Αναστασίου: «Πρέπει να βρούμε δύναμη»

Αναστασίου: «Πρέπει να βρούμε δύναμη»

Νίκος Αθανασίου
Αναστασίου: «Πρέπει να βρούμε δύναμη»

bet365

Να βρεθεί δύναμη για την συνέχεια στις υποχρεώσεις εντός συνόρων, ζήτησε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Γιάννης Αναστασίου.

Ο έμπειρος προπονητής μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου ανέφερε: «Είχα πει πως δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι σε ευρωπαϊκά ματς, δυστυχώς επιβεβαιώθηκα. Ξεκινήσαμε αρκετά καλά το παιχνίδι, χάσαμε ευκαιρίες, είχαμε δοκάρι όπως κι εκεί και στην πρώτη επίθεση δεχτήκαμε γκολ. ουσιαστικά στο ημίχρονο δεν ταίριαζε το 1-1 με βάση εικόνα αγώνα, και τρέξαμε και προσπαθήσαμε, δημιουργήσαμε φάσεις, αλλά μας έλειψε εύκολο γκολ και πάλι

Στο δεύτερο μέρος είπαμε να μπούμε με σύνεση και μυαλό και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες. Αντ αυτού δεχτήκαμε πάλι σε ανύποπτη φάση ένα χαζό γκολ και τα λάθη τιμωρούνται στην Ευρώπη. Αντιδράσαμε, ισοφαρίσαμε αλλά η πίεση στο τέλος έφερε αυτό. Δεν έχω παράπονο απ' την προσπάθεια, δούλεψαν, προσπάθησαν, αλλά χάνουμε πολλές ευκαιρίες και δεν σημειώνουμε εύκολο γκολ.

Είναι δύσκολη στιγμή για όλους μας, για το κλαμπ, θέλαμε να παίξουμε Ευρώπη, δεν μας αρέσει αλλά πρέπει να συμβιβαστούμε. Πρέπει να βρούμε τη δύναμη εν όψει Κυριακής και τις επόμενες μέρες να δουλέψουμε πιο πολύ και να διορθώσουμε αδυναμίες και λάθη. Κάνουμε πολλά καλά πράγματα αλλά έχουμε και πολλά άσχημα».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΣΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ Η ΟΜΑΔΑ: Απ τη στιγμή που δημιουργείς φάσεις και δεν σημειώνεις γκολ έχει άσχημο αποτέλεσμα. Ξέρω ότι σίγουρα σαν ομάδα μερικές φορές όταν υπάρχει πίεση ιδιαίτερα στο ματς δεν έχουμε ηρεμία, καθαρό μυαλό και προσωπικότητα να διαχειριστούμε την κατάσταση. Και μετά το 2-2 δημιουργήσαμε φάσεις αλλά όταν δεν βάζεις γκολ και δέχεσαι τέτοια γκολ θα τιμωρηθείς τουλάχιστον σε αυτό το επίπεδο.

ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Αν δείτε την ενέργεια του πρώτου μέρους και τρεξίματα ήταν απίστευτα. Θέλαμε να διαχειριστούμε σωστά το παιχνίδι στο 2ο ημίχρονο και να το κερδίσουμε. Το ελέγχαμε το ματς και δεν είχαμε ιδιαίτερο θέμα, απλά πρέπει να τελειώνουμε τις φάσεις καλύτερα. Είχαν τρία σουτ εκείνοι και δύο γκολ. θα πρέπει να έχουμε καλύτερη αμυντική συμπεριφορά και παράλληλα να είμαστε πιο αδίστακτοι μέσα στην περιοχή. Πρέπει να είμαστε πιο σκληροί με τους εαυτούς μας.

ΠΩΣ ΣΥΝΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΠΑΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ; Είναι δύσκολη η κατάσταση, αλλά έχεις παιχνίδι την Κυριακή, ακολουθούν παιχνίδια πολλά. πρέπει να κάνουμε focus εκεί, οι νίκες θα απαλύνουν κάποια πράγματα αλλά ένας αποκλεισμός στην Ευρώπη είναι δύσκολος. Δυστυχώς τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Δεν τα καταφέραμε, πρέπει να βρούμε τη δύναμη και κουράγιο εν όψει Κυριακής και επόμενων αγώνων να είμαστε αυτοί που πρέπει. Εχουμε καλή ομάδα και δυνατότητες, να κοιτάξουμε να έρθουν νίκες και να έρθει η ηρεμία

ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΑΛΛΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΟ ΜΑΤΣ; Δεν νομίζω. Σαν παιχνίδι κυριαρχήσαμε, είχαμε 64% κατοχή, 19 τελικές. Δεν μπορούμε να πουμε ότι δεν είχαμε προσέγγιση τακτική. Μετά από μια ήττα φταίνε πολλά. έχουμε μια τάση να τρώμε γκολ στην πρώτη επίθεση. Με Μπριζ, με Ουντινέζε, με Καμπάλα. Και τα τρία στη λεωφόρο. Λείπει η συγκέντρωση. Δεν θέλω να βρω δικαιολογίες, είναι καθαρά θέμα συγκέντρωσης, δουλειάς και προσήλωσης. Οι αντίπαλοι δεν θα μας συγχωρέσουν τα λάθη, το έχουμε πει, το λέμε το ξανά λέμε θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να γίνουμε καλύτεροι.

ΓΙΑ ΚΟΣΜΟ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ: Στήριξαν την ομάδα και στηρίζουν από πρώτη μέρα. Καταλαβαίνω στεναχώρια κι εμείς είμαστε έτσι. Αυτό που μπορούμε να τους υποσχεθούμε είναι να δουλεύουμε και να κερδίζουμε τα παιχνίδια και παράλληλα να κάνουμε όσο πιο πολλές νίκες γίνεται για κάποια χαρά να τους δώσουμε. Ξέρουμε ότι η ευρωπαϊκή πορεία είναι σημαντική για όλους, δυστυχώς είναι άσχημες αυτές οι στιγμές αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο και αυτό που είπα θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε,. Δεν έχουμε κάτι άλλο να κάνουμε.

ΠΩΣ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΧΡΟΝΙΑ; Το σημαντικό είναι να μείνουμε ενωμένοι, να συνεχίσουμε τη δουλειά με πίστη σε αυτό που έχουμε θέσει σαν στόχο. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, δουλειά γιατί τα πολλά λόγια πρέπει να περιοριστούν απ' όλους μας, δουλειά για να γίνουμε καλύτεροι.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΑΘΟΥΣ; Εσείς είδατε ότι δεν είχε πάθος η ομάδα; πάντα μετά από τέτοιο αποκλεισμό υπάρχει απογοήτευση. Τα παιδιά προσπάθησαν μέχρι το 94 κυνήγησαν το γκολ με όλες τους τις δυνάμεις

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα