Παναθηναϊκός-Καμπάλα 2-2 (vid)

Παναθηναϊκός-Καμπάλα 2-2 (vid)

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός-Καμπάλα 2-2 (vid)

bet365

Σε μια από τις πιο «μαύρες» νύχτες της Λεωφόρου, η Καμπάλα εκμεταλλευόμενη την τραγική άμυνα του Παναθηναϊκού πήρε το 2-2 και την πρόκριση για τους ομίλους του Europa League.

Έτσι έπαιξε

Ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, με τον Γιάννη Αναστασίου να διατηρεί κατά τα 10/11 το σύνολο που ξεκίνησε με το δεξί στο πρωτάθλημα απέναντι στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Η μοναδική αλλαγή του Έλληνα τεχνικού ήταν ο Σάντσεθ αντί του Λαγού, με τον Κουτρουμπή να παίρνει θέση στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Ο Στιλ υπερασπίστηκε την εστία του «τριφυλλιού». Δεξί μπακ ο Μπούρμπος, αριστερό ο Νάνο και ο Σάντσεθ με τον Ταυλαρίδη στο κέντρο της άμυνας. Κουτρουμπής «εξάρι», με τους Ζέκα και Πράνιτς εσωτερικούς. Ο Νίνης σε επιτελικό ρόλο και στην κορυφή του 4-4-2 σε ρόμβο, ο Μπεργκ με τον Καρέλη.

Τάσεις αυτοκτονίας

Μετά το τέλος της αναμέτρησης και το 0-0 στο Μπακού απέναντι στην Καμπάλα, γράφαμε το αυτονόητο. Ο Παναθηναϊκός θα έμενε εκτός από αυτή την ομάδα, μόνο αν το... προσπαθούσε δύο και τρεις φορές μαζί στην Λεωφόρο. Κι, όμως, το προσπάθησε. Με την έναρξη του παιχνιδιού. Από εκεί που θα μπορούσε να προηγηθεί στο 3' με το δοκάρι του Νίνη, κατάφερε να κοιμηθεί σε ένα κόρνερ και να δώσει στον Ντοντό την ευκαιρία να βάλει μπροστά τους Αζέρους στο σκορ και να μετατρέψει την ρεβάνς σε θρίλερ. Ο Βραζιλιάνος πηδάει μόνος του στο πρώτο δοκάρι και τιμωρεί την βλακεία της άμυνας του «τριφυλλιού» που περίμενε να γίνει η απομάκρυνση από... μόνη της.

Όπως ήταν λογικό η συνέχεια του παιχνιδιού εξελίχθηκε σε έναν επιθετικό μονόλογο του Παναθηναϊκού. Η άμυνα της Καμπάλα μόλις ένιωθε την παραμικρή πίεση, έκανε το λάθος, έχανε εύκολα την μπάλα έξω από την περιοχή, όμως το άγχος και ο εκνευρισμός είχαν κάνει τα πόδια των παικτών του Γιάννη Αναστασίου να ζυγίζουν τόνους το καθένα.

Για καλή του τύχη, όμως, ο Παναθηναϊκός έχει έναν ποδοσφαιριστή που αποδεδειγμένα όταν καίει η μπάλα, μπορεί να σβήσει την φωτιά. Στο 36' μετά από σέντρα του Καρέλη από αριστερά, «εκτέλεσε» τον Μπεζοτόσνι, «κάρφωσε» την μπάλα στο πλεκτό και έκανε την... μισή δουλειά για την ομάδα του. Το ζήτημα για το «τριφύλλι» ήταν να έβρισκε ένα γκολ πριν το ημίχρονο, καθώς θα έπρεπε να ανέβει ολόκληρο... βουνό στην επανάληψη. Μάλιστα, λίγο έλειψε να βρει σκορ πρόκρισης στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους. Η κεφαλιά του Βέρντιντουμπ, όμως, κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι και όχι στα δίχτυα.

Νύχτα ντροπής

Ο Παναθηναϊκός αντί να μπει μέσα στο δεύτερο μέρος και να... πατήσει τους Αζέρους, κατάφερε από νωρίς να βάλει δύσκολα, πολύ δύσκολα στον εαυτό του. Στο 60' ο Ντοντό πήρε το δώρο της άμυνας, νίκησε ξανά τον Στιλ και έβαλε την Καμπάλα με το ένα πόδι στους ομίλους. Η αντίδραση του Παναθηναϊκού ήρθε με την είσοδο του Μλάντεν Πέτριτς και την μετατόπιση του Ζέκα στο δεξί άκρο της άμυνας.

Στο 78΄ η τύχη ευνόησε τον Παναθηναϊκό, το 2-2 ήρθε με την κόντρα στο πόδι του Ταυλαρίδη από το φάουλ του Νάνο και τα υπόλοιπα λεπτά ήταν μια μεγάλη πολιορκία.

Οι «πράσινοι» είχαν φάσεις αλλά ο πορτιέρο της Καμπάλα ήταν σε ετοιμότητα. Ο Μπεργκ έχασε την ευκαιρία, το 2-2 έμεινε μέχρι τέλους, ο Παναθηναϊκός... αυτοκτόνησε και τα λαϊκά δικαστήρια μόλις είχαν ξεκινήσει...

MAN OF THE MATCH: Ντοντό. Ο Βραζιλιάνος θα μνημονεύται σαν... Θεός στην ιστορία της Καμπάλα. Τιμώρησε την αστεία άμυνα του Παναθηναϊκού, πέτυχε δύο γκολ σε δύο καλές φάσεις(100% ευστοχία) και οδήγησε την ομάδα του σε μια ιστορική πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Κάρλος Ζέκα. Έδωσε και την ψυχή του απόψε, έπαιζε στο τέλος τραυματίας και ήταν ο μόνος που είχε τα... άντερα να βγει στον κόσμο που περίμενε και να ακούσει τα παράπονα του. Ο Πορτογάλος πρέπει να αποτελεί παράδειγμα για τους πάντες στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Οι αμυντικές αντιδράσεις στα γκολ που δέχθηκε ο Παναθηναϊκός. Τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο, ο Ντοντό είναι τελείως μόνος του και σκοράρει. Σε αυτό το επίπεδο είναι απαράδεκτο, ανεπίτρεπτο να δέχεσαι τόσο φτηνά γκολ.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Σέρχιο Σάντσεθ ήρθε για να βάλει ποιότητα στην άμυνα του Παναθηναϊκού, όμως, απόψε φέρει απόλυτη ευθύνη για το δεύτερο γκολ της Καμπάλα. Χάνει τον Ντοντό στην πλάτη του, σε μια φάση που δεν... μύριζε κίνδυνο. Τραγική τοποθέτηση από τον Ισπανό στόπερ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Σλοβάκος ρέφερι δεν έκανε το μεγάλο λάθος, ούτε και οι επόπτες του. Παρόλα αυτά επέτρεψε στους Αζέρους να κάνουν την μία καθυστέρηση πίσω από την άλλη. Δεν «κιτρίνισε» ποτέ τον πορτιέρο της φιλοξενούμενων παρά το γεγονός ότι έκανε συνέχεια χάσιμο χρόνου.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός... κατάφερε να αποκλειστεί από την χαμηλού επιπέδου Καμπάλα, να μείνει εκτός Ευρώπης από τον Αύγουστο και συγχρόνως να υποστεί μια τεράστια οικονομική καταστροφή, καθώς δεν θα βάλει ούτε... δραχμή στα ταμεία του από τις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ.

Oι συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Στιλ, Νάνο, Μπούρμπος (77' Λαγός), Σάντσεθ, Ταυλαρίδης, Κουτρουμπής, Ζέκα, Πράνιτς (67' Κλωναρίδης), Νίνης, Μπεργκ, Καρέλης (67' Πέτριτς)

Καμπάλα: Μπεζοτόσνι, Στάνκοβιτς, Βέρνινταμπ, Ρικαρντίνιο, Ντασντεμίροφ, Σαντίγκοφ, Ζεκ (85' Ζαμάλοφ), Γκάι, Ζένιοφ, Ντοντό, Αντόνοφ

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα