«Δεν είμαστε τρομοκράτες, είμαστε απλά οπαδοί»!

Δημήτρης Ρούσσος
«Δεν είμαστε τρομοκράτες, είμαστε απλά οπαδοί»!

bet365

Την εχθρική συμπεριφορά της αστυνομίας κατεγγέλουν οι οπαδοί της Γκλάντμπαχ, οργανώνοντας μποϊκοτάζ στο τοπικό ντέρμπι με την Κολωνία για τη Μπουντεσλίγκα.

Στις 19 Σεπτεμβρίου η Κολωνία υποδέχεται τη Γκλάντμπαχ, στο τοπικό ντέρμπι του Ρήνου με μεγάλη ιστορική σημασία για τις δυο ομάδες και τους οπαδούς τους. Εντούτοις η συμπεριφορά της αστυνομίας απέναντι τους ωθεί τους οπαδούς των «πουλαριών» να μην επισκεφτούν το «Rhein - Energie Stadion», καθώς καταγγέλουν την αυταρχική συμπεριφορά της αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, η αστυνομία ζητάει να δοθούν όλα τα εισιτήρια των φιλοξενούμενων οπαδών (3.300) ονομαστικά, καθώς και απ' τον κάθε αγοραστή να καταθέσει στις Αρχές το ονοματεπώνυμο, τη διεύθυνση και την ημερομηνία γέννησης του. Τα εισιτήρια δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κάποιον άλλον, ενώ οι αστυνομικοί θα μπορούν μέσα στο γήπεδο να ζητήσουν αποδεικτικά στοιχεία απ' τους οπαδούς αν κριθεί απαραίτητο.

Τα μέτρα αυτά κρίθηκαν σκόπιμα μετά τα επεισόδια του περασμένου Φεβρουαρίου, όταν, στην έδρα της Γκλάντμπαχ αυτή τη φορά, οι φιλοξενούμενοι της Κολωνίας έφυγαν από τις θέσεις τους, βρέθηκαν στον αγωνιστικό χώρο και συγκρούστηκαν σε εκτεταμένα επεισόδια με τους άνδρες της ασφαλείας του γηπέδου, καθώς και με δυνάμεις της αστυνομίας.

Μετά από τα πρωτόγνωρα για τη διοργάνωση της Μπουντεσλίγκα περιστατικά, οι διοικήσεις των δυο ομάδων συνυπέγραψαν ένα «μνημόνιο» ασφάλειας για τους μεταξύ τους αγώνες, κάτι που οι οπαδοί των «πουλαριών» δεν είδαν με καλό «μάτι», αφού υποστηρίζουν πως στα περιστατικά του «Μπορούσια Παρκ» δεν αντέδρασαν και δεν προκάλεσαν σε καμία περίπτωση τις ταραχές που ακολούθησαν.

«Μας αντιμετωπίζουν ως τρομοκράτες και αυτό δεν μπορούμε να το ανεχτούμε. Δεν δεχόμαστε να θεωρούν εξαρχής πως είμαστε ύποπτοι να διαπράξουμε κάποιο αδίκημα, μας προσβάλλει σαν ανθρώπους που θέλουν απλά να απολαύσουν το χόμπι τους. Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να παρέχει τα προσωπικά του στοιχεία στην αστυνομία, πολλώ δε μάλλον όταν απλά θέλουμε να παρακολουθήσουμε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα», αναφέρει ο Κριστόφ, μέλος του «Boykott - Gruppe», της ομάδας που πρότεινε το μποϊκοτάζ του αγώνα, στο γερμανικό «Vice».

» Δεν είναι μόνο ο αυστηρότατος έλεγχος, αλλά και η πολύ υψηλή τιμή τους (σ.σ 42 ευρώ), καθώς και πως δεν μας δίνουν ολόκληρη την κερκίδα, όπως συνηθίζεται, αλλά μόνο 3.300 εισιτήρια. Είναι σαν να μας κοροϊδεύουν και κάλουμε τους οπαδούς της Γκλάντμπαχ να μη συμμετέχουν σε αυτή την ανοησία!

» Απέναντι μας δεν βρίσκεται μόνο η αστυνομία, αλλά και η ομάδα μας, η Γκλάντμπαχ. Η διοίκηση του συλλόγου πρότεινε τα ονομαστικά εισιτήρια, θεωρώντας εξαρχής πως δεν είμαστε άξιοι εμπιστοσύνης. Εμείς θα βρούμε έναν χώρο να πάμε να δούμε το ματς και όποιος θέλει μπορεί να έρθει μαζί μας, δεν πιέζουμε κανέναν. Δεν ανεχόμαστε όμως να μας αντιμετωπίζουν έτσι».

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα