Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς… Σαλπιγγίδη;

Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς… Σαλπιγγίδη;

Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς… Σαλπιγγίδη;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το τέλος του Δημήτρη Σαλπιγγίδη και τον ντόρο που προκλήθηκε γύρω από την αποχώρησή του.

Έτσι δεν το έγραφε ο ποιητής; Ή κάπως έτσι: «Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους; Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις».

Και ο Σαλπιγγίδης ήταν μία καλή λύση στον ΠΑΟΚ. Μια χαρά φορτώνονταν κατά καιρούς κάθε στραβό και ανάποδο. Σε μία ομάδα και έναν περίγυρο που με μανία πάντα αναζητάει…. αυτόν που φταίει, ο Σαλπιγγίδης αποτελούσε τα τελευταία χρόνια, ιδανική περίπτωση «φταίχτη». Τώρα ή πρέπει να κατασκευαστεί νέος… Σαλπιγγίδης, ή θα «αρρωστήσει» κομμάτι αυτού του οργανισμού, που δεν θα μπορεί να βρει… άλλον βάρβαρο.

Αυτή όμως είναι η μία διάσταση της συγκεκριμένης υπόθεσης Σαλπιγγίδη. Για να είμαστε ειλικρινείς (μια και το ζούμε καλά αυτό το θέμα) όσοι ψάχνουν «βαρβάρους» δεν είναι οι πολλοί. Απλά «μιλάνε» πολύ.

Οι πολλοί που κυρίως παρακολουθούν και είναι σχετικά ψύχραιμοι, αντιμετώπιζαν πάντα τον Σαλπιγγίδη ανάλογα με την απόδοσή του. Όπως πάνω-κάτω συμβαίνει δηλαδή και με όλους τους παίκτες. Απέδιδε ο Σαλπιγγίδης; Στηρίζονταν, επιδοκιμάζονταν, αντιμετωπίζονταν με θετική διάθεση. Ήταν ντεφορμέ ο Σαλπιγγίδης και απογοήτευε μέσα στο γήπεδο; Εκεί, ίσως λίγο πιο αυστηρά από τους άλλους, να επικρίνονταν ή και να αποδοκιμάζονταν. Αυτό ήταν (κυρίως) το σκηνικό τα τελευταία χρόνια, όπου δυστυχώς ο έμπειρος ποδοσφαιριστής δεν κατάφερνε να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ. Δυστυχώς έχει χάσει τα ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά που τον ανέδειξαν ως έναν από τους καλύτερους Έλληνες επιθετικούς της περασμένης δεκαετίας και σε συνδυασμό με τις αποδοκιμασίες των λίγων, ήρθε και… κατέρρευσε ποδοσφαιρικά.

Αν λοιπόν ξεπεράσουμε την προϊστορία, αν δούμε εντελώς ψυχρά το ποδόσφαιρο και τον ΠΑΟΚ, δεν βρίσκουμε λόγο να χαρεί ή να λυπηθεί κανείς επειδή από χθες ο Σαλπιγγίδης δεν ανήκει στον Δικέφαλο του Βορρά. Επαναλαμβάνω: Αν το δούμε ρεαλιστικά και ποδοσφαιρικά. Για το... τι του άξιζε, τι δεν του άξιζε, τι έπρεπε και τι δεν έπρεπε, ο καθένας έχει μία άλλη άποψη. Ποδοσφαιρικά όμως, ο Σαλπιγγίδης είχε τελειώσει από τον ΠΑΟΚ και έτσι δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος για απογοητεύσεις, ή για πανηγυρισμούς. (Γιατί δυστυχώς υπάρχουν και εκείνοι που νομίζουν ότι… έγινε κάτι φοβερό τώρα που έφυγε ο Σαλπιγγίδης και βγάζουν μία κομπλεξική χαρά, ή μία χειρίστου είδους ειρωνεία που φανερώνει μικρότητα).

Αριθμητικά, ο ΠΑΟΚ έχασε βέβαια μέσα σε λίγες εβδομάδες Παπαδόπουλο, Σαλπιγγίδη, Περέιρα(;) στα φορ και αυτό είναι ζήτημα. Ο Τοϊβόνεν επιλέγει premier league και το ότι ο ΠΑΟΚ μάλλον δεν θα πάρει έμπειρο-ποιοτικό και με παραστάσεις φορ, αλλά μάλλον θα πάει σε λύση ενός ακόμη φιλόδοξου (μαζεύτηκαν πάρα πολλοί και λείπει πλέον σε μεγάλο βαθμό η εμπειρία) μάλλον πρέπει να ανησυχεί.

Κατά τα άλλα αύριο ο Δικέφαλος δίνει στη Δανία ευρωπαϊκό αγώνα. Είμαστε σίγουροι ότι οι παίκτες που ταξιδεύουν και έχουν δικαίωμα να παίξουν, ξέρουν πολύ καλά ποια φανέλα φοράνε και τι υποχρέωση έχουν. Αυτοί οι συγκεκριμένοι, αποκλείεται να εμφανιστούν χαλαροί μέσα στο γήπεδο. Ο νεανικός ΠΑΟΚ θα έχει ΣΙΓΟΥΡΑ πρόβλημα εκτός έδρας στην φετινή χρονιά. Σε αυτό το παράξενο (ψυχολογικά και από πλευράς συγκέντρωσης) παιχνίδι όμως, δεν πιστεύουμε ότι οι 18 συγκεκριμένοι που θα είναι εκεί, θα αποπροσανατολιστούν και θα χαλαρώσουν.

* Αυτή η προσπάθεια να φανεί ότι ο ΠΑΟΚ ευνοήθηκε κόντρα στην Ξάνθη γιατί δεν αποβλήθηκε ο Κόστα, το «θάψιμο» της σκαριάς Μπέρτου στον Λέοβατς και η ταυτόχρονη προσπάθεια να πεισθούμε ότι δεν έκανε μανσέτα ο Ντουρμάζ, ξεπερνάει τα όρια της απλής υποστήριξης του συστήματος που (θυμίζουμε ότι) διώκεται.

Ας μην υπάρχει αγωνία… Ακόμη Αύγουστο έχουμε… Εξάλλου όλοι ξέρουμε ποιοι μιλάνε με ποιους, τι έχει καταγραφεί, ξέρουμε για τους ορισμούς τις τιμωρίες, τις επιβραβεύσεις, τις διώξεις τους περιοριστικούς όρους, αλλά και τους φανατικούς υποστηρικτές όλου αυτού του βρωμερού συστήματος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.