Πρωτάθλημα, εκβιασμοί και rotation…

Πρωτάθλημα, εκβιασμοί και rotation…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το... μήνυμα που πήρε ο Άρης, το Ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και την πρεμιέρα του ΠΑΟΚ κόντρα στην Ξάνθη.

Ξεκίνησε το πρωτάθλημα και η πλάκα θα είναι ότι… από το βράδυ θα έχουμε διαφήμιση για το ότι όλα βελτιώνονται, επειδή είχαν περισσότερο κόσμο τα γήπεδα!

Φυσικά και θα έχουμε κόσμο με επιστροφή ΑΕΚ, Ηρακλή. Προφανώς θα έχει κόσμο και η Τούμπα με τους ΠΑΟΚτσήδες διψασμένους για κάτι νέο. Αλλά και με τους Παναθηναϊκούς. Βεβαίως και με τους… εξοργισμένους Ολυμπιακούς, να γεμίζουν το γήπεδο ως απάντηση σε όσους «κυνηγούν» τον πρόεδρό τους και τολμάνε να δυσφημούν την ομάδα τους…

Για εμάς όμως το πιο σοκαριστικό γεγονός των τελευταίων ημερών, αυτό που αποτελεί ΑΠΟΔΕΙΞΗ για το τι… παίζεται στην Ελλάδα, έχει να κάνει με τον Άρη! Την άλλη μεγάλη ομάδα που πραγματικά λείπει από το πρωτάθλημα.

Τι έγινε στον Άρη…

Η περιβόητη, ξακουστή και πολυαναφερόμενη (σε ηχητικά-απομαγνητοφωνημένα και όχι μόνο) επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ, απέρριψε την προσφυγή του Άρη για συμμετοχή στην δεύτερη κατηγορία, κάτι που είχε επιτρέψει σε ανάλογες περιπτώσεις κατά το παρελθόν! Τώρα όμως –λένε ότι- έλαβαν υπόψη τους το νέο ΚΑΠ, έστω και αν αυτός θα ισχύσει από την μεθεπόμενη περίοδο!!!

Τι έγινε, όπως φυσικά ξέρουν Αρειανοί και όχι μόνο; Οι «υπεύθυνοι» της κατάστασης και του συστήματος, τιμώρησαν τον Καλαϊτζίδη επειδή κατέθεσε (όσα κατέθεσε) για τον προ τριετίας αγώνα Ολυμπιακού-Βέροιας. (Το ότι πήρε δανεικό από την ΑΕΚ, το αφήνουμε σε δεύτερη μοίρα). Το μήνυμα ήταν… ξεκάθαρο.

Και ω του θαύματος, μετά το «μήνυμα», το επόμενο βράδυ απομακρύνεται ο «κακός» Καλαϊτζίδης κι’ έτοιμος να αναλάβει τον Άρη, είναι ο γιος του Αρβανιτίδη!!!

Και… να οι ελπίδες να δικαιωθεί τώρα(!!!) ο Άρης στο διαιτητικό. (Εμείς δεν το ξέρουμε. Έτσι λένε...).

Αυτό είναι το ποδόσφαιρό μας!

Κατά τα άλλα παίζει ο ΠΑΟΚ απόψε. Δίνει παιχνίδι πρωταθλήματος με την Ξάνθη, τρία βράδια μετά τον αγώνα με τη Μπρόντμπι. Ο Τούντορ που φυσικά έχει κάνει θαύματα μέχρι τώρα και μας έχει εκπλήξει, δοκίμασε χθες σχήμα με rotation μεγάλης έκτασης. Έδειχνε αποφασισμένος να βάλει όλους τους νεοαποκτηθέντες (ακόμη και τον Σάμπο με δύο προπονήσεις) και να αφήσει εκτός ενδεκάδας παίκτες που πρωταγωνίστησαν στο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Δοκίμασε ως φουλ μπακ τον Ροντρίγκεζ και άφησε έξω Κίτσιου-Κωνσταντινίδη. Μέσα και ο Λέοβατς, μαζί και ο Τσίμιροτ, αλλά και ο Ζάιρο, όπως και ο Σάμπο.

Εκείνος είναι ο προπονητής, εκείνος ξέρει καλύτερα, αλλά (με βάση τις λίγες γνώσεις μας) τόσο μεγάλο rotation –αν βέβαια το επιχειρήσει γιατί χθες στην προπόνηση δοκιμή έκανε- σε μία ομάδα που ακόμη χτίζεται, δεν συνηθίζεται. Συνήθως η ενσωμάτωση τόσων πολλών νέων και οι αλλαγές από Πέμπτη-Κυριακή γίνονται πιο… ομαλά. (Το θέμα προφανώς δεν έχει να κάνει με το αποτέλεσμα που θα φέρει σήμερα ο ΠΑΟΚ, γι’ αυτό καταγράφουμε την άποψή μας εκ των προτέρων).

Είτε έτσι, είτε αλλιώς, ο νέος ΠΑΟΚ και τα πολλά νέα πρόσωπα που τελικά (καλώς ή κακώς) μπαίνουν γρήγορα και όλα μαζί, έχουν τεράστιο ενδιαφέρον.

* Το πρωτάθλημα ξεκίνησε λοιπόν, με τη θριαμβευτική επιστροφή για ΑΕΚ και Ηρακλή, που μόνο με την παρουσία τους μας γεμίζουν τα Σαββατοκύριακα και φυσικά θα γεμίσουν περισσότερο και τα γήπεδα.

Ο Ηρακλής έχει στρωμένη ομάδα με ταλέντο και χημεία και σίγουρα μπορεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο όπως στη Μυτιλήνη.

Η ΑΕΚ έχει «αέρα» και φοβερό κλίμα-ενθουσιασμό. Για την Ένωση δεν ξέρουμε τι θα γίνει όταν συνειδητοποιήσουν ότι… δεν μπορούν να πάρουν το πρωτάθλημα, για το οποίο όλως παραδόξως κάνουν πολλές συζητήσεις…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.