Στουτγκάρδη - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-4

Gazzetta team
Στουτγκάρδη - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-4

bet365

Η Στουτγκάρδη γνώρισε την συντριβή με 4-1 από την Άιντραχτ και βρίσκεται στον πάτο. Ανατροπή για Κολωνία, εύκολα η Μάιντς, νέα ισοπαλία η Ντάρμσταντ.

Δεν της πάει τίποτα. Η Στουτγκάρδη έπαιξε ξανά επιθετικά, όμως πλήρωσε τα κενά στην άμυνα και την ατυχία της, για να γνωρίσει τη συντριβή εντός έδρας από την Άιντραχτ με 4-1, ήττα που την άφησε στον πάτο της βαθμολογίας.

Το ματς ήταν ανοιχτό από το ξεκίνημα, με τον Στεντέρα (2’) να απειλεί πρώτος και το 0-1 να έρχεται νωρίς. Στο 11’ ο Οτσίπκα έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Χλούσεκ στην προσπάθειά του να προλάβει τον Σεφέροβιτς, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Οι γηπεδούχοι πίεσαν στη συνέχεια, έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Γκέντνερ στο 25’, απείλησαν με το Γκίντσεκ στο 27’ και τελικά έφτασαν στην ισοφάριση στο 30’, όταν μετά από εξαιρετική ατομική προσπάθεια και γύρισμα του Ντιέ στην περιοχή ο Ντιντάβι από κοντά με προβολή (και με υποψία οφσάιντ) έκανε το 1-1! Στο 34’ ο Χάρνικ έχασε απίθανη ευκαιρία, όταν από το… μισό μέτρο έστειλε την μπάλα άουτ και κόντρα στη ροή του ματς η Άιντραχτ πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ στο 42’, όταν με δύο πάσες στην αντεπίθεση άνοιξε την άμυνα των Σουηβών, με τον Καστένιος να σκοράρει από κοντά για το 1-2.

Ο ρυθμός δεν ήταν εξίσου καλός στην επανάληψη, με τους παίκτες του Τσόρνιγκερ να μην μπορούν να απειλήσουν με αξιώσεις και τα πάντα να τελειώνουν στο 67’, όταν ο διαιτητής Ντάνκερτ είδε πέναλτι σε ανατροπή του Καστένιος από τον Τιτόν, σε μία φάση που μάλλον δεν υπήρχε τίποτα. Ο Πολωνός τερματοφύλακας αποβλήθηκε, ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος πήρε τη θέση του, όμως δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στο πέναλτι του Σεφέροβιτς, που έκανε το 1-3. Στο 74’ το γκολ του Άιγκνερ για την Άιντραχτ ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ, ενώ το σκορ πήρε διαστάσεις θριάμβου για τους Αετούς στο 87’, όταν ο Καστένιος μπήκε στην περιοχή, αποφάσισε να τελειώσει μόνος του τη φάση και έκανε το τελικό 1-4, δίνοντας την πρώτη νίκη στη σεζόν στην ομάδα του.

Με ανατροπή η Κολωνία
Η Κολωνία παραμένει αήττητη. Οι τράγοι ήταν κακοί στο πρώτο ημίχρονο, βελτιώθηκαν στο δεύτερο και έφτασαν στη νίκη με 2-1 επί του Αμβούργου, με τους φιλοξενούμενους να έχουν δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ καλύτεροι στο πρώτο 45λεπτο, από το οποίο έλειψε η κλασική ευκαιρία. Οι παίκτες του Λαμπαντία έπαιξαν πολύ οργανωμένα, ήταν πιο επιθετικοί, όμως υστέρησαν στην τελική προσπάθεια. Ο Άντλερ τραυματίστηκε στον ώμο στο 40’ και έδωσε τη θέση του στον Χίρτσελ, που έκανε το ντεμπούτο του στην κατηγορία και το 0-0 έμεινε μέχρι το ημίχρονο.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, το γκολ που άξιζαν οι Δεινόσαυροι ήρθε. Στο 47’ ο Σίπλοκ έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Χόλτμπι με ψύχραιμο πλασέ στην κίνηση έκανε το 0-1! Το γκολ ξύπνησε τους παίκτες του Στέγκερ, που αμέσως ανέβασαν ταχύτητα. Το ματς άνοιξε, ο Χορν έβγαλε εντυπωσιακά με τα ακροδάχτυλα την προσπάθεια του Ιλίτσεβιτς (62’), ενώ στο 63’ το δοκάρι σταμάτησε τον Μοντέστ. Η είσοδος του Χόζινερ έκανε τη διαφορά στην επίθεση της Κολωνίας, με τον Αυστριακό να απειλεί στο 74’ και να σκοράρει στο 76’.

Ο Έκτος έκανε τη σέντρα από αριστερά, η άμυνα των φιλοξενούμενων κοιμήθηκε και ο Χόζινερ ολομόναχος έκανε από κοντά το 1-1. Στο 79’ ο διαιτητής Αϊτεκίν είδε πέναλτι σε πτώση του Μοντέστ από… χάδι του Σπάχιτς και απέβαλε τον Βόσνιο σε μία φάση που δεν υπήρχε απολύτως τίποτα. Ο παθών ανέλαβε την εκτέλεση και δεν αστόχησε για το 2-1! Οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν και στο 90’ έχασαν τεράστια με τον Κλέμπερ, που είδε την μπάλα να περνάει λίγο άουτ, για να μείνει το 2-1 μέχρι το τέλος.

