Αθλέτικ Μπιλμπάο - Μπαρτσελόνα 0-1

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Μπαρτσελόνα 0-1

bet365

Η Μπαρτσελόνα ξεπλήρωσε την Αθλέτικ για την απώλεια του Super Cup επικρατώντας στο Nuevo San Mames (0-1) χάρη σε γκολ του Σουάρες. Εχασε πέναλτι ο Μέσι.

Οπως έπρεπε ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στην Primera Division η ομάδα του Λουίς Ενρίκε που για πρώτη φορά φέτος κράτησε ανέπαφη της εστία της και πέρασε με 0-1 από την έδρα της Αθλέτικ, παίρνοντας μίνι-εκδίκηδη για την απώλεια του Super Cup. Οι Καταλανοί περιορίστηκαν για διαστήματα από την καλή τακτική και την πίεση των Βάσκων, όμως παρά το χαμένο πέναλτι του Μέσι, βρήκαν γκολ στην επανάληψη με τον Σουάρες και ξεκίνησαν με το δεξί την υπεράσπιση του τίτλου τους στην La Liga.

Ανεβασμένη ψυχολογικά από την κατάκτηση του super cup κόντρα στους Μπλαουγκράνα, η Αθλέτικ μπήκε καλά στο ματς, πίεσε ψηλά και με δύναμη στις μονομαχίες δεν άφηνε την Μπαρτσελόνα να κάνει το παιχνίδι της. Στο 19’ ο Αλβες αναγκάστηκε να αποχωρήσει λόγω τραυματισμού και λίγο αργότερα άρχισαν τα… όργανα από τις αποφάσεις του διαιτητή, Ντελ Θέρο. Στο 20’ ο Σέρτζι Ρομπέρτο έκανε τη σέντρα από δεξιά ενώ η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή και ο Ελουστόντο προ του Μέσι έκανε καθαρό χέρι το οποίο δεν δόθηκε. Δεν έγινε όμως το ίδιο και στο 30’ όταν ο Ελουστόντο δεν έκανε τίποτα στον Σουάρες αλλά ο ρέφερι έδειξε τη βούλα του πέναλτι αλλά ο Μέσι είδε τον Γκόρκα Ιραϊθόθ να τον νικά στη μονομαχία από τα 11 βήματα και το 0-0 να μένει σαν αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Μπιλμπάο να χάνει και αυτή παίκτη με τραυματισμό, αφού αποχώρησε ο Μπαλενθιάγα, και την Μπάρτσα να ανοίγει το σκορ. Στο 54’ ο Ράκιτιτς έκανε εξαιρετική μπαλιά στα αριστέρα στον Αλμπα, ο οποίος γύρισε πολύ ωραία με τη μία για τον Σουάρες, ο οποίος δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 0-1 από τη μικρή περιοχή. Στο 60’ οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να έχουν κλειδώσει το αποτέλεσμα όμως το σουτ του Σέρτζι Ρομπέρτο μετά την πάσα του Ραφίνια πήγε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 67’ με τραυματισμό αποχώρησε και ο Μπουσκέτς για να μπει ο Μπαρτρά και να γίνει στόπερ ο Μασεράνο. Οι Βάσκοι πίεσαν στο τελευταίο κομμάτι για να πάρουν τον βαθμό, όμως όπως και σε όλο το ματς δεν απείλησαν σχεδόν καθόλου, με τον Ιμπάι Γκόμεθ να σουτάρει άουτ μέσα από την περιοχή στη μοναδική καλή στιγμή τους.

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ερνέστο Βαλβέρδε): Ιραϊθόθ, Ντε Μάρκος, Μπαλενθιάγα (50’ Μπόβεδα), Λαπόρτ, Ελουστόντο, Μπενιάτ, Ρίκο (63’ Γουρπέγκι), Εράσο, Σουσαέτα, Μερίνο (63’ Ιμπάι Γκόμεθ), Αντούριθ.

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Μπράβο, Αλβες (19’ Σέρτζι Ρομπέρτο), Μασεράνο, Βερμάελεν, Αλμπα, Μπουσκέτς (68’ Μπαρτρά), Ράκιτιτς, Ινιέστα, Ραφίνια (82’ Σάντρο), Μέσι, Σουάρες.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα