Φενέρμπαχτσε - Ατρόμητος 3-0 (vid)

Φενέρμπαχτσε - Ατρόμητος 3-0 (vid)

Νίκος Τσιώκος
Φενέρμπαχτσε - Ατρόμητος 3-0 (vid)

bet365

Ο Ατρόμητος βρέθηκε από το 7' να κυνηγάει το σκορ στην Κωνσταντινούπολη και δεν κατάφερε να κάνει το... θαύμα, καθώς η Φενέρ επικράτησε 3-0 έχοντας ευκαιρίες και για περισσότερα.

Βασικός ο Φαν Πέρσι

Στο παιχνίδι του Περιστερίου ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι ήταν ανέτοιμος και αγωνίστηκε ως αλλαγή για να κάνει τη... ζημιά στο 89'. Αυτή τη φορά ήταν βασικός παίρνοντας θέση δίπλα στον Φερναντάο στην κορυφή της επίθεσης, αφού ο Μούσα Σο πουλήθηκε στην Αλ Αχλί έναντι 17 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Ντεμιρέλ ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Οζμπαϊρακλί δεξιά στην άμυνα, ο Τσάνερ αριστερά και οι Κτζάερ, Μπα στα στόπερ. Στα χαφ οι Τοπάλ, Σόουζα, δεξιά τους ο Ντιέγκο και αριστερά ο Νάνι. Επιθετικό δίδυμο οι Φαν Πέρσι, Φερναντάο στο 4-4-2 του Βίτορ Περέιρα.

Ίδια ενδεκάδα

Στον αντίποδα ο Μιχάλης Γρηγορίου δεν έκανε κάποια αλλαγή, σε σύγκριση με το πρώτο ματς. Ο Γκορμπούνοφ πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, με τον Κιβρακίδη να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Μπιτόλο το αριστερό και τους Φυτανίδη, Λαζαρίδη να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Γοδόι, Πίτου Γκαρσία, Ουσέρο και στις πτέρυγες της επίθεσης δεξιά ο Ούμπιντες και αριστερά ο Μαρσελίνιο. Στην κορυφή της επίθεσης ο Ναπολεόνι.

Το δυσκόλεψε από νωρίς

Η Φενέρ μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στην πρώτη φάση του αγώνα στο 7' πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Ο Οζμπαϊρακλί έβγαλε τη συρτή σέντρα από δεξιά, ο Γκορμπούνοφ έκανε κακή έξοδο και ο Φερναντάο με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να βάλει σε θέση οδηγού την ομάδα του και να κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο του Ατρομήτου.

Ανέβηκε ο Ατρόμητος

Από εκεί και μετά, οι Περιστεριώτες ανέβηκαν και είχαν ένα καλό 10λεπτο-15λεπτο για να σημειώσουν και την πρώτη αξιόλογη στιγμή τους στο 13'. Ο Μαρσελίνιο έκανε ωραία ενέργεια και το σουτ από το ύψος της περιοχής, με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ.

Ευκαιρίες και δοκάρι για Φενέρ

Πάντως, οι Τούρκοι πήραν ξανά... μπροστά μετά το 20' και είχαν κάποιες ευκαιρίες για να πετύχουν και δεύτερο τέρμα. Στο 23' ο Φερναντάο δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή από κοντά, μετά από σέντρα του Τσάνερ από αριστερά, ενώ ο Φυτανίδης ήταν αυτός που έκοψε το Φαν Πέρσι στο 26', τη στιγμή που ο Ολλανδός είχε περάσει τους πάντες και μπήκε στην περιοχή.

Η εξ' επαφής κεφαλιά του Μπα στο ίδιο λεπτό δε βρήκε δίχτυα, με το σουτ του Φαν Πέρσι έξω από την περιοχή να μην ανησυχεί τον Γκορμπούνοφ στο 33'. Ο Φυτανίδης πρόλαβε τον Φερναντάο στο 39' στη σέντρα του Οζμπαϊρακλί από δεξιά, ενώ στο 44' ο Γκορμπούνοφ απέκρουσε το σουτ του Νάνι από αριστερά.

Οι γηπεδούχοι έκλεισαν το πρώτο μέρος με το δοκάρι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων αυτού. Ο Τσάνερ έκανε το δυνατό σουτ αρκετά έξω από την περιοχή, με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο του Γκορμπούνοφ και να φεύγει άουτ.

Το... τελείωσε ο Γκορμπούνοφ

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, με τη Φενέρ να έχει το προβάδισμα και να βάζει ουσιαστικά τέλος στην υπόθεση πρόκριση. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ήταν και πάλι καλύτεροι, με την υπόθεση πρόκριση να τελειώνει στο 59' διά ποδιών Γκορμπούνοφ.

Ο Τσάνερ έβγαλε τη συρτή σέντρα και ο Λευκορώσος έπεσε για να μπλοκάρει την μπάλα, όμως αυτή κόντραρε στα πόδια του και κατέληξε στα δίχτυα, παρά την προσπάθειά του να την προλάβει πριν περάσει τη γραμμή, τη στιγμή που στη φάση ήταν οι Νάνι και Φερναντάο.

Δοκάρι ο Νάνι, 3-0 με Φερναντάο

Οι παίκτες του Περέιρα δε σταμάτησαν, όμως, εκεί και είχαν δοκάρι στο 75', όταν ο Νάνι γύρισε ωραία το σώμα του κι έκανε το σουτ, που σταμάτησε στο οριζόντιο του Γκορμπούνοφ. Τελικά, έφτασαν στο τρίτο τέρμα τρία λεπτά αργότερα.

Ο Σεν έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Φερναντάο με κοντινή κεφαλιά έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα για να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα. Από εκεί και μέχρι το τελευταίο σφύριγμα ο ρυθμός έπεσε, ο Ατρόμητος βγήκε μπροστά, αλλά δεν απείλησε, ενώ ο η τελευταία φάση ήταν στο 83', όταν ο Γκορμπούνοφ απέκρουσε το σουτ του Τσάνερ από αριστερά.

Τώρα το πρωτάθλημα

Έτσι, ο Ατρόμητος ηττήθηκε με 3-0 στο Σουκρού Σαράτσογλου έμεινε εκτός των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, όπου θα δώσει το παρών η Φενέρ, και πλέον στρέφει την προσοχή του στις εγχώριες υποχρεώσεις, ώστε να πετύχει τον στόχο που έχει θέσει από την αρχή της σεζόν.

Man of the match: Δίχως αμφιβολία ο Φερναντάο, ο οποίος ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις και πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ της Φενέρ.

Αδύναμος κρίκος: Όσο καλή εμφάνιση έκανε στο Περιστέρι, τόσο κακή πραγματοποίησε στην Πόλη. Ο Γκορμπούνοφ ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής για τον Ατρόμητο έχοντας κακή έξοδο στο πρώτο γκολ της Φενέρ και βάζοντας μόνος του το δεύτερο.

Στο ύψος του: Καλό παιχνίδι από τους Νάνι, Φαν Πέρσι, καθώς και από τον Οζμπαϊρακλί, που ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου για τον Ατρόμητο από αριστερά και ήταν αυτός που δημιούργησε το πρώτο γκολ της Φενέρ.

Η γκάφα: Έκανε δύο ο Γκορμπούνοφ και πλήρωσε αυτά τα λάθη με δύο γκολ, που τελείωσαν την υπόθεση πρόκριση.

Το στραγάλι: Καλή η διαιτησία του Μπέμπεκ, που δεν είχε δύσκολο έργο. Σωστή η υπόδειξη κίτρινης κάρτας στον Φερναντάο για θέατρο στο 76', καθώς δεν υπάρχει ανατροπή από τον Γκορμπούνοφ, παρά το ότι έπεσε με τα πόδια στον φορ της Φενέρ.

Το ταμείο του Gazzetta: Ήττα με... κάτω τα χέρια για τον Ατρόμητο με 3-0 από τη Φενέρ στην Πόλη. Μέτρια εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, κακή στο δεύτερο και μοιραία ήρθε η ήττα και ο αποκλεισμός από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ χάνοντας ευκαιρία να βρεθεί εκεί για πρώτη φορά στην ιστορία του. Ο Γκορμπούνοφ ήταν σε κακή μέρα και με δύο δικά του λάθη έδωσε την πρόκριση στη Φενέρ με συνολικό σκορ 4-0.

Συνθέσεις ομάδων

Φενέρμπαχτσε (Βίτορ Περέιρα): Ντεμιρέλ, Κτζάερ, Οζμπαϊρακλί, Μπα, Μεχμέτ Τοπάλ (77' Σεν), Σόουζα, Ντιέγκο (67' Μεϊρέλες), Τσάνερ, Φερναντάο, Φαν Πέρσι (67' Ποτούκ), Νάνι.

Ατρόμητος (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Μπιτόλο (82' Κούρος), Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Γοδόι (62' Μπάλλας), Πίτου Γκαρσία (63' Λε Ταλέκ), Ούμπιντες, Μαρσελίνιο, Ναπολεόνι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα