμος επιθετικά ο Πανθρακικός, που δεν είχε τις λύσεις ούτε στο δεύτερο μέρος, όταν πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο οι Ίγκορ, Νικόλτσης, ενώ παρουσίασε και κενά στην άμυνα.

Στο ύψος του: Καλό παιχνίδι από Μαγέφσκι και Ναζλίδη. Ο πρώτος φρόντιζε να τροφοδοτεί τους συμπαίκτες του και κέρδισε το πέναλτι στο 69', ενώ ο δεύτερος... έφτιαξε το πρώτο γκολ στο 15' και έκανε πολλή δουλειά στον αγωνιστικό χώρο βοηθώντας και στη μεσαία γραμμή.

Η γκάφα: Την έκανε ο Παπαγεωργίου στο 69'. Ο δεξιός μπακ του Πανθρακικού είχε απλωμένα τα χέρια του μέσα στην περιοχή, ακούμπησε μπάλα με το αριστερό για να υποδείξει ο Σπάθας την παράβαση.

Το στραγάλι: Σωστή η υπόδειξη του πέναλτι στο 69' από τον Σπάθα, που δεν είχε δύσκολο έργο στην Κομοτηνή. Καλή δουλειά από τον Πειραιώτη ρέφερι και τους βοηθούς του.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Πανθρακικός ήταν κακός στο πρώτο ημίχρονο, με τη Βέροια να πετυχαίνει γκολ μόλις στην πρώτη φάση του αγώνα. Αυτό έδωσε άλλον... αέρα στη «βασίλισσα του Βορρά», που δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, ειδικά στο πρώτο μέρος, με εξαίρεση το δοκάρι του Χαβίτο.

Οι γηπεδούχοι βελτιώθηκαν στην επανάληψη, αλλά το λάθος του Παπαγεωργίου έφερε και το 0-2 για να τελειώσει κάπου εκεί το ματς. Στα αξιοσημείωτα το ντεμπούτο με τη φανέλα του συλλόγου της Ημαθίας των Σιόντη, που αγωνίστηκε βασικός, και Ιμπραΐμ, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο στο 90'.

Συνθέσεις ομάδων

Πανθρακικός (Μανουέλ Ρόκα): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Ποτουρίδης, Χρήστου (83' Παπαχρήστος), Σερφά, Σέτι, Μεχία, Ροζέριο, Χαβίτο, Τζάνης (46' Νικόλτσης), Χασομέρης (46' Ίγκορ).

Βέροια (Γιώργος Γεωργιάδης): Καντιμοίρης, Μαλόν, Τσουμάνης, Ετζενγκέλε, Μαραγκός (72' Νάστος), Βεργώνης, Σιόντης, Αμπντούν, Γιουσούφ (67' Τάτος), Μαγέφσκι (90' Ιμπραΐμ`), Ναζλίδης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα