Καλύτερα όχι πολύ εύκολη!

Καλύτερα όχι πολύ εύκολη!

Καλύτερα όχι πολύ εύκολη!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος βλέπει μέσα από το blog του στο Gazzetta την σημερινή κλήρωση μέσα από μία διαφορετική σκοπιά.

Κακά τα ψέματα, το πρώτο που κοιτάς σε μία κλήρωση Τσάμπιονς Λιγκ, αν θέλεις να διασφαλίσεις τη συνέχεια μίας ευρωπαϊκής παρουσίας και μετά το Δεκέμβριο, είναι ο αντίπαλος σου από το 4ο γκρουπ δυναμικότητας. Ώστε να έχεις τις πιθανότητες με το μέρος σου για να τον περάσεις και να διασφαλίσεις την τρίτη θέση και το Γιουρόπα Λιγκ από το Φλεβάρη.

Μόνο που πολλές φορές τα παιχνίδια σου με τον θεωρητικά πιο εύκολο αντίπαλο είναι κι αυτά που μπορεί και να κρίνουν την πορεία της προσπάθειάς σου και για την πρόκριση στους 16. Για παράδειγμα πέρσι ο Ολυμπιακός την πάτησε στη Σουηδία, χάνοντας από τη Μάλμε. Με εκείνη την ήττα οι ελπίδες του ψαλιδίστηκαν, αφού τη Μάλμε την κέρδισαν και στα τέσσερα παιχνίδια τους, δηλαδή μέσα-έξω, τόσο η Ατλέτικο, όσο κι η Γιουβέντους…

Γενικά ο Ολυμπιακός στα χρόνια του στο Τσάμπιονς Λιγκ, έχει πάθει μεγάλες ζημιές από τις λεγόμενες εύκολες ομάδες. Η Μάλμε δεν ήταν παρά η κατάληξη, μέχρι στιγμής, μίας μεγάλης αλυσίδας, που είχε πριν τις Χέρενβεν, Μόλντε, Μακάμπι Χάϊφα, Ρόζενμποργκ. Να θυμίσω ότι από τις δύο πρώτες ο Ολυμπιακός είχε χάσει εκτός έδρας κι από τις δύο τελευταίες είχε τερματίσει πίσω τους, 4ος. Για να μην πάμε στον αποκλεισμό από την Ανόρθωση.

Υπό αυτή την έννοια, για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω αν τον Ολυμπιακό τον συνέφερε να κληρωθεί σήμερα με κάποια από τις λεγόμενες πιο εύκολες ομάδες του 4ου γκρουπ, όπως π.χ. η Αστάνα, η Μακάμπι, η Μπάτε, η κι η Μάλμε ακόμη. Γιατί το παρελθόν μας δείχνει ότι τις «έχει» τις γκέλες με τέτοιου τύπου ομάδες. Λόγου χάρη με τις ομάδες από το Ισραήλ ο Ολυμπιακός έχει πάντα προβλήματα! Και όταν πάει στη Βόρεια Ευρώπη ποτέ δεν τα καταφέρνει.

Μήπως δηλαδή για τον Ολυμπιακό θα ήταν πιο βολικό να έπαιζε με καμία Ντινάμο Ζάγκρεμπ-να βλέπαμε και τον Μασάντο (και το Σίλντενφελντ)! Η, με τη βελγική Γκεντ. Γιατί ο Ολυμπιακός αλλιώς θα τις αντιμετωπίσει σε σχέση π.χ. με καμία Αστάνα.

Κατά τα άλλα, ας παρατηρήσουμε ότι από τις 16 ομάδες του 1ου και του 2ου γκρουπ δυναμικότητας, στη γενική βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ οι 15 είναι πάνω από τον Ολυμπιακό και μόνο η PSV είναι (λίγο) πιο κάτω, οπότε είναι ξεκάθαρος κι ο δείκτης δυσκολίας. Με τον Ολυμπιακό βέβαια να έχει την πολύ τιμητική 20η θέση επί των 32 συνολικά ομάδων που πέρασαν στους ομίλους.

Αν το δούμε μαθηματικά, πάντως, κι επειδή ο Ολυμπιακός δεν έχει κληρωθεί ποτέ σε Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Ζενίτ, PSV και Σίτι, κάποια από αυτές μπορεί να του κάτσει!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.