Το προφίλ της Σπάρτα Πράγας

Το προφίλ της Σπάρτα Πράγας

bet365

Την πλέον ιστορική και πετυχημένη ομάδα της Τσεχίας καλείται να αντιμετωπίσει μεταξύ άλλων ο Αστέρας Τρίπολης στη φάση των ομίλων του Europa League.

Η Σπάρτα Πράγας του Ζντένεκ Σκάζνι τερμάτισε στην δεύτερη θέση στην περυσινή σεζόν υπολειπόμενη πέντε βαθμούς σε σχέση με την πρωταθλήτρια Βικτόρια Πλζεν.

Η Σπάρτα Πράγας φημίζεται για την συμπαγή άμυνα της αλλά και την αποτελεσματικότητα της στη «Ζενεράλι Αρίνα» (12-1-2 στην περυσινή σεζόν).

Μετά την συμπλήρωση πέντε αγωνιστικών στο πρωτάθλημα Τσεχίας παραμένει αήττητη (4-1-0) στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο πρώην παίκτης της Skoda Ξάνθης, Νταβίντ Λάφατα αποτελεί το «βαρύ πυροβολικό» της «Iron Sparta» συνεπικουρούμενος από τον μέσο Μπόρεκ Ντότσκαλ. Στην Σπάρτα επέστρεψε και ο Πετρ Γίρατσεκ.

ΙΔΡΥΣΗ: 1893

SITE: http://www.sparta.cz/

ΕΔΡΑ: Ζενεράλι Αρίνα (19.416)

ΤΙΤΛΟΙ: 33 Πρωταθλήματα, 14 Κύπελλα, 2 Σούπερ Καπ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο πρώην τεχνικός των ΟΦΗ και Παναθηναϊκού, Ζντένεκ Σκάζνι ανέλαβε τον περασμένο Απρίλιο την Σπάρτα Πράγας με στόχο να εκτοπίσει την Πλζεν. Δεν κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα, αλλά βελτίωσε την εικόνα της ομάδας λαμβάνοντας ψήφο εμπιστοσύνης.

ΡΟΣΤΕΡ

Τερματοφύλακες: Στεχ, Μίλερ, Μπίτσικ

Αμυντικοί: Μπράμπετς, Κόβατς, Σταϊνχόφερ, Χόλεκ, Νιαμοϊνέσου, Χιμπς

Μέσοι: Μπρέζνανικ, Βάχα, Ματεγιόφσκι, Ντότσκαλ, Μάρετσεκ, Φρίντεκ, Κονάτε, Λιτσίνγκι, Χουσμπάουερ, Κρέιτσι, Γίρατσεκ

Επιθετικοί: Φατάι, Παϊσάο, Λάφατα, Γιούλις

ΑΣΤΕΡΙ: Ο 29χρονος διεθνής μέσος Πετρ Γίρατσεκ μπορεί να επέστρεψε στην Σπάρτα Πράγας έπειτα από μία τριετία σε Βόλφσμπουργκ και Αμβούργο, ωστόσο εκείνος που κλέβει την παράσταση είναι ο αρχηγός και πρώην παίκτης της Skoda Ξάνθης, Νταβίντ Λάφατα. Ο 33χρονος φορ σε 75 εμφανίσεις με τους δευτεραθλητές Τσεχίας έχει πετύχει 47 γκολ, ενώ στη Γιάμπλονετς το κοντέρ έγραψε 78 τέρματα σε 130 συμμετοχές.

ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ ΕΔΩ: Ξεκίνησε από τον Γ΄ Προκριματικό Γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι Τσέχοι απέσπασαν ισοπαλία 2-2 στη Ρωσία, όμως ηττήθηκαν με 3-2 στην έδρα τους. Συνέχισαν στα πλέι-οφ του Europa League, όπου υπερκέρασαν το εμπόδιο της Τουν. Στην Πράγα επικράτησαν με 3-1, ενώ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 3-3 στην Ελβετία.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα