Πρωτάθλημα ή στο καλό και να μας γράφετε!

Πρωτάθλημα ή στο καλό και να μας γράφετε!

Νίκος Αθανασίου
Πρωτάθλημα ή στο καλό και να μας γράφετε!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την τεράστια ξεφτίλα του αποκλεισμού από την Καμπάλα, τα αποδυτήρια που θέλουν «κακό μπάτσο» και την τελευταία ευκαιρία του Γιάννη Αναστασίου και των παικτών του.

Η ανοχή, που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και θα έπρεπε να την εκτιμήσουν όλοι μέσα στον Παναθηναϊκό, τελείωσε. Την... τελείωσε μέσα σε ένα βράδυ ο Αναστασίου και τα τυπάκια που φορούσαν την φανέλα με το τριφύλλι στο μέρος της καρδιάς. Ναι, σίγουρα, κάποιοι στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων αλλά αυτή την στιγμή κανένα νόημα δεν έχει να ξεχωρίσεις κάποιον. Μόνο τον Ζέκα που έπαιζε τραυματίας και είχε τα... άντερα να βγει στο γήπεδο μετά το τέλος του ματς, να πάει στο πέταλο που «έβραζε» και δικαίως και να μπει δακρυσμένος στα αποδυτήρια. Όλοι μαζί αποκλείστηκαν από ομάδα Β' Εθνικής, όλοι μαζί έγραψαν το όνομά τους στην μεγαλύτερη ξεφτίλα στην ευρωπαϊκή ιστορία του συλλόγου. Πάμε σε μερικές σκέψεις και δεδομένα γιατί άλλος τρόπος να μπουν σε μια σειρά τα πράγματα, αυτή την στιγμή, δεν υπάρχει...

*Τα ψέματα τελείωσαν. Το πρωτάθλημα δεν είναι στόχος. Είναι αυτοσκοπός. Είναι ο μοναδικός μεγάλος στόχος που έμεινε και ο μόνος δρόμος για να εξιλεωθούν για την ντροπή αυτή είναι η κατάκτηση του τίτλου. Οι δικαιολογίες τελείωσαν. Για τους πάντες. Ο καθένας να κάνει σωστά την δουλειά του. Ο προπονητής και οι παίκτες να φέρνουν τις νίκες και η διοίκηση να προστατέψει την ομάδα από το βρωμερό παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τα «μας κλέψανε», «μας κυνηγάνε» και τα λοιπά τελείωσαν. Ας βρει τρόπο ο Αλαφούζος και οι υπόλοιποι, ώστε ο Παναθηναϊκός να έχει αντιμετώπιση ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ. Αλλιώς θα είναι συνυπεύθυνοι σε ακόμη μια αποτυχία.

*Δεν γίνεται μετά από μια τέτοια ξεφτίλα να μην υπάρχει ΕΝΑΣ να ζητήσει μια δημόσια συγγνώμη από τον κόσμο. Ούτε ο πρόεδρος, ούτε ο προπονητής, ούτε οι παίκτες, κανένας. Δεν θα άλλαζε κάτι, ο αποκλεισμός ήρθε κι αυτό δεν αλλάζει αλλά μια συγγνώμη δείχνει συναίσθηση της κατάστασης. Τουλάχιστον βγήκαν και πήγαν στο πέταλο ο Αλαφούζος, ο Φύσσας, ο Βόκολος και ο Ζέκα και θα έβγαινε και ο Λαγός, αν δεν τον κρατούσαν στα αποδυτήρια. Δεν φτάνει η συγγνώμη, βέβαια. Ούτε και τα λόγια φτάνουν. Μόνο οι πράξεις μετρούν από εδώ και πέρα.

*Επίσης δεν γίνεται να μην ζητά συγγνώμη ή να μην αναλαμβάνει την ευθύνη ο προπονητής μετά από μια τεράστια και άνευ προηγουμένου αποτυχία. Ποιος ασχολείται με την ποδοσφαιρική ανάλυση μετά την ξεφτίλα με την Καμπάλα;

*Θα πρέπει να σφίξουν τα λουριά στο ποδοσφαιρικό τμήμα και ειδικά εντός των αποδυτηρίων. Προφανώς και για την αποτυχία δεν ευθύνονται τα παρακάτω παραδείγματα αλλά αποτελούν πολύ άσχημα σημάδια, σημάδια που δείχνουν μια ανεξήγητη χαλαρότητα:

*Δεν γίνεται να έχεις αποκλειστεί από την Μπριζ και πέντε μέρες μετά να μου βγάζεις φωτογραφίες με ποτάκια στην παραλία. Δεν παίζει ρόλο στην απόδοση του καθενός, το να πιει ένα ποτήρι κρασί ή να πάει στο ρεπό για ένα μπάνιο, αλλά είναι ξεκάθαρα δείγμα λανθασμένης νοοτροπίας.

*Δεν γίνεται να παίρνεις ρεπό και αντί να κοιτάς να ξεκουραστείς και ενώ έχει προηγηθεί ο αποκλεισμός από την Μπριζ, να πηγαίνεις στην Σάμο και να το... διαφημίζεις με γελάκια και ποτάκια.

*Δεν γίνεται να πηγαίνει ο Παναθηναϊκός να παίξει στο Αγρίνιο έναν «τελικό» στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος μετά την ισοπαλία στην Καμπάλα, και να έχεις τον Γιαννακόπουλο να βγάζει σέλφι με τον Εσιέν! Εικόνα εκτός τόπου και χρόνου...

*Δεν γίνεται να έχεις αποκλειστεί από την Καμπάλα και την επομένη να πηγαίνεις για καφεδάκι και να είσαι με το χαμόγελο στα χείλη λες και δεν έγινε τίποτα.

*Γενικά μετά την αποχώρηση του Νίκου Νταμπίζα τα αποδυτήρια έχουν... λασκάρει. Βόκολος και Φύσσας δεν έχουν παίξει μέχρι σήμερα τον ρόλο του «κακού μπάτσου», τον οποίο δεδομένα δεν «έχει» ο Αναστασίου αν και είναι δική του ευθύνη. Πρέπει να βρεθούν άμεσα λύσεις για να σφίξουν τα λουριά, ο Φύσσας το πρωί βγήκε μπροστά και έκανε αυτό που έπρεπε. Έβαλε χοντρό χέρι στους ποδοσφαιριστές και θα μπορούσε να καλύψει αυτό το κενό στην συνέχεια αν και δεν είναι δική του ευθύνη. Ήδη έχει κάνει την αρχή με το πρόστιμο στον Τριανταφυλλόπουλο για ένα βραδυνό του παραστράτημα.

*Πάμε και στο καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι. Δεν γίνεται να τρως τόσο αστεία γκολ. Είναι ανεπίτρεπτο μετά από τρία χρόνια, ο Γιάννης Αναστασίου να μην έχει βρει λύσεις στα νεκρά αμυντικά διαστήματα, στα «κολλήματα» δευτερολέπτων που στοιχίζουν τόσο ακριβά. Σούπερ το ολλανδικό μοντέλο, καλή η φουλ επίθεση αλλά με τόσο αστεία αμυντική λειτουργία κάθε τρεις και λίγο, δεν πας πουθενά. Σε 5 επίσημα ματς, ο Παναθηναϊκός έχει δεχθεί 7 γκολ!

*Δεν γίνεται κάποια Καμπάλα σε δύο φάσεις να σου κάνει δύο γκολ και εσύ, ως Παναθηναϊκός, να χρειάζεσαι καμιά εικοσαριά τελικές για να βάλεις δύο. Το «τριφύλλι» έχει τεράστιο πρόβλημα στο τελείωμα των φάσεων, καθώς παίρνει γκολ μοναχά από τον Μπεργκ και τον Καρέλη.

*Δεν γίνεται να φοράς την φανέλα του Παναθηναϊκού και από την στιγμή που δέχεσαι το δεύτερο γκολ από κάποια Καμπάλα να... νιαουρίζεις για ένα τέταρτο, να μην μπορείς να αλλάξεις δεύτερη πάσα μέχρι να έρθει από τύχη το 2-2.

*Ο κόσμος έχει κάθε δίκιο να αντιδρά και να βράζει για τον πιο ντροπιαστικό αποκλεισμό που θα μπορούσε να τύχει στον Παναθηναϊκό. Τα τελευταία τρία χρόνια μετά από κάθε δύσκολη κατάσταση είχε χειροκρότημα και στήριξη. Αυτό, προφανώς, και δεν έγινε σεβαστό, δεν αντιλήφθηκε κανείς την σημασία και την αξία του μέσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Τώρα πρέπει να ζήσουν και την άλλη όψη. Αυτής της τεράστιας πίεσης. Όπως έστρωσαν ας κοιμηθούν.

*Η απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου είναι να συνεχίσει με τον Αναστασίου στον πάγκο και βασίζεται στην ποδοσφαιρική λογική του πλάνου που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2013. Από την άλλη, όμως, υπάρχει μεγάλο κομμάτι του κόσμου που θέλει το «κεφάλι» του Έλληνα προπονητή, ο οποίος θα συνεχίζει με τεράστια πίεση. Τα αποτελέσματα θα είναι εκείνα που θα καθορίσουν το μέλλον του στον πάγκο του Παναθηναϊκού.

*Προσωπική άποψη: Από την στιγμή που υπάρχει εμπιστοσύνη στον προπονητή και έχεις ένα αρκετά θετικό δείγμα διετίας τον κρατάς παρά το μεγάλο στραπάτσο. Με ένα και μοναδικό κριτήριο παραμονής. Αν πάρει το πρωτάθλημα, σε αντίθετη περίπτωση τον ευχαριστείς για την προσφορά του και πας παρακάτω...

*Ο Παναθηναϊκός έβαλε στα ταμεία του 600.000 ευρώ από την φετινή του ευρωπαϊκή τραγωδία. Αρκετό μεγάλο κομμάτι του ποσού θα πάει στο πρόστιμο που έρχεται από την ΟΥΕΦΑ. Οπότε μηδέν εις το πηλίκον.
Τα εκατομμύρια... πέταξαν και πλέον ο Γιάννης Αλαφούζος καλείται να βάλει από την τσέπη του ένα ποσό κοντά στα 6-7 εκατομμύρια για να κλείσει την τρύπα. Δεδομένα η χρονιά θα βγει με μεγάλη πίεση στις πληρωμές και λογικές καθυστερήσεις. Ας πρόσεχαν...

*Η νίκη την Κυριακή με την Καλλονή είναι το μοναδικό αποτέλεσμα. Σε αντίθετη περίπτωση, ο Θεός να βάλει το χέρι του...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα