Πόσο διαφορετικός ήταν ο Ιούνιος…

Πόσο διαφορετικός ήταν ο Ιούνιος…

Πόσο διαφορετικός ήταν ο Ιούνιος…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου μέσω της πρόκρισης του ΠΑΟΚ βάζει στην θέση τους όσους βιάστηκαν να απαξιώσουν και να κρίνουν το φετινό πλάνο της ομάδας.

Είναι ένα ακόμη μάθημα για τους βιαστικούς του ποδοσφαίρου! Ένα ακόμη γεγονός που εκθέτει επιπόλαιους- Έλληνες-ποδοσφαιρανθρώπους, αλλά κυρίως τους διάφορους κριτές-αναλυτές!

Μήνα Ιούνιο προς Ιούλιο, στον ΠΑΟΚ (και όσους τον σχολιάζουν) υπήρχε κλίμα… μνημόσυνου (από την περσινή αποτυχία) και μία απαξίωση της προσπάθειας που έκανε η ΠΑΕ, με τον Άρνεσεν τον Τούντορ, με τις μεταγραφές που (δεν) γίνονταν και όλης της δουλειάς γενικότερα…

Το ίδιο διάστημα, ο Παναθηναϊκός και οι άνθρωποί του αποθεώνονταν, επειδή… τελείωσαν νωρίς τις μεταγραφές: «Εκείνοι είχαν πλάνο, ενώ στον ΠΑΟΚ… δούλευαν με κάρβουνο και έτσι η διαφορά φαίνονταν γι’ άλλη μία φορά». Αυτό ήταν το κλίμα!

Πώς τα έφερε έτσι η μπάλα…

Ο ΠΑΟΚ του Τούντορ που στηρίχθηκε μεταξύ άλλων σε Κίτσιου-Κωνσταντινίδη-Πέλκα-Κάτσε-Σαββίδη, ο ΠΑΟΚ που χτίζεται, που άλλαξε ρόστερ και βάζει βάσεις για μία νέα ομάδα, ο απαξιωμένος από όλη την Ελλάδα ΠΑΟΚ πέτυχε τον πρώτο στόχο του και είναι εκ νέου στους ομίλους του Europa League, ενώ ο «έτοιμος» Παναθηναϊκός, αποκλείστηκε και από την Γκαμπάλα και κοντεύει να σκορπίσει…

Το θέμα δεν αφορά τα γεγονότα, αλλά τις κρίσεις των βιαστικών-επιπόλαιων. Όλων όσων αποθέωναν την ετοιμότητα των πράσινων και αποδοκίμαζαν τα μικρά-προσεκτικά βήματα του ΠΑΟΚ. Αυτών δηλαδή που ήταν υπεραισιόδοξοι για τον Παναθηναϊκό του Εσιέν και εκείνων που απογοητεύονταν για τον ΠΑΟΚ του Πέλκα!

Μετά και την χθεσινή πρόκριση, ας μετρήσουμε τι πέτυχε μέχρι τώρα ο ΠΑΟΚ σε αυτό το πρώτο δίμηνο της σεζόν:

1) Είναι στους ομίλους μετρώντας τρεις προκρίσεις κατά την διάρκεια προετοιμασίας, με 17 μέρες ξεκούρασης των παικτών του.

2) Έβαλε βάσεις για μία νέα ποδοσφαιρική φιλοσοφία

3) Αναδεικνύει ως πρωταγωνιστές νεαρούς παίκτες των ακαδημιών του

4) «Έφτιαξε» τον κόσμο του που γεμίζει το γήπεδο

5) Εξασφάλισε 5-6 εκατομμύρια από τους ομίλους του Europa League.

Αυτά τα λίγα μέχρι τώρα…

Για το αύριο… να είμαστε προσεκτικοί για να μην πάθουμε ότι ακριβώς και εκείνοι που αποθέωναν το βιαστικό πλάνο του Παναθηναϊκού. Γιατί τον Ιούλιο όλη η Ελλάδα εκθείαζε τον μεταγραφικό σχεδιασμό των πρασίνων και τώρα (οι ίδιοι) αναφέρονται στα μεγάλη λάθη! Πώς γίνεται αυτό το πράγμα;

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν χτίζεται, έχει αδυναμίες, έχει νεανικό ρόστερ (εκτιμούμε και θα το λέμε κάθε μέρα, ότι είναι πιο νεανικό απ’ ότι πρέπει για μεγάλη ομάδα υψηλής πίεσης) θα έχει πολλά και σημαντικά σκαμπανεβάσματα και ΔΕΝ μπορεί να βάλει τους πιο υψηλούς στόχους.

Κατά τα άλλα αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Τούντορ για ότι έφτιαξε μέχρι τώρα, ένα μπράβο στους νεαρούς κυρίως Έλληνες παίκτες του ΠΑΟΚ που σήκωσαν το βάρος της καταρρακωμένης ομάδας τους και καλή… διασκέδαση στον κόσμο της ομάδας που πιστεύουμε ότι θα δει μεγάλα ματς.

Γιατί να μην κληρωθεί ο ΠΑΟΚ με Ντόρτμουντ, Μονακό, Παρτιζάν; Ή ακόμη με Μπιλμπάο, Φενέρμπαχτσε και… Ρόζενμποργκ; Ας είναι τέλος πάντων… Μαρσέιγ, Λοκομοτίβ Μόσχας και Γκαμπάλα, που είναι και η τελευταία ομάδα στην βαθμολογία όλων όσων θα παίξουν στους ομίλους.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.