Εύκολα η Μάιντς
Πρώτη νίκη εντός έδρας για την Μάιντς, που ήρθε με φόρα μετά το διπλό επί της Γκλάντμπαχ και επιβλήθηκε πολύ εύκολα με 3-0 του Αννόβερου, που αν θέλει να παραμείνει στην κατηγορία θα πρέπει να βελτιωθεί πάρα πολύ στη συνέχεια. Οι φιλοξενούμενοι παραδόξως ξεκίνησαν καλύτερα και απείλησαν πρώτοι με τον Κλάους (4’). Εκείνοι, όμως, που έφτασαν γρήγορα στο γκολ ήταν οι γηπεδούχοι. Στο 15’ μετά από ασίστ του Χάιρο ο Μούτο έκανε το 1-0. Στο 18’ ο επιθετικός της Μάιντς έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ, όμως νικήθηκε από τον Τσίλερ, πριν τα καταφέρει στο 29’. Μετά από κόρνερ και κεφαλιά του Μπελ, ο Μούτο έκανε από κοντά και το 2-0.

Η άμυνα των φιλοξενούμενων είχε τα χάλια της, με το σκορ να μην αλλάζει μέχρι το ημίχρονο. Με τη σέντρα τα πάντα τελείωσαν, όταν στο 47’ Μάλι έκανε το 3-0 και αν δεν ήταν ο Τσίλερ, θα είχε σκοράρει και πάλι στο 50’. Οι παίκτες του Σμιντ οπισθοχώρησαν και επιτέλους οι φιλοξενούμενοι αποφάσισαν να παίξουν καλύτερα, όμως ήταν ήδη πολύ αργά. Πριμπ (58’) και Μπένσοπ (62’) έχασαν καλές ευκαιρίες, ενώ στο 75’ ο Σανέ είδε την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι. Στο τέλος οι παίκτες του Φρόντσεκ ανοίχτηκαν πολύ και μετά το 80’ όλες οι ευκαιρίες ήταν για την Μάιντς, που είχε δοκάρια με τον Κλέμενς (84’) και Μάλι (90’), όμως το 3-0 παρέμεινε.

Η Ινγκολσταντ πετάει, η Αουγκσμπουργκ...
Το 0-4 από την Ντόρτμουντ πριν μια εβδομάδα ήταν βαρύ αλλά δεν επηρέασε την νεοφώτιστη Ινγκολσταντ καθώς έδειξε χαρακτήρα και επικράτησε εκτός έδρας (0-1) της Αουγκσμπουργκ, που παραπαίει στο ξεκίνημα της σεζόν, στο... μίνι βαυαρικό ντέρμπι! Το ματς ήταν μοιρασμένο στην αρχή, με τους γηπεδούχους να παίρνουν στη συνέχεια την κατοχή της μπάλας, με το ποσοστό τους να φτάνει ακόμη και στο 70%. Κατοχή χωρίς ουσία, όμως, για την Αουγκσμπουργκ καθώς οι φιλοξενούμενοι ήταν άψογοι τακτικά και δεν άφηναν καθόλου κενούς χώρους. Αντιθέτως, η Ινγκολσταντ ήταν αυτή που πλησίασε στο γκολ στο πρώτο μέρος και συγκεκριμένα στο 30', όταν ο Σούτνερ με εκτέλεση φάουλ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι!

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι έψαξαν το γρήγορο γκολ και θα μπορούσαν να το πετύχουν στο 53' αλλά ο Βέρνερ από πολύ κοντά... κατάφερε να αστοχήσει. Η «τιμωρία» για αυτό ήρθε δέκα λεπτά αργότερα, στο 63', όταν ο Λέκι με σουτ από τα 20 μέτρα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χιτς για το 0-1! Από εκείνο το σημείο και ως το τέλος η Αουγκσμπουργκ πίεσε για την ισοφάριση αλλά οι Βέρνερ και Μάταβς δεν εκμεταλλεύτηκαν καμία από τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν, με την Ινγκολσταντ να πανηγυρίζει την δεύτερη της νίκη!

Δεν «Χ»άνει η Ντάρμσταντ
Νίκη δεν έχει πάρει ακόμη αλλά δεν έχει και ήττα... Η Ντάρμσταντ υποδέχθηκε την Χόφενχαϊμ και έμεινε στο 0-0, σε ένα ματς που δεν είχε πολλές φάσεις. Για την ακρίβεια είχε ελάχιστες, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν περισσότερο για να κάνουν κάτι καλό επιθετικά και τους γηπεδούχους να αμύνονται οργανωμένα, δείχνοντας ότι δεν θα τους χαλούσε ο βαθμός. Και αφού δεν θα τους χαλούσε, τον πήρε κιόλας καθώς το 0-0 έμεινε ως το τέλος, χάρη στην επέμβαση του Καλντιρόλα πάνω στη γραμμή -στις καθυστερήσεις- στην καλύτερη φάση της Χόφενχαϊμ με τον Κουράνι...

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

Παρασκευή (28/08)

Βόλφσμπουργκ-Σάλκε 3-0
(17' Ντοστ, 59' πεν. Ροντρίγκες, 61' Κλόζε)

Σάββατο (29/08)

Στουτγκάρδη-Άιντραχτ 1-4
(30' Ντιντάβι - 11' Χλούσεκ αυτ., 42', 87' Καστένιος, 69' πεν. Σεφέροβιτς)

Άουγκσμπουργκ-Ίνγκολσταντ 0-1
(63' Λέκι)

Κολωνία-Αμβούργο 2-1
(76' Χόζινερ, 81' πεν. Μοντέστ - 47' Χόλτμπι)

Μάιντς-Αννόβερο 3-0
(15', 29'Μούτο, 47' Μάλι)

Ντάρμσταντ-Χόφενχαϊμ 0-0

Μπάγερν-Λεβερκούζεν (19:30)

Κυριακή (30/08)

Ντόρτμουντ-Χέρτα (16:30)
Βέρντερ-Γκλάντμπαχ (18:30)

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα