Μονακό - Βαλένθια 2-1

Gazzetta team
Μονακό - Βαλένθια 2-1

bet365

Η Μονακό νίκησε 2-1 τη Βαλένθια, αλλά οι «νυχτερίδες» πέταξαν για τους ομίλους του Champions League! Η Μακάμπι έκανε την έκπληξη, ο Μάζιτς... έσπρωξε τη Μάλμε και η τυχερή Σαχτάρ πήρε την πρόκριση.

Αν και δέχθηκε comeback από τη Μονακό, η οποία είχε τον χρόνο να στείλε το ματς στην παράταση, η Βαλένθια ηττήθηκε μόνο με 2-1 στο Louis II και σε συνδυασμό με το 3-1 του πρώτου αγώνα στο Mestalla επέστρεψε στα group του Champions League. Με αυτή την επιτυχία, οι Νυχτερίδες του Νούνο Εσπίριτο Σάντο έφτασαν τις επιτυχίες των ισπανικών ομάδων στα προκριματικά στο 27/31 (87%) και για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης θα έχουμε 5 ομάδες από την ίδια χώρα στους ομίλους.

Το γκολ του Πάσαλιτς στο πρώτο ματς είχε δώσει στην ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ ελπίδα, όμως ο Νεγρέδο έβαλε μόλις στο 4' μπροστά τις Νυχτερίδες με λόμπα παγκόμιας κλάσης στο παραθυράκι ύστερα από το λάθος του Φαμπίνιο (0-1). Οι Μονεγάκοι δεν απογοητεύτηκαν, πίεσαν και στο 17' κατάλαβαν ότι μπορούν να διεκδικήσουν την πρόκριση. Ο αμυντικός, Αντρέα Ράτζι, με σουτ έπειτα από blackout στην άμυνα της Βαλένθια έκανε το 1-1, το οποίο έμεινε για το πρώτο μέρος αφού στο 24' ο Ντάνι Παρέχο δεν μπόρεσε να καθαρίσει την πρόκριση από καλή θέση. Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν καλά, δεν επέτρεψαν στην Μονακό να επιβάλλει τον ρυθμό της, όμως η ομάδα του Ζαρντίμ βρήκε τον τρόπο να κάνει το ματς θρίλερ. Στο 75' ο Ελντερσον έστειλε τη μπάλα από προσπάθεια του Καρίγιο και αδυναμία του keeper των Νυχτερίδων, Ράιαν να καθαρίσει εκτέλεση κόρνερ (2-1). Οι Μονεγάσκοι στο επόμενο κομμάτι του ματς δεν κατάφεραν να κάνουν τη ζημιά και παρότι πάλεψαν θα παρηγορηθούν με τη συμμετοχή στο Europa League.

'Σφαγή' και αποκλεισμός για Σέλτικ
Η Μάλμε είχε προειδοποιήσει με το 3-2 του πρώτου ματς στην Γλασκώβη και στην Σουηδία ολοκλήρωσε την έκπληξη καθώς με 2-0 πέταξε εκτός ομίλων Champions League την Σέλτικ. Ο Μπέργκετ, που στον πρώτο αγώνα είχε βάλει και τα δύο γκολ, έδωσε στον Ρόζενμπεργκ, ο τελευταίος δεν άνοιξε το σκορ, αλλά το έκανε στο 23' με την... πλάτη ύστερα από εκτέλεση κόρνερ (1-0). Ο διαιτητής, Μάζιτς, έγινε στη συνέχεια ο αρνητικός πρωταγωνιστής της αναμέτρησης αφού ακύρωσε κανονικό γκολ του Μπίτον σε μία φάση στην οποία θα μπορούσε να έχει δώσει πέναλτι και αποβολή σε βάρος των Καθολικών. Οι Σκωτσέζοι θα μπορούσαν να έχουν δεχθεί και δεύτερο γκολ αλλά ο Τζούρτζιτς δεν τελείωσε τη φάση για να τελειώσει η υπόθεση πρόκριση στο 54' με τον Φελίπε Καρβάλιο με τον Μπογιάτα να μην μπορεί να κόψει πάνω στην γραμμή (2-0).

Άγγιξε το θαύμα η Ραπίντ
Η Ραπίντ τα έπαιξε όλα για όλα στο Λβιβ, όμως στάθηκε άτυχη και μετά το 2-2 η Σαχτάρ θα δώσει το παρών στους ομίλους του Champions League. Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους, που πήραν το προβάδισμα μόλις στο 10' με πανέμορφο σουτ του Μάρλος εκτός περιοχής. Όλα έδειξαν να τελειώνουν, όμως οι Αυστριακοί δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Στο 13' ο Σάουμπ έκανε από κοντά το 1-1, ενώ στο 22' η ανατροπή ολοκληρώθηκε μετά υπέροχη εκτέλεση φάουλ του Χόφμαν, που έκανε το 1-2! Το ματς ήταν ανοιχτό, οι Ουκρανοί πιο επιθετικοί και στο 27' μετά από λάθος στην άμυνα των φιλοξενούμενων ο Γκλάντκι έκανε από κοντά το 2-2! Μετά από 4 γκολ, ήταν δύσκολο να υπάρξουν και άλλες φάσεις και τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το ημίχρονο.

Η εικόνα δεν άλλαξε στην επανάληψη, με τους γηπεδούχους να έχουν την πρωτοβουλία, όμως τους Αυστριακούς να τους κρατάνε μακριά από την περιοχή του Νόβοτα. Το ματς κυλούσε χωρίς σημαντικές ευκαιρίες, με τους παίκτες του Λουτσέσκου να κάνουν κακές επιλογές στην επίθεση και το παιχνίδι να παίρνει φωτιά στο τέλος. Στο 88' η Ραπίντ έμεινε με 10 παίκτες, όταν ο Ζόνλαϊτνερ αντίκρισε δεύτερη κίτρινη, ενώ στο 89' ο Προζένικ έχασε τεράστια ευκαιρία, όταν ανενόχλητος με κεφαλιά από κοντά έστειλε την μπάλα άουτ! Σαν να μην έφτανε αυτό στους φιλοξενούμενους, στο 5' και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Πιατόβ απέκρουσε ασταθώς το φάουλ του Χόφμαν, για να έρθει ο Προζένικ ξανά και να στείλει την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Ουκρανού τερματοφύλακα!

Με τεσσάρα στους ομίλους
Η Ντιναμό διέλυσε 4-1 τη Σκεντέρμπεου και βρέθηκε έπειτα απο μια τριετία περίπου ξανά στους ομίλους του Champions League! Οι Κροάτες είχαν βάλει τις βάσεις πρόκρισης στην Αλβανία (2-1), δεν πτοήθηκαν όταν η φιλοξενούμενη ομάδα τους ισοφάρισε, ούτε και όταν βρέθηκαν στο 48' με παίκτη λιγότερο και με κορυφαίο τον Σουντάνί που πέτυχε δυο τέρματα έφτασαν στο εμφατικό 4-1. Πολύ δυνατό ξεκίνημα των γηπεδούχων και στο 9' από ασίστ του Πίβαριτς ο Αλγερινός άνοιξε το σκορ. Η Σκεντέρμπεου όμως στην επόμενη ακριβώς φάση κατάφερε να ισοφαρίσει, με τον Εσκερντίνια! Η αντίδραση των Κροατών ήταν εξαιρετική και πέντε λεπτά αργότερα με τον Χόντζιτς σημείωσαν το 2-1. Η Ντιναμό είχε το πάνω χέρι, πίεσε, αλλά δεν βρήκε άλλες λύσεις. Πλήγμα στο 48' για τους γηπεδούχους στο 48' με τον Γκονσάλο να αντικρίζει την κόκκινη κάρτα, αλλά τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να το εκμεταλλευθούν! ο Ταραβέλ στο 55' κλείδωσε την πρόκριση και ο Σουντανί στο 80' έδωσε διαστάσεις θριάμβου!

Ξανά στους ομίλους η Μακάμπι!
Η Νακάμπι Τελ Αβίβ ολοκλήρωσε την έκπληξη και με δύο ισοπαλίες (2-2, 1-1) απέκλεισε τη Βασιλεία και θα βρεθεί ξανά στους ομίλους του Champions League μετά τη σεζόν 2004-05! Το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους Ελβετούς, που προηγήθηκαν μόλις στο 11' με φάουλ του Ζούφι, ενώ ο Καλά πλησίασε και σε δεύτερο γκολ, που θα τελείωνε τα πάντα στο 14'. Αφού δεν έγινε το 0-2, η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε γρήγορα, με τον Ζάχαβι να νικάει τον Σάμουελ στη μονομαχία και με αριστερό σουτ την κίνηση να νικάει τον Χουάν Πάμπλο για το 1-1! Οι Ισραηλινοί έδωσαν χώρο στη συνέχεια και έψαξαν την αντεπίθεση, με την μοναδική ευκαιρία μέχρι το ημίχρονο να χάνεται για τη Βασιλεία με κεφαλιά του Σάμουελ στο 42'.

Οι Ελβετοί διατήρησαν την πρωτοβουλία και στην επανάληψη, ήταν πιο επιθετικοί, όμως το άγχος φαινόταν σε κάθε τους ενέργεια, ειδικά όσο περνούσε ο χρόνος. Μετά το 60' οι φιλοξενούμενοι τα έδωσαν όλα στην επίθεση, όμως και πάλι δημιούργησαν ελάχιστες ευκαιρίες στην εστία του Χουάν Πάμπλο. Οι κάρτες που δέχθηκαν οι παίκτες του Φίσερ ήταν ενδεικτικές του εκνευρισμού τους, με την σημαντικότερη ευκαιρία να έρχεται στο 89', όταν ο Μποέτιους βρέθηκε σε θέση βολής, όμως δεν έκανε καλό κοντρόλ και έδωσε την ευκαιρία στον Χουάν Πάμπλο να μαζέψει και να κλειδώσει την πρόκριση για την Μακάμπι.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα