Σπόρτινγκ Χιχόν – Ρεάλ Μαδρίτης 0-0

Γιώργος Καραμάνος
Σπόρτινγκ Χιχόν – Ρεάλ Μαδρίτης 0-0

bet365

Η Ρεάλ ήταν κάκιστη στην πρεμιέρα, όπου τα... σχολιαρόπαιδα της Χιχόν της πήραν ισοπαλία (0-0) και ξεγύμνωσαν με το καλημέρα τις αδυναμίες της.

Σίγουρα αλλιώς θα ονειρευόταν το ντεμπούτο του σε αυτόν τον πάγκο ο Ράφα Μπενίτεθ. Αυτή είναι η μεγαλύτερη φιλοδοξία στην καριέρα του και ήλπιζε να ξεκινήσει με νίκη, ωραίο ποδόσφαιρο κτλ. Ωστόσο, η δική του Ρεάλ δεν έκανε τίποτα από τα δύο. Αντιθέτως, ήταν πολύ κακή και αποχώρησε από το «Μολινόν», με άδεια χέρια. Το 0-0 που πήρε η Σπόρτινγκ στη δική της επιστροφή στην Primera ήταν αντρικό: και ας έπαιζε με... παιδιά, καθώς έχει τον νεαρότερο μέσο όρο της κατηγορίας. Η Χιχόν άξιζε πέρα για πέρα αυτή την επιτυχία απέναντι σε μία ομάδα που δεν είχε λύσεις και φλυαρούσε μπλοκαρισμένη.

Χωρίς τον τραυματία Μπενζεμά, ο Μπενίτεθ επέλεξε να ρίξει στην 11άδα τον Χεσέ και να αφήσει τον Χάμες Ροδρίγκες εκτός. Οι Κριστιάνο, Μπέιλ, Ισκο άλλαζαν πίσω του συνεχώς θέσεις, αλλά δουλειά δεν γινόταν. Στο 12' ο Ουαλός έχασε την κορυφαία ευκαιρία του αγώνα για τους Μαδριλένους. Αφού πέρασε και τον τερματοφύλακα, βγήκε πολύ πλάγια αριστερά. Αντί να σπάσει τη μπάλα όμως σε δύο συμπαίκτες του που περίμεναν, πλάσαρε από εκεί και το έστειλε άουτ. Αυτό ήταν. Αλλη αντίστοιχη στιγμή δεν θα είχαν οι φιλοξενούμενοι, που μέχρι το τέλος απειλούσαν τον Κουέγιαρ μόνο με μακρινά σουτ.

Η πιτσιρικαρία της Χιχόν από την άλλη έτρεχε πολύ. Αβγαλε θράσος στο ματς και άγγιξε το γκολ σε δύο περιπτώσεις. Ειδικά στην κεφαλιά του Σανάμπρια (35') η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έσκασε στη γραμμή της εστίας, αλλά σωστά δεν δόθηκε γκολ, αφού δεν πέρασε όλη τη γραμμή. Στο 48' η κεφαλιά του Καρμόνα πέρασε πολύ κοντά από δεξί δοκάρι. Σταδιακά η Ρεάλ αύξανε την πίεση της, αλλά ήταν εμφανέστατη η απουσία εναλλακτικής λύσης για το κέντρο της επίθεσης. Ούτε ο Χεσέ, ούτε ο Μπέιλ, ούτε ο Κριστιάνο που πέρασαν από εκεί, μπόρεσαν να κάνουν κάτι.

Ετσι η Χιχόν έγινε η δεύτερη ομάδα στην ιστορία της Ισπανίας που ανεβαίνει στην κατηγορία και σταματάει τη Ρεάλ την 1η αγωνιστική (Αλκογιάνο 2-1, 1947). Ο Ράφα πάλι που ξεκίνησε πολύ άσχημα και αυτό πάει περισσότερο στην εμφάνιση της ομάδας του, έγινε μόλις ο τρίτος προπονητής της Βασίλισσας που ντεμπουτάρει με 0-0 (Αλμπερίβ 1946, Μουρίνιο 2010).

* Το τελευταίο γκολ που έβαλε η Χιχόν στην έδρα της κόντρα στη Ρεάλ, ήταν το 1994!

* 111 ομάδες ξεκίνησαν το πρωτάθλημα με 0-0. Μόνο τρεις το έχουν κατακτήσει στο φινάλε: Μπαρτσελόνα 1996, 2006 και Ρεάλ 2007!

Σπόρτινγκ Χιχόν (Αμπελάρδο Φερνάντεθ): Κουέγιαρ, Μπερνάρντο, Λόπεθ, Ερνάντεθ, Λόρα, Αλβαρεθ, Κάσες, Καρμόνα (86' Ρασίντ), Τζόνι (78' Μενέντεθ), Γκερέρο (71' Μουνίθ)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ράφα Μπενίτεθ): Κέιλορ Νάβας, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Ντανίλο (86' Καρβαχάλ), Κρόος, Μόντριτς, Ισκο (71' Κόβατσιτς), Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Χεσέ (56' Χάμες Ροδρίγκες).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα